Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to!

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to!

babka 22:55, 07 cze 2016

Ojej, dziewczyny mykały sobie po pięknym ogrodzie ! Fajnie wam
Betka 06:37, 08 cze 2016

Tak sobie nadrabiam zaległości i odwiedzam śliczne ogrody
Piękne piwonie aż się rozmarzyłam......a u mnie po przesadzeniu wczesna wiosna zbuntowały sie i nie zakwitły mam nadzieje ze za rok będą równie piękne jak twoje

Iwk4 07:19, 08 cze 2016

Ewuniu, masz cudowne piwonie. Tyle kwiecia. Pozdrawiam
KasiaWB 09:07, 08 cze 2016

Wow, ale piwonie u mnie już po piwoniach, same pojedyncze zostały, ale bukietów było dużo
Bardzo się cieszę, że była okazja aby znowu się spotkać
Podeślij mi adres mailowy
Pozdrawiam
justi 09:55, 08 cze 2016

Piwonie rzeczywiście zachwycające, u mnie tylko 1 krzaczek ładnie będzie kwitł, bo na razie cały w pąkach. Białą kupiłam w szkółce u Kurowskich w doniczce z 3 pąkami, tania nie była, wsadziłam do ziemi w słonecznym miejscu a paki mi zaczęły zasychać i tak się nacieszyłam nową piwonią. Nie wiem co jej jest.
beata_m 14:01, 08 cze 2016

ale kolor!!!!!!!!! to się energia nazywa w moim ogródku póki co brakuje właśnie koloru ... ale pracuję nad tym tz póki co ogarniam na około całusy zostawiam
Ewkakonewka 11:00, 12 cze 2016

katel napisał(a)
Fajnie było a następnym razem jeszcze fajniej będzie - wstawiłam u Beatki Twoje zdjęcie .
Co do powojnika sprawdź "Ernesta Markhama" - trochę słabo widać ale to może być on.

Wydaje się, że to ten, kwiat taki sam tylko kolor mojego zdecydowanie fioletowy nie różowy.
Zdjęcia widziałam. Dzięki
Ewkakonewka 11:04, 12 cze 2016

KasiaW76 napisał(a)
Piwo nie Twoje mnie jakie masz boskie Piwoniea nad skrótem czochy musiałam nieźle się zastanawiać bo na telefonie jakiś maleńkie i nie poznałam ich

Piwo może być moje hahaha
Piwoniom już kwiaty obcięłam. 2 taczki kwieciem zapakowałam
Czochy natomiast zniknęły w lawendzie. Zadusi je.
Ewkakonewka 11:10, 12 cze 2016

Betka napisał(a)

Ewuś w końcu się spotkałyśmy stwierdzam jednak że za krótko pogaduchy trwały mus to powtórzyć
Buziole zostawiam
PS dziękuję za miłe słowa
Mus koniecznie w końcu blisko mamy do siebie okazuje się
Buziak

Ewkakonewka 11:16, 12 cze 2016

amelia_b napisał(a)
he he chyba po tym jak się nosami zderzyłyśmymi tez się cieszyja odpoczywam na takich spotkaniachnajważniejsze że czegoś się uczę od bardziej doświadczonych ogrodniczek, i mino że nazw nie pamiętam roślin o których rozmawialiśmy, to lubię słuchać

Ja z nazwami też mam problem, że np. funkia to już wiem, ale jaka to już nigdy nie pamiętam i tak z każdą niemal rośliną , ale z tym da się żyć na szczęście Jedyny objaw mojego "doświadczenia" jest taki, że nie plewię wszystkiego na oślep już