Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

lojalna_ 11:49, 07 cze 2017

Te Twoje bele donicowe do zakochania nie dziwota ze zgapiaja .....

Piwonie masz wielkie piękne tylko ja mam takie mikrusy ))
babka 12:06, 07 cze 2017

Anda napisał(a)
Ola, trendy jesteś (to apropos pina) Ale ja już dawno Ci to pisałam
Piszesz u mnie, że jakaś róża marna. Pokaż, co z nią nie tak?

Haaa a ja właśnie u Ciebie o niej pisałam
Po pracy pstyknę jej foto. Na kwiatki w tym roku nie licze.
Ja i trendy nie jeden gość z forum skrytykował wybór materiału na gazony. No ale mądry Polak po szkodzie.
Lepiej by inni nie zgapiali dla własnego dobra
babka 12:14, 07 cze 2017

lojalna_ napisał(a)
Te Twoje bele donicowe do zakochania nie dziwota ze zgapiaja .....

Piwonie masz wielkie piękne tylko ja mam takie mikrusy ))

Piwonia fajna, wszystkie są fajne tylko szkoda, że taka wczesna. A może i dobrze bo już kwiatów mi się chciało
One strasznie żarłoczne są wiesz? Co jakiś czas podsypywałam ją garstką obornika, lałam florovitem i gnojówkę z pokrzywy. Ale w ubiegłym roku też taka marna była. Pewnie musiała nabrać mocy
Bele się podobają ale niezdrowe. Wmawiam sobie, że kąpiel je odkaziła
07_Rene 14:07, 07 cze 2017

babka napisał(a)

No ewidentnie
Co tam rośnie, anemony i jakaś paproć ? Muszę się doszukać, podoba mi się ten zestaw

Mi to bardziej wygląda jak białe maki, ale ja się nie znam. Można wrzucić zdjęcie do wątku rozpoznawanie bylin, może ktoś coś pozna
mateuszmichn 15:39, 07 cze 2017

Jak to robicie że piwonie wam ładnie kwitną. Mi jedna od kilku lat nic albo jeden dwa kwiaty. Druga przesadziłem chociaż miała zawsze kilka kwiatów, bo akurat robiłem tam coś innego i myślałem że będzie fajnie ale dupka, same liście
Konieczki 17:08, 07 cze 2017

Olu ja Ci juz dawno pisalam ze Ty swiatowa jestes
babka 17:34, 07 cze 2017

07_Rene napisał(a)

Mi to bardziej wygląda jak białe maki, ale ja się nie znam. Można wrzucić zdjęcie do wątku rozpoznawanie bylin, może ktoś coś pozna

No widzisz jaka ja ślepa? Co ja bym bez Ciebie zrobiła ?
Po przybliżeniu rzeczywiście widzę maki
babka 17:40, 07 cze 2017

iwka napisał(a)
Ola ja myślałam, że te tuje mają stworzyć zasłonę po prostu, zawsze to kawałek więcej. W tym przypadku masz rację, jak trzeba to usuwaj

gnojówki z glistnika nie robiłam, a też mam sporo
http://niepodlewam.pl/glistnik-jaskolcze-ziele-przepis-na-gnojowke-roslinna/

Myślałam, że odpisałam ...
Dzięki za ściągawkę, napewno się przyda
Z brabantem dalej dumam bo może zamiast drzew pociągnąć dalej szpaler brabantów i ciąć je wszystkie równo??
Ale ja ich nie lubię ... i efekt za ładnych parę lat zanim by urosły.
O umbrach myślałam ale czytam że one coś humorzaste ... ?
Biorę pod uwagę jarząby, grusze chanticleer ale o nie strasznie trudno u mnie
babka 17:41, 07 cze 2017

mateuszmichn napisał(a)
Jak to robicie że piwonie wam ładnie kwitną. Mi jedna od kilku lat nic albo jeden dwa kwiaty. Druga przesadziłem chociaż miała zawsze kilka kwiatów, bo akurat robiłem tam coś innego i myślałem że będzie fajnie ale dupka, same liście

Mateusz a nie posadziłeś jej zbyt głęboko?? One bardzo tego nie lubią i dlatego często to jest jedyna przyczyna nie tworzenia pąków kwiatowych.
Posadź ją na nowo
babka 17:41, 07 cze 2017

Konieczki napisał(a)
Olu ja Ci juz dawno pisalam ze Ty swiatowa jestes

hyyyyy