Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to!

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to!

Malgosik 14:23, 05 paź 2015

Ewkakonewka napisał(a)

To Ligole są, posadziłam je 1 metr od siebie. Kupiłam akurat te bo to ulubione jabłka mojego M., nie mam zielonego pojęcia na jakim są podkładzie bo tylko i wyłącznie o odmianie pomyślałam, a wcześniej nie spotykałam jej.
Wszelkie uwagi i wskazówki mile widziane, jak się zupełnie nie nadają na płaski ekran to po prostu je posadzę dalej jak w sadzie Miejsce mam

Ja tak z ciekawości zapytałam. Ligole tez lubię.
Raczej wszystkie jabłonki nadają się do formowania. Dość gęsto je posadziłaś. Najwyżej wpuścisz gałęzie jednej na drugą, wtedy chyba większe odległości od pięter będziesz musiała zrobić. Bo tak uciachać na 0,5 m od pieńka każdą?
beata_m 22:06, 06 paź 2015

I mnie widoki "do znudzenia" bardzo się podobają mnóstwo nowości posadzonych więc na przyszły sezon dopiero się odwdzięczą!!! I nawet mini sad! Szalejesz kobietko
Ewkakonewka 09:09, 07 paź 2015

eda napisał(a)
Macham dziś czytam że trzy obiady będą z warzywniaka no i super tyle do kupienia mniej a co ulepek mniam nie zawsze ale nieraz się chce dowalić słodkim buziolki cmok cmok

I ja macham Dzisiaj mgłę zabrałaś do siebie z powrotem chyba bo słońce daje po oczach, ale tylko 2 stopnie przy tym jest i zimno jak na Syberii Warzywka u mnie to w ilości takiej mini, ale zawsze to frajda urwać coś do obiadu swojego Za to za płotem sąsiad ma kilka hektarów buraczków, marchwi, kapusty itd. itp.
Ewkakonewka 09:13, 07 paź 2015

Malgosik napisał(a)

Ja tak z ciekawości zapytałam. Ligole tez lubię.
Raczej wszystkie jabłonki nadają się do formowania. Dość gęsto je posadziłaś. Najwyżej wpuścisz gałęzie jednej na drugą, wtedy chyba większe odległości od pięter będziesz musiała zrobić. Bo tak uciachać na 0,5 m od pieńka każdą?

Tak chodzę i się gapię na to i zdecydowanie masz rację. W sobotę będę je rozsadzać jednak. Tylko o ile odsunąć, żebym znowu jak blondynka bez wyobraźni nie posadziła? Miejsca tam mam dużo jeszcze. Zwykle wszystko sadzę za daleko, a tu raz za ciasno się udało Dziękuję za czujność
Ewkakonewka 09:27, 07 paź 2015

beata_m napisał(a)
I mnie widoki "do znudzenia" bardzo się podobają mnóstwo nowości posadzonych więc na przyszły sezon dopiero się odwdzięczą!!! I nawet mini sad! Szalejesz kobietko

Dziękuję Beatko jakiś zarys całości przynajmniej już jest Czasami tylko się zastanawiam czy mnie pielęgnacja tego nie przerośnie kiedyś
Malgosik 10:02, 07 paź 2015

Ewkakonewka napisał(a)

Tak chodzę i się gapię na to i zdecydowanie masz rację. W sobotę będę je rozsadzać jednak. Tylko o ile odsunąć, żebym znowu jak blondynka bez wyobraźni nie posadziła? Miejsca tam mam dużo jeszcze. Zwykle wszystko sadzę za daleko, a tu raz za ciasno się udało Dziękuję za czujność

ja mam niezbyt wiele miejsca i posadziłam grusze w odległości 2,6 m
czyli każde drzewo puści gałęzie boczne na 1,3 m
niedużo, ale cóż zrobić
mam grusze na karłowych podkładkach, więc nie powinny zbyt mocno rosnąć
Ewa777 11:23, 07 paź 2015

Widoki ogólne bardzo piękne Zupełnie inaczej wyobrażałam sobie Twój ogród Jabłonki musisz odsunąć od siebie, żeby na siebie nie właziły gałązkami. Gosia dobrze radzi
eda 21:45, 07 paź 2015

Ewkakonewka napisał(a)

I ja macham Dzisiaj mgłę zabrałaś do siebie z powrotem chyba bo słońce daje po oczach, ale tylko 2 stopnie przy tym jest i zimno jak na Syberii Warzywka u mnie to w ilości takiej mini, ale zawsze to frajda urwać coś do obiadu swojego Za to za płotem sąsiad ma kilka hektarów buraczków, marchwi, kapusty itd. itp.

Ja się śmieję bo ja też dużo nie miałam Jakby co to do sąsiada czmych hi hi może siem podzieli u mnie mgły nie było dziś za to wiało ale znośnie ...pachniało deszczem ale nie przyszedł beee
Napia 08:00, 08 paź 2015

Ewkakonewka napisał(a)

Ślicznie wyszło. Baaardzo
bdan 08:48, 08 paź 2015

Ewa u Ciebie to już się dojrzały ogród robi. Az niemożliwe, że on taki młody jest
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies