Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U BusyBee w ogródku...

U BusyBee w ogródku...

dorciabe 08:56, 09 wrz 2014

BusyBee napisał(a)

KTO MA GEORGIA PEACH...?

Piszcie jakie BORDOWE ŻURAWKI dają u Was radę w słońcu....Pliiis

Kasia u Any-art rosną wsłońcu i są piękne
BusyBee 08:59, 09 wrz 2014

dorciabe napisał(a)

Kasia u Any-art rosną wsłońcu i są piękne

Czyli szansa jest

Tylko, że Ana ma nawadnianie...czyli ja muszę regularnie podlewać....
Tylko ja co roku ze 2 tygodnie wakacjuję latem, a podlać nie ma kto...UPS
Gocha 11:14, 09 wrz 2014

BusyBee napisał(a)

Czyli szansa jest

Tylko, że Ana ma nawadnianie...czyli ja muszę regularnie podlewać....
Tylko ja co roku ze 2 tygodnie wakacjuję latem, a podlać nie ma kto...UPS

Kasiu u mnie bordowe żurawki w słońcu są super ale nazw nie znam. Te czerwone trochę jaśniejsze to gorzej, a najgorzej żółte- te są całkiem spalone. Może wrzucę fotki wieczorem - chociaż nie dzisiaj bo wracam późno po zebraniu w szkole. Buziaki
SylwiaKa 12:41, 09 wrz 2014

BusyBee napisał(a)
Kupiłam jeszcze trochę Queen of night w janinie...Ale nic więcej ciekawego nie było Same resztki po prostu, więc posadzę to co kupiłam i co mam z tamtego roku, bo część tulips wykopałam...

Po pracy udało mi się trochę roślin posadzić... Braki materiałowe niestety nie pozwalają na finisz....

Aby skończyć brakuje mi:
-2 pęcherznic diabolo
-4 przetaczników różowych
-2 miskantów variegatus
-5 żurawek, które będą bordowawe, aby pasowały do Śliwy wiśniowej "Nigra" i będą się nadawały na słoneczne stanowisko ( siłaczki )
-czegoś na brzeg rabaty, niskiego, ale jeszcze nie wiem czego...

Dziewczyny z Lublina pomóżcie - w pt będę u Was, może coś z tych roślin zobaczycie w sklepach
dajcie proszę znać

Kasiu, ja dziś byłam po raz pierwszy w sklepie przy Zemborzyckiej (Gosia mnie uświadomiła, że tam taki w ogóle jest ).
- pęcherznicy Diabolo nie ma, ale widziałam ładną Little Devil czy jakoś tak podobnie, na pewno coś z devilem w nazwie,
- przetaczniki są tylko fioletowe,
- Variegatusa nie ma, jest Cabaret, nie zrobiłam zdjęcia i zapomniałam jaka była jego cena - biję się w mą pierś, ale: rozmawiałam ze znajomą u której on rośnie już od kilku lat i okazuje się, że wcale nie przemarza, więc odszczekuję to co napisałam wcześniej - hau, hau! Może Danusia coś by wiedziała na ten temat? Na stronie ZSzP jest inf., że strefa 6, więc u nas jak najbardziej powinien dać radę,
- żurawki - dużo większy wybór niż w szkółce o której Ci wcześniej pisałam i w dwóch cenach, po 9 i 15zł,
- czegoś na brzeg rabaty nie szukałam bo sama nie wiem co by to miało być.

SylwiaKa 12:44, 09 wrz 2014

SylwiaKa 12:49, 09 wrz 2014

Mniejsze po 9 zł:

większe po 15 zł:

Przepraszam, że ze stopą ale nie miałam ze sobą nic do czego wielkości możnaby odnieść wielkość roślin. Buty noszę w rozmiarze 38
SylwiaKa 12:55, 09 wrz 2014

i jeszcze zdjęcia z bliska listków różnych bordowych żurawek:

Zdjęcia robione telefonem w słoncu, więc jakość taka sobie - w rzeczywistości kolory są ładniejsze
SylwiaKa 12:59, 09 wrz 2014

Poza tym był naprawdę spory wybór host w cenie od 6,50 d0 15zł, bukszpany formowane w przecenie, stożki i kule.
Dla siebie kupiłam (jeśli mogę tu) - rozplenice po 12zł, dwa razy większe niż w Świdniku (kupowałam tam albo po 15zł albo po 12zł) i miskanty Graziella również ładne sadzonki po 11zł.

Pani ze sklepu powiedziała, że czwartek-piatek będzie nowy towar bo już mieli dostawę i będą wykładać, więc może coś jeszcze wypatrzysz
Ewa777 16:21, 09 wrz 2014

BusyBee napisał(a)

Nasz popularny insekt, to sieciówka z Portugalii...
Po portugalsku biedronka to joaninha HE HE HE czytaj: JANINA

I wszystko jasne
BusyBee 16:36, 09 wrz 2014

SylwiaKa napisał(a)
Poza tym był naprawdę spory wybór host w cenie od 6,50 d0 15zł, bukszpany formowane w przecenie, stożki i kule.
Dla siebie kupiłam (jeśli mogę tu) - rozplenice po 12zł, dwa razy większe niż w Świdniku (kupowałam tam albo po 15zł albo po 12zł) i miskanty Graziella również ładne sadzonki po 11zł.

Pani ze sklepu powiedziała, że czwartek-piatek będzie nowy towar bo już mieli dostawę i będą wykładać, więc może coś jeszcze wypatrzysz

Skarb nie dziewczyna
Takiego sprawozdania w życiu się nie spodziewałam....!!!
Dziękuję za wszystkie informacje, bardzo cenne

Muszę kupić variegatusa, bo jest bielszy niż cabaret....taki radzi mi Danusia- już to z nią konsultowałam
Będę szukać, a jak nie to zamówię.....

Żurawki pìękne i spory wybór- tylko które dadzą radę??? Może jakoś je zidentyfikujemy... lub ktoś coś podpowie....

Jakie rozplenice sobie kupiłaś??
Może zamieść u mnie zdjęcia z zakupów? Wszyscy lubią zakupy

I napisz jaki masz plan na nasadzenia....