Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to!

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to!

Ewkakonewka 21:02, 13 wrz 2015

Gocha napisał(a)

Ja też z tych co lubia jesień. Ja nawet lubię mgły i mżawkę, ale oczywiście nie przez cały rok.
Ewa u mnie też kiedyś w ogrodzie coś zeżarło selery ale nie wiem co bo one były wciągane w głąb ziemi zaraz po posadzeniu.

Ja mgły to przez okno najbardziej lubię jak mogę pod kocykiem z książką poleżeć
Znikające selery wszyscy przerabiali chyba
Ewkakonewka 21:09, 13 wrz 2015

Marga napisał(a)
Ewa, miejmy nadzieję, że teraz w podzięce za Twoje dobre serce nornice wyżrą Ci wszystkie pędraki

No właśnie jak kopałam, żeby sadzić perovską to żadnego robala nie znalazłam, a nornice tam szaaalały potem. Selery wyżarły chyba za karę, że tam nic nie było
Ewkakonewka 21:12, 13 wrz 2015

beata_m napisał(a)
no i patrz człowiek uprawia, cieszy się, że co zrowego podje a tu bęc ... co innego zjadło!!!! Ehhh życie

instrukcja zbierania nasion zakodowana nawet widze, że już się same rozsiały i małych stipeczek na około się narobiło

Noo nie jesteśmy sami na tym świecie i ciągle nas to dziwi huhuhuhu
U mnie też mnóstwo siewek stipy, ale one chyba nie przezimują?
chojna 21:15, 13 wrz 2015

Ewcia wiem co piszesz o wygwizdowie. Tez mam dom na środku łąki. Wieje jak diabli. Nawet jak nie ma wiatru to u nas wieje. Dlatego też żywopłot od razu posadzony spory żeby szybciej zasłonił.
Pozdrowienia zostawiam.
Ewkakonewka 21:16, 13 wrz 2015

Aneta1309 napisał(a)
Ewka u mnie się częstują selerami i marchewą buraki mi już tylko zostały

No chyba moje buraki i marchewka za małe urosły bo nietnięte ani one nie pojedzą, ani my
Ewkakonewka 21:19, 13 wrz 2015

chojna napisał(a)
Ewcia wiem co piszesz o wygwizdowie. Tez mam dom na środku łąki. Wieje jak diabli. Nawet jak nie ma wiatru to u nas wieje. Dlatego też żywopłot od razu posadzony spory żeby szybciej zasłonił.
Pozdrowienia zostawiam.

No u mnie to na szczęście już wspomnienia , ale było "wesoło" Teraz żywopłoty i sąsiedzi ocieplili klimat
Macham
Filomena 21:21, 13 wrz 2015

Ewkakonewka napisał(a)

No chyba moje buraki i marchewka za małe urosły bo nietnięte ani one nie pojedzą, ani my

ja po dwóch latach takich prób zrezygnowałam z ogrodu warzywnego, mam jedynie pietruszkę i szczypiorek w rabatach pomiędzy innymi roślinami
Filomena 21:23, 13 wrz 2015

ale powiem Wam, że moja 75-letnia sąsiadka ma ogród warzywny cud-miód, nie wiem jak ona to robi, napewno nie zrobię jej konkurencji
Ewkakonewka 21:36, 13 wrz 2015

Filomena napisał(a)

ja po dwóch latach takich prób zrezygnowałam z ogrodu warzywnego, mam jedynie pietruszkę i szczypiorek w rabatach pomiędzy innymi roślinami

Ja mam warzywa od dwóch lat, ale widziałaś w jak małej ilości i chyba jeszcze nie odpuszczę Ten rok kiepski jest bo sucho i wakacyjna nieobcność zrobiły swoje, ale ogólnie ciągle mi się to podoba. Warzywa traktuję jako zabawę, uda się to super, a nie to trudno. Nie mam spiżarni, ani piwnicy więc do bieżącej konsumcji tylko.
Jeszcze porów mi nic nie zjadło i cebuli, ale tą zebrałam wcześniej

Fajnie, że jesteś
Ewkakonewka 21:37, 13 wrz 2015

Filomena napisał(a)
ale powiem Wam, że moja 75-letnia sąsiadka ma ogród warzywny cud-miód, nie wiem jak ona to robi, napewno nie zrobię jej konkurencji

Czyli czasu na nabycie doświadczenia trzeba Wszystko przed nami