Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

babka 22:28, 20 cze 2016

Juzia napisał(a)
Ale już coś się dzieje!
U mnie tylko koło wyznaczone i trampolina na razie tam stoi....
A chciałabym już

Kwestia priorytetów, przyjdzie czas że trampolina popadnie w niełaskę i wtedy będzie się działo Dzieci szybko rosną, czasem aż za
Ja też chciałabym już
mateuszmichn 22:32, 20 cze 2016

A to tutaj będziesz miała to oczko, nieźle to wymysliłaś
Ewik 22:43, 20 cze 2016

Wow ale czad, zdolna bestia z Ciebie
babka 22:46, 20 cze 2016

mateuszmichn napisał(a)
A to tutaj będziesz miała to oczko, nieźle to wymysliłaś

Ano Tylko nie wiem, czy filtry są konieczne jeśli nie będzie wielu roślin w oczku. Czytałam, że jak jest ich dużo to filtry są zbędne, rośliny same wodę filtrują. Nie chcę mieć zarośniętej tafli.

Mateusz, pisałeś o kulkach. W sobotę ukulałam kolejne dwie ale znów coś z proporcją pokręciłam (nie mogłam znaleźć Twojej ściągi) Wczoraj zaprawa była jeszcze zbyt miękka a dziś trzymało mocno i porobiły się odpryski. Kolejne formy chyba wysmaruję czymś tłustym
babka 22:47, 20 cze 2016

Ewik napisał(a)
Wow ale czad, zdolna bestia z Ciebie

Mówisz ? Fajnie że tak to widzisz
mateuszmichn 23:49, 20 cze 2016

babka napisał(a)

Ano Tylko nie wiem, czy filtry są konieczne jeśli nie będzie wielu roślin w oczku. Czytałam, że jak jest ich dużo to filtry są zbędne, rośliny same wodę filtrują. Nie chcę mieć zarośniętej tafli.

Mateusz, pisałeś o kulkach. W sobotę ukulałam kolejne dwie ale znów coś z proporcją pokręciłam (nie mogłam znaleźć Twojej ściągi) Wczoraj zaprawa była jeszcze zbyt miękka a dziś trzymało mocno i porobiły się odpryski. Kolejne formy chyba wysmaruję czymś tłustym

No skoro mało roślin będzie to by się przydał filtr, albo przynajmniej pompka/ jakąś ala fontanna, żeby woda się napowietrzala.

A no widzisz, mówiłem że trzeba formę posmarować, najlepiej olejem mineralnym, może mąż ma gdzieś jakieś resztki.
Może być inny ale jest ryzyko że zrobią się plamy na betonie i to nawet różowo fioletowe, dlatego mineralny jest najlepszy
babka 00:01, 21 cze 2016

Mineralny czyli jaki ?

W oczku pompka napewno być musi ale bez efektu fontanny bo nie lubię odgłosu jaki spadająca woda daje. Bedzie raczej delikatny plusk sływającej wody z kamienia. Zresztą zobaczymy co z tego wyjdzie. Filtr to dodatkowy koszt przy samym zakupie i w trakcie eksploatacji, stąd moje wahania.
Nie miała baba kłopotu
mateuszmichn 00:06, 21 cze 2016

babka napisał(a)
Mineralny czyli jaki ?

W oczku pompka napewno być musi ale bez efektu fontanny bo nie lubię odgłosu jaki spadająca woda daje. Bedzie raczej delikatny plusk sływającej wody z kamienia. Zresztą zobaczymy co z tego wyjdzie. Filtr to dodatkowy koszt przy samym zakupie i w trakcie eksploatacji, stąd moje wahania.
Nie miała baba kłopotu

Jakiś zwykły lotos czy coś takiego, jak do samochodu.

Ja bym dał tyle ta pompę i ta wodę jak będzie splywala po kamieniu.
Zawsze możesz dokupić filtr Leslie będzie woda zieleniała
babka 00:17, 21 cze 2016

z dokupieniem to już nie tak prosto, owszem można ale zalecane jest już na etapie zakładania oczka podłączyć komplet. Chodzi o to, że zazwyczaj problematyczne i kłopotliwe jest dostawianie kolejnego sprzętu. Łatwiej odjąć
Jeszcze muszę się dokształcić w tym temacie.
Lotos, Ok
mateuszmichn 00:19, 21 cze 2016

babka napisał(a)
z dokupieniem to już nie tak prosto, owszem można ale zalecane jest już na etapie zakładania oczka podłączyć komplet. Chodzi o to, że zazwyczaj problematyczne i kłopotliwe jest dostawianie kolejnego sprzętu. Łatwiej odjąć
Jeszcze muszę się dokształcić w tym temacie.
Lotos, Ok

No ja się tam nie znam ale jeśli ja bym robił to bym dał bez a później dołożył jak coś ale to jestem ja i nieraz ciężko ogarnąć co mi w głowie siedzi hahaha