Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy...

W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy...

katiaxx 11:12, 14 paź 2014

jazzy napisał(a)
Ja tez mam wkoło pola, a za płotem cale ogromne łany chaszczy po szyję
Mi się wydaje, że to właśnie perzu sie nie pokona, bo chocbym wybierała dokładnie, to i tak jakieś tam małe skrawki korzeni zostaną.
Pocieszajacy jest jednak fakt, że mam do obrobienia tylko te 4,5ara ziemi
I juz bym przy widłach stała, gdyby nie deszcz...

pokona się , ja mam fragmenty bez perzu zupełnie. Trzeba usunąć jak najdokładniej jak się da, potem gdy wychodzą źdźbła perzu podważać widłami tak żeby wyszło całe kłącze z którego to żdźbło wyrosło, z czasem będzie wyłązić mniej, dojda rośliwny etc.
Jazzy , damy radę ważne to się nie poddawać. Ja jako typowy bliźniak 100 spraw zaczynam najczęściej żadnej nie kończąc, jednak mam kilka rzeczy w życiu takich że wszyscy się pukali w czoło widząc co robię a ja się uparłam i sama sobie się dziwiłam dlaczego nie odpuszczam i się udało i tak mam z ogrodem - choćby miało to trwać lata - będę miała piękny ogród.
i koniec
alleluja
Kamajla 12:50, 14 paź 2014

katiaxx napisał(a)

pokona się , ja mam fragmenty bez perzu zupełnie. Trzeba usunąć jak najdokładniej jak się da, potem gdy wychodzą źdźbła perzu podważać widłami tak żeby wyszło całe kłącze z którego to żdźbło wyrosło, z czasem będzie wyłązić mniej, dojda rośliwny etc.
Jazzy , damy radę ważne to się nie poddawać. Ja jako typowy bliźniak 100 spraw zaczynam najczęściej żadnej nie kończąc, jednak mam kilka rzeczy w życiu takich że wszyscy się pukali w czoło widząc co robię a ja się uparłam i sama sobie się dziwiłam dlaczego nie odpuszczam i się udało i tak mam z ogrodem - choćby miało to trwać lata - będę miała piękny ogród.
i koniec
alleluja

podpisuję się pod ostatnim, tyle, że ja byk uparty - w dążeniu do celu, nie jak osiołek
jazzy 12:57, 14 paź 2014

No to alleluja i do przodu laski!
eda 18:17, 14 paź 2014

fajne gadki gadanie znaczy nie galoty ha ha
Kasia73 19:46, 14 paź 2014

No to mamy klub bliźniaczek
Czytam o waszych problemach z perzem i nie ma siły zostaje nam plewić plewić i plewić.
katiaxx 20:03, 14 paź 2014

jazz, mój taras jest taaaaki duży tzn wg mnie bo w sumie ludzie mają większy - ps - ile metrów ma twój taki pi razy oko, u mnie jakieś 20 metrów + doczepiony taki mały pod zadaszeniem, jak bywam u znajomych to mają balkony lub nieduże tarasy, mój mi się wydaje ogromny wymurowali schody więc wszystko zaczyna nabierać jakiegoś kształtu.
Ogromnie się cieszę hopa, hopa
taras zrobiłam z wnęką - to znaczy schody wystają z jednej i z drugiej strony i pomyślałam że w tę wnękę to ten bambus obmyślony przez ciebie ładnie by się wkomponował ale jaka to była odmiana, przypomnij mi pliss i czy lubi słońce i czy musi mieć mokro ?
poczytam o nim bo mi się dziś przyśni
malkul 20:52, 14 paź 2014

Ja też kiedyś mialam chwastowisko, sam perz ale ciężka praca popłaca, zerknij na moje początki to się obalisz.

ps. co to za nimfa na foto?
jazzy 21:49, 14 paź 2014

eda napisał(a)
fajne gadki gadanie znaczy nie galoty ha ha

Hihi, gadki szmatki o trudnych początkach
jazzy 21:51, 14 paź 2014

Kasia73 napisał(a)
No to mamy klub bliźniaczek
Czytam o waszych problemach z perzem i nie ma siły zostaje nam plewić plewić i plewić.

Jak tam Kasia, bylas/jedziesz po krzaczki?
Może zrobimy kiedyś ogrodowiskowy zlot bliźniąt hihi
jazzy 21:59, 14 paź 2014

katiaxx napisał(a)
jazz, mój taras jest taaaaki duży tzn wg mnie bo w sumie ludzie mają większy - ps - ile metrów ma twój taki pi razy oko, u mnie jakieś 20 metrów + doczepiony taki mały pod zadaszeniem, jak bywam u znajomych to mają balkony lub nieduże tarasy, mój mi się wydaje ogromny

Mój ma jakieś 33mkw Można dancingi urządzać

wymurowali schody więc wszystko zaczyna nabierać jakiegoś kształtu.
Ogromnie się cieszę hopa, hopa

Ja też się cieszę, Katiuszka, że jesteś zadowolona z ich roboty i efektu

taras zrobiłam z wnęką - to znaczy schody wystają z jednej i z drugiej strony i pomyślałam że w tę wnękę to ten bambus obmyślony przez ciebie ładnie by się wkomponował ale jaka to była odmiana, przypomnij mi pliss i czy lubi słońce i czy musi mieć mokro ?
poczytam o nim bo mi się dziś przyśni

Bambus to Fargesia murielae lubi wilgoć i osłonięte stanowisko. Najlepiej mu chyba w półcieniu. Chociaż u mnie ma sporo słońca i nie widzę żeby cierpiał