Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Konieczki 21:48, 15 wrz 2016

babka napisał(a)

Dzięks Asiu Na zdjęciach wyglada trochę lepiej niż w rzeczywistości ale... nie od razu Kraków zbudowano prawda ?

No u mnie w Krakowie jeszcze budują więc ogrodu brak HAhahaha
asiak 21:49, 15 wrz 2016

Ola, mam pytanko... teraz się przycina lawendę? Ile obcinamy?
babka 21:51, 15 wrz 2016

Juzia napisał(a)
NIe narzekaj na te hortki!!! One i tak ładne u Ciebie.
Brązowe od wody...
U mnie dodatkowo grzyb na liściach

Też mają grzyba na liściach, nie kazdy krzak ale jest. Te fotki sprzed kilku dni, dziś jeszcze bardziej brązowe są. A w zeszłym roku do późnej jesieni głębokim amarantem zachwycały dlatego taka zasmucona jestem
W przyszłym roku muszę im więcej uwagi poświęcić i chyba rozsadzić bo za gęsto rosną.
Juzia 21:55, 15 wrz 2016

No ale w tym roku deszczu więcej było....
babka 21:57, 15 wrz 2016

07_Rene napisał(a)
Wspaniale.... ☺
Jestem pod mega wrażeniem. Perfekcyjnie przecięte lawendy. Idealny trawnik. Cudowne zestawienia roślin. Wszystko super zadbane.
Olu... wielki szacun☺ za ogrom pracy który wlozyliscie w ten ogród.

Reniu, naprawdę się zarumieniłam Bardzo budujące są takie słowa, staramy się na ile sił i mamony starcza. Chciałoby sie więcej, w głowie rózne projekcje się przewijają ale niestety rzeczywistość dość dotkliwie weryfikuje moje marzenia Ale nie narzekam, też mi się podoba i zadowolona jestem, że tyle udało nam się zrobić
Nawet gościom, którzy dotąd przyglądali się naszym dokonaniom bez komentarza (albo udawali, że nie zauważają zmian) teraz czasem wypsnie się słowo uznania
babka 21:59, 15 wrz 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ależ się zmieniło niesamowicie Cudnie ten taras teraz wygląda

Prawda ? A najfajniejszy widok ma moja mama z okien kuchennych, zazdroszczę jej
babka 22:08, 15 wrz 2016

Konieczki napisał(a)
Ola pergola eksra szkoda że nie znalazłam Ciebie na fotkach...szukam dalej.
A wiesz że ja cały czas w głowę mam ten Twój przedogródek i nie wiem co Ci doradzić ale po tym jak stworzyła miejsce relaksu to wątpię czy coś wymyślę.
Hortensje są wymagające i tam jest za duża i mi się nie podoba. A nie chciałabyś czegoś zimozielnego (ją tam widzę nawet danice)
Cmok

Asiu, tam mam trzy kulki buksowe no i trawki na zime zostaną. Narazie przetestuje taki zestaw bez hortensji, jak okaże się że czegoś brak to dosadzę i już
Nie chcę ryzykować z kolejnymi zakupami bo kupuje a potem się okazuje że zonk
Fotki nie żałuj, nic ciekawego nie straciłaś

O frontowej myśl, myśl proszę Jutro wrzucę mój"szkic" ( bedzie ubaw )
Muszę nadrobić zaległości u Ciebie bo ostatnie co widziałam to podstawę tarasu
babka 22:09, 15 wrz 2016

Konieczki napisał(a)

No u mnie w Krakowie jeszcze budują więc ogrodu brak HAhahaha

Taaaaa, dziś nie bo małż woła, ale jutro przyjde sprawdzić czy nie kłamiesz
babka 22:15, 15 wrz 2016

asiak napisał(a)
Ola, mam pytanko... teraz się przycina lawendę? Ile obcinamy?

Wiesz co, ekspertką nie jestem ale chyba teraz jest ciut późno na skracanie lawendy, może przemarznąć zimą. W sierpniu przy ścinaniu kwiatów skraca się pedy odrobinę a generalne cięcie wiosną, wtedy ciacham bez skrupułów
Podpytaj jeszcze w temacie https://www.ogrodowisko.pl/watek/344-lawenda-lavandula
lojalna_ 09:09, 16 wrz 2016

babka napisał(a)
Jako, że pismo obrazkowe jest najbardziej porządanym na forum ... Będę się powtarzać bo nic u mnie nowego się nie dzieje. Część roślin już przekwitła, inne nie zachwycają urodą

Diamantino już mnie nie zachwyca i za wielki krzew na tą donicę. Szukam dla niej nowego lokum

Oluś no fiesz ...... takie kompozycje pieknie wymyślone ....swietnie to wyglada )))))))