Póki temperatury letnie, to i ogród ładniej wygląda.
Ale lada dzień to może się zmienić.Oj zaraz liście będą żółknąć,spadać oj.oj...
Muszę w piątek może po pracy i w sobotę popracować w ogrodzie, aby psychicznie odreagować.A potem poodpychać i odpocząć Dębowym powietrzem
Anafalis perłowy
No nie straszcie zimnem..., aż się nie chce wierzyć że to nieuchronnie się zbliża...chciałoby się jak najdłużej cieszyć się kolorami w ogrodzie ...potem zostaną nam tylko zdjęcia...aż do wiosny...
Wiem, że karpy dalii można kupić bez problemu.
Dla mnie problemem byłoby ich wkopywanie, bo karpy są spore, a ziemia pełna kamieni.
Dalie wysiane miałyby jeszcze małe korzenie, więc byłby potrzebny mały dołek
A ja czekam na deszcz i ochłodzenie, bo wtedy mogę wreszcie dłużej robić.
A z cukru nie jestem
Aniu widoczki cudne jak zawsze no niestety idzie jesień i już nic tego nie zmieni, u nas dzisiaj i jeszcze jutro ma być ładnie, a od soboty już po 13 stopni. Jakoś ciężko mi uwierzyć,że to lato dobiega końca, jak dla mnie mogłoby trwać cały rok
To nie my , to nas straszą albo oswajają,ze idzie zimno.Jesień w innym wydaniu.
Tak zawsze na początku trudno przyzwyczaić się do zimna a potem do tej szarzyzny.Przynajmniej dla mnie .
jeżówka Supreme Cantaloupe- w tym roku dopiero namyśliła się na kwitnienie.
I jakieś mniejsze w tym roku..Trudno..
To faktycznie masz problem z tymi kamieniami.
Ale wysiane, są inne.I wybor oczywiście należy do ciebie.
A może coś z wieloletnich roślin , aby tak nie kopać ??
Zima długa,,pomysłów może być jeszcze dużo
Deszcz to by mi się też przydał.Bo sucho.Ale i aby popracować trochę można było.
Niektóre powojniki zakwitają ponowie pojedynczymi lub kilkoma kwiatkami
Paulinko, dziękuję
Wiem, wiem,trzba się oswoić i zaakceptować jesień w pełni i tą zimniejszą i zimną.ale tak szkoda tego ciepła, barw, kolorów.Ech. dla mnie lato mogłoby trać pół roku
Aniu, wieloletnie też będą, ale nie wszystkie kwitną tak długo jak dalie. I ta niesamowita ilość kolorów, a chcę tam tak mieć. I szukam wytrzymałych na słońce i suszę bylin o dwukolorowych liściach, żeby nawet bez kwiatów, zdobiły.
Oj, będzie " pracowita zima " - przed komputerem