Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój mały zakątek :D

Mój mały zakątek :D

mateuszmichn 23:54, 09 paź 2015

Łukasz

Dzięki za szczegółową odpowiedź. Jedna z piwoni jest dość duża, druga mniejsza. Teraz nie wiem co robić. Mogą nawet nie kwitnąć w przyszłym roku, chodzi mi o miejsce gdzie teraz rosną, zwłaszcza ta większa. Może po prostu dobrze obkopię i będzie git.
I tak i tak jedna muszę przesadzić, a do września czekać nie będę.
Jeśli mam wybrać to lepiej to zrobić teraz czy wiosną?
Anda 11:17, 10 paź 2015

Hej, przesadzalam juz kiedys piwonie tak pozno i wszystko sie udalo. Jedna nawet przezimowalam w plastikowej doniczce i wsadzilam plytko do ziemi na wiosne i od razu kwitla. Jesli sa duze, to moze warto je od razu podzielic, ale tak, zeby mialy minimum trzy czerwone oczka. One maja takie grube bardzo korzenie. Sa ciezkie. Umeczylam sie wtedy przy ich przesadzaniu

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
JulkAd 18:46, 10 paź 2015

Anda napisał(a)
Hej, przesadzalam juz kiedys piwonie tak pozno i wszystko sie udalo. Jedna nawet przezimowalam w plastikowej doniczce i wsadzilam plytko do ziemi na wiosne i od razu kwitla. Jesli sa duze, to moze warto je od razu podzielic, ale tak, zeby mialy minimum trzy czerwone oczka. One maja takie grube bardzo korzenie. Sa ciezkie. Umeczylam sie wtedy przy ich przesadzaniu

O i to jest pozytywna informacja dla Ciebie Mateusz...przesadzaj, teraz przecież ne ma takich srogich zim....myślę, że w Twoim rejonie tym bardziej im nic nie będzie
mateuszmichn 23:39, 10 paź 2015

Oj dzięki dziewczyny za radę.
Dzisiaj nie dałem rady już przesadzić piwoni. Może jutro, chociaż dzień święty świecić, no ale może się skuszę
mateuszmichn 23:45, 10 paź 2015

Dzisiaj zrobiłem troszeczkę rewolucje na rabacie pod domem, i trochę dosadziłem na nowej rabacie, przy okrągłym trawniku.
Może jakieś dużej rewolucji nie ma, bo rośliny praktycznie te same.
Na rabacie pod domem musiałem wszystko wykopać i obniżyć cała rabate. Wcześniej była wyżej. Po obniżeniu chodnika, rabata była wyższa. Zebrałem trochę ziemi, a raczej tego piasku co u mnie jest
Posadziłem wszystko od nowa w troszeczkę innej konfiguracji.
Kilka roślin przeniosłem na nową rabatę i się trochę na niej zapełniło
Na sadzenie cebul nie starczyło już czasu więc będę musiał zrobić to jutro, ewentualnie w następny weekend.
Za tydzień mam jeszcze plan przesadzić te piwonie. Hmm chociaż może jutro ale to wszystko zależne od pogody
mateuszmichn 23:48, 10 paź 2015

Aaa jeszcze do was takie pytanko.
Jedna część mojego ogrodu ma trawnik okrągły natomiast druga część jest jeszcze nieogarnieta.
Ostatnio pomyślałem, żeby ta druga część zrobić geometryczną, co o tym myślicie?
I muszę się zdecydować na formę nasadzeń, przed posadzeniem piwoni. Więc czasu pozostało malutko na zastanowienia
Lukasz2013 23:48, 10 paź 2015

Witaj. Pokaż zmiany
mateuszmichn 23:52, 10 paź 2015

Lukasz2013 napisał(a)
Witaj. Pokaż zmiany

Oo witaj Łukaszu. Niestety dzisiaj nic nie pokaże, bo jak skończyłem to była już szarówa i na dodatek wybierałem się do kuzynki na urodziny. Czasu na zdjęcia nie było. Jutro coś pstryknę
Trochę rośliny niektóre podwiędły bo długo leżały wykopane ale podłałem i myślę, że będzie ok
Lukasz2013 23:59, 10 paź 2015

mateuszmichn napisał(a)

Oo witaj Łukaszu. Niestety dzisiaj nic nie pokaże, bo jak skończyłem to była już szarówa i na dodatek wybierałem się do kuzynki na urodziny. Czasu na zdjęcia nie było. Jutro coś pstryknę
Trochę rośliny niektóre podwiędły bo długo leżały wykopane ale podłałem i myślę, że będzie ok

No to czekam jutro. Pozdro
L00zak 00:07, 11 paź 2015

No właśnie, pokaż zmiany, czekamy