Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to!

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to!

Marga 17:41, 08 wrz 2015

Ewa, miejmy nadzieję, że teraz w podzięce za Twoje dobre serce nornice wyżrą Ci wszystkie pędraki
beata_m 19:29, 13 wrz 2015

no i patrz człowiek uprawia, cieszy się, że co zrowego podje a tu bęc ... co innego zjadło!!!! Ehhh życie

instrukcja zbierania nasion zakodowana nawet widze, że już się same rozsiały i małych stipeczek na około się narobiło
Aneta1309 20:23, 13 wrz 2015

Ewka u mnie się częstują selerami i marchewą buraki mi już tylko zostały
Ewkakonewka 20:32, 13 wrz 2015

lojalna_ napisał(a)
Wrzesien dla wszystkich taki zabiegany, ale jak sobie przypomne o zimie to buuuu, mysmy juz wczoraj w niedziele w kominku zapalili .....o rany

No wilgotność duża i tak nieprzyjemnie, my też podgrzewamy , ale obiecują nam jeszcze ciepełko
Ewkakonewka 20:35, 13 wrz 2015

amelia_b napisał(a)

Chyba Ci nornice szaleją,u mnie w tamtym roku połowę selerów zjadły

Widocznie przysmak ich w sumie to może lepiej w selerach niż w perovskiej puki co chwilowo cisza nastała. Obok mają parę hektarów warzyw, ale widocznie moje ekologiczne smaczniejsze
Ewkakonewka 20:36, 13 wrz 2015

Donia72 napisał(a)
No faktycznie, stołówkę se urządziły...

No nieproszne zupełnie zołzy
Ewkakonewka 20:42, 13 wrz 2015

anka_ napisał(a)
U mnie w tamtym roku zeżarły prawie wszystkie warzywa, łącznie z ziemniakami. W tym nasadziłam gęsto czosnku i na razie się sprawdza. Z tym, że w rządkach- nie pomiędzy. Tą drugą opcję miałam w tamtym roku i nie sprawdziła się. Robiły korytarze wzdłuż grządek z warzywami, omijając czosnek.

Teraz z warzywnika stołówkę zrobiły sobie sarny...

Ooooo współczuję toż to masakra jakaś!!! Sarny buszują u sąsiada, u mnie szczelnie ogrodzone to chociaż ten kłopot się do mnie nie dostanie. Z nornicami to jeszcze można sobie radzić, a z sarnami jak?
Ewkakonewka 20:46, 13 wrz 2015

amelia_b napisał(a)

Ja jestem dziwna ale ja lubię jesień,nawet jak pada i wieje a kominka nie mam niestety,muszą mi ciepłe skarpety wystarczyć

Ja też jesień lubię, ale wiatru nie cierpię jednak. Przez tyle lat wygwizdów dookoła domu mieliśmy. Urok budowania domu w szczerym polu Kominek polecam, uwielbiam
Ewkakonewka 20:51, 13 wrz 2015

eda napisał(a)

To czapki z głów ! Dzielny jest dzielna to znaczy widziałam poczynania zwierzyńca w warzywniaku siok normalnie ale przynajmniej rodzinka nakarmiona no i dodatkowe pokoje masz Wiem daj mi w łeb ...hi to dlatego że nie mogę wiesz jeszcze broić ogrodowo ble buziolki Ewcia miłej pracy

No zwierzyniec z ukrycia działał z zaskoczenia. Dodatkowe apartamenty wręcz huhuhuhu nooo Edzia zapraszam A współczuję Ci tego przestoju, ale nadrobisz w przyszłym roku. Teraz dbaj o siebie buuuziolek
Ewkakonewka 20:58, 13 wrz 2015

lojalna_ napisał(a)

Ja tez lubie jesien i nie jestesmy dziwne tylko te nadchodzace zimne i ciemne i nijakie szybko zapadajace wieczory kiedy niby zima a sniegu nie ma to mnie przeraza

Jooolcia mam nadzieję, że Ci już jednak przeszły te myśli o zimie. Ja się za kolejną rabatę wzięłam w piatek z nadzieją, że ją w sobotę dokończę, ale nieeee, pogoda nie pozwoliła