Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

07_Rene 21:36, 10 cze 2017

Właśnie wróciłam z łowów slimakowych. Ograniczyła się tylko do anabelek. Pół litrowego słoika z dwóch krzaków uzbieralam. Na reszcie rozrzucilam granulki. Przy pieleniu kilka ubilam sekatorem.
Ale że aż tyle na wiaderka zbierasz!? Szok i niedowierzanie.
07_Rene 21:37, 10 cze 2017

Telefon mi szwankuje. Bardzo przepraszam za dubel.

Ps. Kleszcze już są wszędzie. Nawet w centrach miast. Trzeba być czujnym.
babka 22:40, 10 cze 2017

patrycja napisał(a)
Ola
Przepraszam za głupie pytanie ale je zadam
Kropelki dla kotów przeciw kleszczom?

Kupujesz u veta takie specjalne pipetki i aplikujesz je kotu/psu na skórę w okolicach karku (vet objaśni dokładnie).
Jest to o tyle bezpieczne w porównaniu z obrożami owadobójczymi, ze kot nie zahaczy czy też powiesi się na płocie, gałęzi itp.
babka 22:42, 10 cze 2017

siakowa napisał(a)
Ale Cię paskudztwo nawiedziło

No nie ma litości. Ale zanim się ściemniło sprawdziłam jeżówki i opuchlaków nie znalazłam. Za to druga runda ślimakowa znów okazała się owocna
babka 22:43, 10 cze 2017

frezja napisał(a)

Tak, ale nie do picia aplikuje się na skórę.

Taaa te do picia to dla nas
babka 22:48, 10 cze 2017

gosika67 napisał(a)

A to jest mistrzostwo świata, ujęcie super i jaka zadowolona ta jaszczurka.
U mnie też dziś padało, ale jest ciepło.Nadrobiłam zaległości w sprzątaniu w domu.

Tu ledwo 19 stopni ale dało się wytrzymać Za to jutro ma być ładnie. Chociaż tyle dobrego
Jaszczurka raczej zadowolona nie była Musiała być bardzo agresywna skoro nawet kot jej odpuścił

Róża dziękuje pięknie Ma mnóstwo pąków i nie mogę się doczekać kiedy zacznie się wspinać ku górze
babka 22:59, 10 cze 2017

07_Rene napisał(a)
Właśnie wróciłam z łowów slimakowych. Ograniczyła się tylko do anabelek. Pół litrowego słoika z dwóch krzaków uzbieralam. Na reszcie rozrzucilam granulki. Przy pieleniu kilka ubilam sekatorem.
Ale że aż tyle na wiaderka zbierasz!? Szok i niedowierzanie.

Ale jakie u Ciebie przeważają? u mnie pomrowce. Jest tego całe mnóstwo ale głównie poza ogródkiem. Chyba u sąsiada jest główna wylęgarnia, zbieram też u niego stąd też te ilości. Mam wielką nadzieję, że wzrastająca ilość winniczków przyczyni się do wytrzebienia rudzielców. O ile prawdą jest że zjadają ich jaja.

Wzbraniam się przed granulkami jak mogę. Chociaż jak dotąd tylko raz w tym sezonie udało nam się namierzyć ślady wizyty jeża. Mam nadzieję, że sąsiedzi ich nie wytruli przy okazji zwalczania ślimaków
adewzuol 23:00, 10 cze 2017

Ola zdjęcie super! U mnie też padało.
Rench 00:37, 11 cze 2017

Zdjęcie tego smoka super Jakiś zadziorny jaszczur,moje wszystkie migiem znikają,nie oglądając się za siebie nawet
Konieczki 21:52, 11 cze 2017

Olus cudna fotka jaszczurki i tarasu z okna
Kurde o opuchlakach mi przypomnialas, dzis z kolazanka robilam obchod po ogrodziei i zurawki takie dziwne mi sie wydaja az sie boje zagladac w korzonki (kurcze a jak upaly nadchodza to wykopywac ciut sie boje ze zalatwie zurawke