Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy...

W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy...

jazzy 10:39, 24 mar 2016

MAD napisał(a)
Czekam na te twoje "trumienki".

Mi z doniczek wylazł bób. Syn starszy pzyniósł z przedszkola "nasionka boga" i zażądał wsadzenia. I wyłazi draństwo. A skrzyń warzywnych brak. Chyba na rabaty wsadzę.

Aby uniknąć tego określenia, robię skrzynie kwadratowe Skręcać będziemy od razu po świętach, bo eM wziął wolne na okoliczność prac ogrodowych
Dobra, kazałam mu, żeby nie było
Nasionka Boga powiadasz To koniecznie musisz znaleźć miejsce
Sebek 10:43, 24 mar 2016

jazzy napisał(a)

No właśnie mama mi polecała szczypiorek jakiś 7-letni Co to rośnie non stop co roku i nie trzeba nowego siać

Szczypiorek rosnął u mnie pod tujami - jedyne co trzeba z nim robić to odmładzać, bo potem jakiś taki rozlazły się robi
Jeszcze dobrze u mnie rośnie natka pietruszki i cukinie - ale tak ze 4 miesiące, potem z dnia na dzień dostają mączniaka i jest po nich
Efffa 11:37, 24 mar 2016

jazzy napisał(a)

Z grobikiem mam dylemata
Tam rośnie klon japoński o limonkowych liściach
jaka to odmiana?
kasja83 12:11, 24 mar 2016

jazzy napisał(a)

Kasia, Ty się opanuj kobieto z tym wyjadaczem, bo przecież ja daleko w polu za prawdziwymi wyjadaczami, ledwo trawnik posiałam w tamtym roku i ścieżkę mi zrobili. Teraz na ogrodzenie z paneli czekam jak na zbawienie, ale sąsiad się ociąga niemiłosiernie, bo jeden odcinek mamy robić na spółę... Eh...
W ogóle jak pomyślę ile jeszcze roboty... Ale nie powiem, że się odechciewa Wręcz przeciwnie
Buziak!

Ja narazie słabnę przy tej mojej ziemi-też chcę w tym roku chociaż bramę i furtkę zrobić z gabionami przy wjeździe-bo na cały front to nie ma szans
jazzy 17:32, 24 mar 2016

Efffa napisał(a)
jaka to odmiana?

Jordan
beata_m 20:35, 24 mar 2016

jazzy napisał(a)

No właśnie mama mi polecała szczypiorek jakiś 7-letni Co to rośnie non stop co roku i nie trzeba nowego siać

będzie idealnie i jeszcze ładnie kwitnie a potem się go ścina i zaś jest pysznie mi już z ziemi wyłazi a co do eksperymentów to posadziłam z miesiąc temu cztery ząbki czosnku do skrzynek warzywnych bo w lodówce zaczął rosnąć ... i normalnie się przyjął rośnie na dworze ... hoduję więc pewnie odmianę chińskiego czosnku z biedronki
Magda70 21:23, 24 mar 2016

Skrzynie się robią huuuraaaa

siakowa 21:24, 24 mar 2016

Moj szczypiorek stoi przy tarasie w plastikowej doniczce i Juz jest zielony...stoi tak juz druga zime i faktycznie ladnie kwitnie ale eiej nie dopuszcAc do tego bo potem sie gorsY w smaku robi
siakowa 21:25, 24 mar 2016

jazzy napisał(a)

Aby uniknąć tego określenia, robię skrzynie kwadratowe Skręcać będziemy od razu po świętach, bo eM wziął wolne na okoliczność prac ogrodowych
Dobra, kazałam mu, żeby nie było
Nasionka Boga powiadasz To koniecznie musisz znaleźć miejsce
ooo to nie bedzie kolejnych grobików?
siakowa 21:27, 24 mar 2016

jazzy napisał(a)

Z grobikiem mam dylemata
Tam rośnie klon japoński o limonkowych liściach i chce go podsadzić na całej powierzchni grobiku jednym gatunkiem - albo hakone, albo liriope, albo Kostrzewą siną. Nie wiem co wybrać. Tam jest wschodnia strona, czyli latem rano słońce, a potem po południu z zachodu świeci trochę.
a tam juz cos w nozkach nie roslo, wsYstkiie obcje cudne nienwiem jak sie zdecydujesz