Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to!

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to!

Ewkakonewka 00:23, 14 mar 2015

beata_m napisał(a)
Ewka konewka Ewka konewka!!! Ale masz świetną taczkę!!!! pozdrawiam
ja własnie myślę gdzie u siebie choć ciut ciut warzywniczek zmieścić: ziółka, szczypiorek...z własnego pola uprawnego ehhhhhhhhhhhh

Ja na początku miałam przechowalnik roślin jeszcze z czasów budowy w kącie z tyłu działki i tam upychałam sałatę i koper między kwiatki itp. Potem naoglądałam się relacji Danusi z ogrodów angielskich i podejrzałam pomysł na warzywnik. Małe to bo cztery kwadraty po 2m boki, wykrojone w trawie. Miejsca mam na więcej, ale to ma być tylko na bieżąco do podjadania. Więcej też fizycznie nie ogarnę, żeby utrzymać w przyzwoitym porządku.
A miejsce znajdziesz jak masz potrzebę na pewnooo
Iwk4 00:26, 14 mar 2015

Fajna taczka od mamusi
Ewa, jak stipa? Ruszyła?
waldek727 00:37, 14 mar 2015

Ewkakonewka napisał(a)

W ogródku obok krzaczka, stoi mooojaaaa taczka

Nie ma kół czterech
ani nawet dwóch.
Ma tylko jedno, na przedzie.
Lecz gdy za rączki mocno potrzymasz,
to nawet z ciężką gliną pojedzie.
Spytacie...
A skąd u diabła wzięła się glina?
Tylko spokojnie. Domyślcie się sami.
Jakby nie patrzeć, to spod...
Ewkakonewka 16:45, 14 mar 2015

Iwk4 napisał(a)
Fajna taczka od mamusi
Ewa, jak stipa? Ruszyła?

Iwonko mimo paskudnej pogody bo siąpi i jest ledwo +5 przetestowałam taczuchę dzisiaj To jest naprawdę baaaardzo wygodny sprzęt, będę go polecać Ale faktycznie jak już któraś z dziewczyn na forum pisała brakuje w niej jakiegoś powiedzmy małego koszyczka, żeby wrzucić jeszcze np. sekator. Ale i tak ją lubię

Stipa rośnie jakimiś skokami, albo przynajmniej ja mam takie wrażenie. Pewnie jak jest słońce to po prostu szybciej. Część się ładnie krzewi. Puki co z jednego pojemnika /45 szt./ wypadło mi 12. Może je za bardzo zmaltretowałam przy pikowaniu, może za mało podlałam, bo jakoś boję się, że ją przeleję. W pozostałych trzymają się wszystkie. Najdłuższe źdźbła mają ok. 10 cm, ale to u tak powiedzmy 10% tylko i tam gdzie stoją w większym słońcu są zdecydowanie większe. Na stojak ciągle czekam więc nie mogą wszystkie mieć idealnych warunków jeszcze. Może się doczekam
Ewkakonewka 16:46, 14 mar 2015

waldek727 napisał(a)

Nie ma kół czterech
ani nawet dwóch.
Ma tylko jedno, na przedzie.
Lecz gdy za rączki mocno potrzymasz,
to nawet z ciężką gliną pojedzie.
Spytacie...
A skąd u diabła wzięła się glina?
Tylko spokojnie. Domyślcie się sami.
Jakby nie patrzeć, to spod...

No i etap wychowania przedszkolnego mamy zaliczony hahahaha
Kacha123 19:56, 14 mar 2015

Witaj dobra kobieto. Zaglądam za jakimś raportem dziennym, a tu cichutko. Co porabiasz?
ewakatowice 19:58, 14 mar 2015

fajowe prezeny Twoja rodzina robi
ale jaką taczka ma piękną oprawę ogrodową
Ewkakonewka 21:38, 14 mar 2015

Kacha123 napisał(a)
Witaj dobra kobieto. Zaglądam za jakimś raportem dziennym, a tu cichutko. Co porabiasz?

Hahahaha raport dzienny no przecież, a ja się za sprzątanie domu wzięłam

Raport z dnia dzisiejszego.
Padał deszczyk, było zimno, ale nie wytrzymałam i o godz. 16 poszłam. Widać, że się pogoda nie poprawi, nie ma na co dalej czekać Posadziłam: ciemiernik szt. 1 i prymulę szt. 1. Obcięłam stipom z tamtego roku grzywki, ale coś czuję, że z 7-8 szt. to może 2 będą dalej żyły, pozostałe jakoś tak mało optymistycznie wyglądały, tzn. zielonego to w nich jak na lekarstwo, ale poczekamy zobaczymy Zastępstwo w razie co rośnie. Potem rozsypałam 20 kg Dolomitu na trawnik, o 20 kg miałam za mało. Deszcz nie bardzo mi przeszkadzał, a kurzy się przy tym też, jakiś siewnik do nawozu może sobie sprawię kiedyś, może... puki co są ważniejsze plany Podlałam kompost wspomagaczem, w deszcz to robiłam, ale u mnie nic nikogo nie dziwi więc luzik Lawenda rośnie już jak szalona i co robić ciąć ją czy zostawić???
I to by było tyle całego mojego szaleństwa dzisiaj..... dużo za mało, ale pogoda wygrała Nie ma to jak nic nie zrobić, a wypracowanie o tym napisać
A teraz zamiast iść do Was oglądać to zostałam zagoniona do robienia racuchów, więc papapa
Kacha123 21:44, 14 mar 2015

Raport przyjęty. No ja bym raczej nie powiedziała, że to mało w taką pogodę! A stipą przy Twoich zasobach to się martwić nie musisz. Pozdrawiam.
Aneta1309 22:02, 14 mar 2015

Ewciu jak Ty piszesz,że mało zrobiłaś bo pogoda wygrała to ja siem cała czerwienię bo właściwie nosa z domu nie wychyliłam dzisiaj a cały tydzień na sobotę czekałam
Taczka świetna.