waldek727
01:33, 08 mar 2015

,,Ogrodu serce", bo o tym utworze rozmawiamy ujrzało światło dzienne 30 lat temu. Dlatego też spytałem młodą buźkę jak smakował jej wtedy podwieczorek w przedszkolu. Ja należę do tego pokolenia które pamięta początki zespołu DAAB w warszawskim klubie studenckim. Nie wiem czy o tym wiecie, ale kiedyś w zespole jednym z solistów był Andrzej Krzywy. Pamiętam do dzisiaj jego charakterystyczną afro fryzurę która w czasach punku wyglądała strasznie archaicznie.
Marto. Zaskoczyłaś mnie informacją o tym gdzie szukałaś swoich nut. Teraz już wiem skąd wziął się tytuł innego znanego polskiego utworu.
Tak, tak. Tego o wiolonczelistce.
jazzy napisała:
Ja swoje pozyskane z różnych źródeł pacyfki miałem poprzyszywane do starej drelichowej raportówki (listonoszki). Jakoś nie mogę sobie przypomnieć czy na prześlicznej fotce z misiem mała Martusia miała przewiązaną na czole ,,bandamkę".
Co do ,, Eh, to były czasy" to masz Jazzy rację. Do dzisiaj wyznaję życiową zasadę ,,be hip".
Marto. Zaskoczyłaś mnie informacją o tym gdzie szukałaś swoich nut. Teraz już wiem skąd wziął się tytuł innego znanego polskiego utworu.
Tak, tak. Tego o wiolonczelistce.
jazzy napisała:
Ja swoje pozyskane z różnych źródeł pacyfki miałem poprzyszywane do starej drelichowej raportówki (listonoszki). Jakoś nie mogę sobie przypomnieć czy na prześlicznej fotce z misiem mała Martusia miała przewiązaną na czole ,,bandamkę".

Co do ,, Eh, to były czasy" to masz Jazzy rację. Do dzisiaj wyznaję życiową zasadę ,,be hip".