Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja działka na Dębowym Lesie

Moja działka na Dębowym Lesie

marba 23:25, 05 paź 2018

Ale fajny ten biały wózeczek z dziewczynką. Co w nim rośnie? To tojeść rozesłana, czy coś innego?
nicol21 19:40, 06 paź 2018

Zbiory super! też takie chcę!!!
Sporo masz fajnych zakątków z różnymi bujnie wyglądającymi roślinami, oczywiście jest październik ale pogoda jak początkami września. Superrrr!!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
anabuko1 19:59, 06 paź 2018

marba napisał(a)
Ale fajny ten biały wózeczek z dziewczynką. Co w nim rośnie? To , czy coś innego?

Basiu , dziękuję.Wózeczek ma już parę latek, był normalny wiklinowy.
Ale w tym roku machnęłam go jak i inne rzeczy na biało.
I jest przez to widoczniejszy , od zieleni ładnie kontrastuje i ładniej to wygląda.
Nie, to nie jest tojeść rozesłana.Tą mam w innym miejscu.
A tą roślinkę dostałam i nie mam pojęcia co to jest.Ale powiedziano mi ,że nie zimuje.Ale rośnie mega szybko.Jedną doniczkę zabieram do domu.I potem w rożne miejsca naszczepię na wiosnę dopiero prosto do ogrodowych donic i rośnie szybko.

Aurelllia 20:17, 06 paź 2018

Gdyby nie przebarwione hortki na różowo, kwitnące marcinki i zbiory dyń to zupełnie nie widać jesieni Wszystko w pięknym rozkwicie, a jaki trawniczek zieloniutki
anabuko1 20:21, 06 paź 2018

nicol21 napisał(a)
Zbiory super! też takie chcę!!!
Sporo masz fajnych zakątków z różnymi bujnie wyglądającymi roślinami, oczywiście jest październik ale pogoda jak początkami września. Superrrr!!

Ewelinko , zbiory z własnych wysiewów, czy nasadzeń.To wszystko bardzo cieszy
To tylko sadzić i zbierać
Jest, jest, tych zakątków i p roślin i pracy przy nich
Ale i cieszy ten ogród i rośliny i nawet prace do bólu

anabuko1 20:30, 06 paź 2018

Aurelllia napisał(a)
Gdyby nie przebarwione hortki na różowo, kwitnące marcinki i zbiory dyń to zupełnie nie widać jesieni Wszystko w pięknym rozkwicie, a jaki trawniczek zieloniutki

I ta jesień trochę dziwna.Ale już dużo przebarwień. z dnia na dzień już się nam roślinność i ogrody zmieniają .
Marcinki pięknie kwitną.
Dynie dzisiaj resztę zebrałam.Część rozdałam.
Jeszcze jest sporo roślin które cieszą
anabuko1 21:25, 06 paź 2018

Dzisiaj ranek jeszcze chłodny 5 stopni.Ale szybko się ocieplało i można było wyjść do ogrodu i pracować.
I napracowałam się ,,jak głupi osioł do samego rana,,krecik już zadbal o moją gimnastykę

Potem pierwsze kroki skierowałam na łąkę po bukiecik na taras..I moje zdziwienie maki ,,,kilka jeszcze kwitło..
To szybko zerwałam.Bukiecik zrobiony z rożnych resztek natury.

Dynie ostatnie zebrałam ,
Ale zdjęć nie zrobiłam.
Trzeba było dużo rzeczy zrobić w ogrodzie. dale częściowo przymrożone, zważone.
To tym co jeszcze ładnie żyły zdjęcia zrobiłam i potem wszystkie wykopałam .
I galonie, eukomisy, i mieczyki resztę i nawet jeden kwitnący znalazłam

Róże kilkuletnią Excelsa przesadzała w raz z mężem, bo nie dałam rady wykopać.Połowe pędów( już ze 4 m ) przycięłam, wycięłam. kolce skubana ma wszędzie, cała pokuta jestem.Ale przesadzona z zawalonego przez wcześniejsze wiatry łuku kolo pergoli i na siatkę poszła..Ale tam jeszcze się męczyłam i pędy do siatki przypinałam po kilkanaście minut i pokucia za każdym pędem.Mam nadzieję ,że mój wysiłek Excelsa doceni i przyjmie się w nowym miejscu.
Mączkę bazaltową podsypałam pod róże, hortensje, rodki, hosty i rożne rośliny.
A jeszcze rośliny nowe posadziłam.
Jeżówka Secret Glow

Hortensja Tardiva kupiona na wyprzedaży.Tym razem nie będzie pomyłki.Ma kwiatek

Przesadziłam kilka roślin.. może źle, może dobrze... zobaczymy na wiosnę
powojnik Purpurea Plena Elegans - jeszcze miejscówki nie ma.
I dzień zleciał do samego wieczora.
Kasiolaaa 21:40, 06 paź 2018

piekna aranzacja na skrzynce masz ty gust
marba 21:45, 06 paź 2018

anabuko1 napisał(a)

Dzisiaj ranek jeszcze chłodny 5 stopni.Ale szybko się ocieplało i można było wyjść do ogrodu i pracować.
I napracowałam się ,,jak głupi osioł do samego rana,,krecik już zadbal o moją gimnastykę

Jeśli chodzi o krecika, to mam w ogródku podobny krajobraz. Że też nie ma na niego sposobu. W poniedziałek będę jeszcze próbować z karbidem.
Ależ miałaś pracowitą sobotę. Ale w taką pogodę to czysta przyjemność.
Pozdrawiam, Aniu.
anka_ 21:49, 06 paź 2018

Rany... maki w październiku... Cudny bukiet i cała reszta.
Z robotą idziesz jak burza. Nie jest u ciebie sucho? U mnie skała i wszelkie pielenie czy przekopywanie idzie opooornie. I boję się co z zimozielonymi.

anabuko1 napisał(a)
,krecik już zadbal o moją gimnastykę
Jak tak patrzę co moje kreciki (sądząc po ilości kopców to nie jeden buszuje) to ręce opadają. Ja wprawdzie dopiero szykuję pod trawnik, ale już się zastanawiam czy jej sens.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies