Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy...

W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy...

malkul 10:22, 23 mar 2016

zrób jej ciepło i wilgotno. i daj jej czas bo u mnei z to i z 3 tygodnie wyłazi. choć w tym roku to kiepściutko
leon60 10:27, 23 mar 2016

u mnie papryka prawie dwa tygodnie wyłaziła
jazzy 11:54, 23 mar 2016

Poszłam podlać, paczę, wyłazi
Czyli będzie papryka Juhuu!
kasja83 13:54, 23 mar 2016

Witaj Jazzy,
przytruchtałam i ja do CiebieOfkors przywitać się oficjalnie, bo zaglądałam do Ciebie już wcześniej. To Ci jeszcze napiszę, że patrząc na Twój ogród ciężko uwierzyć, że nie jesteś ogrodowym wyjadaczem
beata_m 22:06, 23 mar 2016

jazzy napisał(a)

A siejesz już coś? Ja się nie znam, więc będę mega szczęśliwa jak mi choć jedną sałata wyrośnie, albo kawałek szczypiorka
Macham przy kawie

hihihi sałata i szczypiorek są niezawodne dla początkującego ogrodnika mój szczypiorek przywieziony od mamy rósł sobie zanim my sie tu na dobre pojawili, przesadzałam z dziesięć razy i dalej rósł okazale

macham przy wieczornej herbacie napawając się ciszą i szumem zmywarki
babka 22:12, 23 mar 2016

Jazzy co czytam, warzywniczek będzie? Już zazdroszczę. A jak tam grobik? obsadzałaś go ?
MAD 10:18, 24 mar 2016

Czekam na te twoje "trumienki".

Mi z doniczek wylazł bób. Syn starszy pzyniósł z przedszkola "nasionka boga" i zażądał wsadzenia. I wyłazi draństwo. A skrzyń warzywnych brak. Chyba na rabaty wsadzę.
jazzy 10:29, 24 mar 2016

kasja83 napisał(a)
Witaj Jazzy,
przytruchtałam i ja do CiebieOfkors przywitać się oficjalnie, bo zaglądałam do Ciebie już wcześniej. To Ci jeszcze napiszę, że patrząc na Twój ogród ciężko uwierzyć, że nie jesteś ogrodowym wyjadaczem

Kasia, Ty się opanuj kobieto z tym wyjadaczem, bo przecież ja daleko w polu za prawdziwymi wyjadaczami, ledwo trawnik posiałam w tamtym roku i ścieżkę mi zrobili. Teraz na ogrodzenie z paneli czekam jak na zbawienie, ale sąsiad się ociąga niemiłosiernie, bo jeden odcinek mamy robić na spółę... Eh...
W ogóle jak pomyślę ile jeszcze roboty... Ale nie powiem, że się odechciewa Wręcz przeciwnie
Buziak!
jazzy 10:31, 24 mar 2016

beata_m napisał(a)

hihihi sałata i szczypiorek są niezawodne dla początkującego ogrodnika mój szczypiorek przywieziony od mamy rósł sobie zanim my sie tu na dobre pojawili, przesadzałam z dziesięć razy i dalej rósł okazale

macham przy wieczornej herbacie napawając się ciszą i szumem zmywarki

No właśnie mama mi polecała szczypiorek jakiś 7-letni Co to rośnie non stop co roku i nie trzeba nowego siać
jazzy 10:35, 24 mar 2016

babka napisał(a)
Jazzy co czytam, warzywniczek będzie? Już zazdroszczę. A jak tam grobik? obsadzałaś go ?

Z grobikiem mam dylemata
Tam rośnie klon japoński o limonkowych liściach i chce go podsadzić na całej powierzchni grobiku jednym gatunkiem - albo hakone, albo liriope, albo Kostrzewą siną. Nie wiem co wybrać. Tam jest wschodnia strona, czyli latem rano słońce, a potem po południu z zachodu świeci trochę.