07_Rene
22:05, 26 sie 2014
Chciałabym się z Wami podzielić planem korekty rabaty przed domem. Liczę na podpowiedzi doświadczonych ogrodników
i ogólnie suggestię do rozważenia. Jak już pisałam chciałabym, żeby to miejsce było reprezentacyjne, ale niekoniecznie zbyt formalne. W większości chciałabym wykorzystać rośliny, które już mam na stanie
. Oto podglądowy projekt:

Hortensje wsadzę chyba naprzemian. Gdzieś, u kogoś widziałam taki mieszany szpaler hortensji podsadzany kocimiętką i innymi bylinami i bardzo mi się to podobało.
Co do klonów, to mają one zasłonić sąsiadów, bo żywopłot nie urośnie aż taki duży - to pomysł Szefowej
Chciałam dodać coś zimozielonego. Chciałabym świerk inversa w centralnej cześci. Nie jestem przekonana do bukszpana, ale skoro już mam to może dałoby się go gdzieś tam upchać, a fajnie nawiązywałby do obwódek.
Może w to miejsce dać jakieś niższe trawki czy coś?
A tak wygląda moje niwaki

Hortensje wsadzę chyba naprzemian. Gdzieś, u kogoś widziałam taki mieszany szpaler hortensji podsadzany kocimiętką i innymi bylinami i bardzo mi się to podobało.
Co do klonów, to mają one zasłonić sąsiadów, bo żywopłot nie urośnie aż taki duży - to pomysł Szefowej

Może w to miejsce dać jakieś niższe trawki czy coś?
A tak wygląda moje niwaki