Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy...

W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy...

waldek727 01:33, 08 mar 2015

,,Ogrodu serce", bo o tym utworze rozmawiamy ujrzało światło dzienne 30 lat temu. Dlatego też spytałem młodą buźkę jak smakował jej wtedy podwieczorek w przedszkolu. Ja należę do tego pokolenia które pamięta początki zespołu DAAB w warszawskim klubie studenckim. Nie wiem czy o tym wiecie, ale kiedyś w zespole jednym z solistów był Andrzej Krzywy. Pamiętam do dzisiaj jego charakterystyczną afro fryzurę która w czasach punku wyglądała strasznie archaicznie.
Marto. Zaskoczyłaś mnie informacją o tym gdzie szukałaś swoich nut. Teraz już wiem skąd wziął się tytuł innego znanego polskiego utworu.
Tak, tak. Tego o wiolonczelistce.

jazzy napisała:
Wow! To musiało być cudowne dorastać w takim domu Ja swoją erę hippisowską wspominam najmilej Eh, to były czasy

Ja swoje pozyskane z różnych źródeł pacyfki miałem poprzyszywane do starej drelichowej raportówki (listonoszki). Jakoś nie mogę sobie przypomnieć czy na prześlicznej fotce z misiem mała Martusia miała przewiązaną na czole ,,bandamkę".
Co do ,, Eh, to były czasy" to masz Jazzy rację. Do dzisiaj wyznaję życiową zasadę ,,be hip".
Zielona 08:44, 08 mar 2015

Waldku. Doskonale zrozumiałam, z jakiego powodu zapytałeś o menu z placówki wychowawczej. A ja delikatnie chciałam dać Tobie do zrozumienia, że to nie ma znaczenia, czy zjadałam Daab na podwieczorek w przedszkolu, czy też wypiłam Led Zeppelin z mlekiem Matki. Muzyka moim zdaniem nie ma wieku. Widzę to codziennie w swoim domu. Mój Mąż najpierw pojechał z moim Tatą na koncert Deep Purple (w aucie oboje "śpiewali"), by potem ruszyć ze mną na Stones'ów. I choć uwielbiamy muzykę naszych Rodziców, a często mamy o niej większą wiedzę niż Oni sami, nie przeszkadza nam to mieć dzisiaj w szufladzie bilety na najbliższe europejskie koncerty Kiss i AC DC. Tego już moi Rodzice nie słuchali. W ubiegłym roku zaliczyliśmy rewelacyjną Metallicę. Nasze kilkuletnie Córki wiedziały, na co wybierali się Rodzice, więc żeby zrekompensować sobie to, że muszą zostać w domu, poprosiły, by w samochodzie były płyty "tego, co będzie na koncercie". Żeby zakończyć klamrą napiszę, że nasza 5-letnia Córka jest niejadkiem, a do przedszkola ku swej rozpaczy chodzić musi. Nigdy nie pamięta, co było na talerzu na obiad, czy rzeczony podwieczorek. Kiedy natomiast odbierałam Ją pewnego dnia po zajęciach, z radością w głosie krzyknęła: "Mamusiu, a wiesz, że nasza Pani Agnieszka zna Master of Puppets? I nawet wiedziała, co to "Współczucie dla diabła"!" Tak więc... nie ma dla mnie znaczenia, czy rozmawiam z moją 5-letnią Córką, Jej 25-letnią Wychowawczynią, czy moim niemal 70 letnim Tatą... może to banał, ale muzyka łączy pokolenia.

PS Wiem, że Krzywy grał w DAAB. Wiem o Nim całkiem sporo, bo... od Niego samego Urodził się z Zbąszyniu, a to moja rodzinna miejscowość, w której do dziś mieszkają moi Rodzice
Zielona 08:47, 09 mar 2015

A tu nadal off-topic? Tytuł wątku masz muzyczny, ale to forum ogrodnicze. Chyba czas na zmianę tematu.

Marta, czy Ty wysiewałaś stipę? Pytam, bo moja stanęła w miejscu i widzę, że Kasia /siakowa/ też ma takie obserwacje. Ciekawe, czy to brak słońca, czy nieumiejętna pielęgnacja.
jazzy 10:50, 09 mar 2015

Nie Marta, nie siałam stipy Mam obiecane spore nadwyżki sadzonek od Ewki Konewki
A tematy off-topic mi akurat nie przeszkadzają, bo o czym tu gadać, skoro ogrodowo nic się u mnie nie dzieje Nawet cebulowe u mnie jakieś zamulone
Cmok
eda 10:56, 09 mar 2015

Marcia cebulowe to nie raz mi nie powychodziły może coś je zjadło w ziemi ale jeszcze jest nadzieja może po prostu masz tam mniej słońca i ciepełko słabo dochodzi w końcu wyjdą na pewno
Jak tam świetowanie się udało ? buziaki
jazzy 11:06, 09 mar 2015

eda napisał(a)
Marcia cebulowe to nie raz mi nie powychodziły może coś je zjadło w ziemi ale jeszcze jest nadzieja może po prostu masz tam mniej słońca i ciepełko słabo dochodzi w końcu wyjdą na pewno
Jak tam świetowanie się udało ? buziaki

Edzia, one tam som bo kiełki powychodziły, tylko w górę nie chce im się rosnąć może je dzisiaj podleje to ruszą żwawiej
Mój M wczoraj był w pracy ale dostalam od moich trzech facetów multidoniczki do nasionek i sadzarke do cebul, no i bukiet tulipanów Mus nakupic zatem cebul
Wieloszka 11:11, 09 mar 2015

jazzy napisał(a)
Nie Marta, nie siałam stipy Mam obiecane spore nadwyżki sadzonek od Ewki Konewki
A tematy off-topic mi akurat nie przeszkadzają, bo o czym tu gadać, skoro ogrodowo nic się u mnie nie dzieje Nawet cebulowe u mnie jakieś zamulone
Cmok

Jak to w ogrodzie nic się nie dzieje? Wiosna przecież! Zdrowi już wszyscy jesteście? Słoneczko teraz mocniej przyświeci, zaraz wszystkie cebule mocniej wylezą
eda 11:12, 09 mar 2015

No to wyjdą może som nieśmiałe Po takich prezentach cebul musi być więcej Fajnie
jazzy 11:18, 09 mar 2015

Wieloszka napisał(a)

Jak to w ogrodzie nic się nie dzieje? Wiosna przecież! Zdrowi już wszyscy jesteście? Słoneczko teraz mocniej przyświeci, zaraz wszystkie cebule mocniej wylezą

Moje działania ogrodowe (czyt. machanie widłami, pryskanie miedzianem) to nic w porównaniu do Waszych szaleństw Ale i na mnie przyjdzie czas Teraz czekamy na ogrodzenie, a zaraz potem ścieżkę i takie tam No a potem się zacznie ogrodowo dziać
Magda70 18:31, 09 mar 2015

jazzy napisał(a)

Robię listę druhen wpisać Cię?

no doooobra...jak nie mogę w bialej sukni to chociaż jako druhna w "róziowej" pójdę do ołtarza.

a co do chórków to ja też lubię śpiewać ale nie umiem