Witaj Reniu !
Jeszcze nie wszędzie jest tak ja chcialabym.Ale kiedyś może przyjdzie taki czas, luźniejszy i ja będę zadowolona z całości.
Hosty są w rożnej fazie,, w kłach też jeszcze mam sporo.
Jabłoń rajska i mi się bardzo podoba.Ładnie kwitnie.A i z liści ciemnych też ciekawie wygląda.
Dziękuję,,, i ciebie pozdrawiam serdecznie
Takie żywe kolory zawsze z zielenią ładnie się komponują.
Lubię moją jabłoń rajską.
U mojej nigdy nie zauwazyłam ,żeby mączniaka łapała.
Oj lepiej niech tak zostanie.
Szkoda,ze już przekwita
Ja swoich żółtych trawek nie karmię i są takie w miarę, na ostatnim zdjęciu jeśli dobrze widzę rosną pod jałowcem ? Jałowiec, czy tuja to złe towarzystwo dla większości roślin, swoimi korzeniami mogą zamęczyć, jeżeli w innych miejscach nie chce dobrze rosnąć to może potrzebują czasu.
Fajna kompozycja z grubelkiem
Jedną posadziłam na rabacie,?A 3 maleńkie pod jałowcami,?Tam też szpaler żurawek zrobiłam .I to robiłam dopiero sierpień-wrzesień.Żurawki rosną dobrze.
To dla hakonek złe miejsce ? Przesadzić je ?
Wiesz, ekspertem nie jestem, piszę tak jak myślę, moim zdaniem trzeba sporo odsunąć się od jałowca czy tui żeby korzenie nie właziły w korzenie traw, może ktoś się wypowie jeszcze na ten temat, pod moimi tujkami i jałowcami jedynie w miarę radzą sobie tawuły o żółtych liściach (bo akurat takie mam), peonie i hosty ale one rosną troszkę dalej, w zeszłym roku posadziłam brunery, może dadzą radę
Cieszę się Aniu że przezimowały gdzieś, kiedyś wyczytałam żeby podsypać je korą, że tak lubią.
Myślę, że całkiem spokojnie można je czymś delikatnie zasilić. Obornik granulowany, gnojówka z pokrzyw, azofoska co tam masz pod ręką, byle nie za dużo.
Znowu naoglądałam się pięknych zdjęć i znowu wzdycham
Ślicznie Aniu, kolorowo prawie lato u Ciebie
U mnie wczoraj wiało a dzisiaj mokro, załamać się można. Pogoda ogrodowa będzie jak do pracy będę musiała jechać