Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja działka na Dębowym Lesie

Moja działka na Dębowym Lesie

anabuko1 22:36, 02 maj 2019

sierotka napisał(a)
O jakie tutuj szalenstwa; ) niestety nie ma teraz jak ani czytaćwątków ani pisać ):

Oj ja też po uszy wciąż zarobiona.
Taki czas, takie przemiany sobie wybrałyśmy.
ale jak jadę to wiosnę ładną u ciebie widzę

anabuko1 22:45, 02 maj 2019

ryska napisał(a)
Podziwiam Aniu, podziwiam, dziś na spokojnie i na komputerze a nie telefonie.
Cudne hosty w tej fazie, epimedium, Fiona, nowy płot się buduje, staw i kaczeńce.
Niesamowita jabłoń, idealnie się wpisała w dom.
Pięknie u Ciebie Aniu, pozdrowienia zostawiam

Witaj Reniu !
Jeszcze nie wszędzie jest tak ja chcialabym.Ale kiedyś może przyjdzie taki czas, luźniejszy i ja będę zadowolona z całości.
Hosty są w rożnej fazie,, w kłach też jeszcze mam sporo.

Jabłoń rajska i mi się bardzo podoba.Ładnie kwitnie.A i z liści ciemnych też ciekawie wygląda.
Dziękuję,,, i ciebie pozdrawiam serdecznie
anabuko1 22:53, 02 maj 2019

Margarete napisał(a)
Te fiolety i różowe odcienie kwiatów cudnie wyglądają na tle świeżej soczystej wiosennej zieleni
Masz Aniu również piękna ta jabłoń ozdobna. Ją swoją kocham o tej porze roku ale pod koniec sezonu moja łapie co roku jakiegoś mączniaka i nie wygląda reprezentacyjnie. A twoja jak ?

Takie żywe kolory zawsze z zielenią ładnie się komponują.
Lubię moją jabłoń rajską.
U mojej nigdy nie zauwazyłam ,żeby mączniaka łapała.
Oj lepiej niech tak zostanie.
Szkoda,ze już przekwita

AnnaMS 22:59, 02 maj 2019

anabuko1 napisał(a)

Witaj Jolu!
Dziękuję .Oj wszędzie to może nie jest pięknie.Ale i tak to co mam już mnie cieszy.Czyli mamy też zwierzaki lubiące podziwiać ogrody swoich pań
Warzywka są.Ale jeszcze trochę muszę dosiać i dosadzić.
Żółte hakonki żyją,Już myślałam,że nie przetrwały zimy.Ale są,Maleństwa wypuszczają listki.Dzięki Jolu
Może w tym sezonie coś masy nabiorą ??
Czymś je podkarmić ?Czy za młode ?

Ja swoich żółtych trawek nie karmię i są takie w miarę, na ostatnim zdjęciu jeśli dobrze widzę rosną pod jałowcem ? Jałowiec, czy tuja to złe towarzystwo dla większości roślin, swoimi korzeniami mogą zamęczyć, jeżeli w innych miejscach nie chce dobrze rosnąć to może potrzebują czasu.
Fajna kompozycja z grubelkiem
anabuko1 23:09, 02 maj 2019

AnnaMS napisał(a)

Ja swoich żółtych trawek nie karmię i są takie w miarę, na ostatnim zdjęciu jeśli dobrze widzę rosną pod jałowcem ? Jałowiec, czy tuja to złe towarzystwo dla większości roślin, swoimi korzeniami mogą zamęczyć, jeżeli w innych miejscach nie chce dobrze rosnąć to może potrzebują czasu.
Fajna kompozycja z grubelkiem

Jedną posadziłam na rabacie,?A 3 maleńkie pod jałowcami,?Tam też szpaler żurawek zrobiłam .I to robiłam dopiero sierpień-wrzesień.Żurawki rosną dobrze.
To dla hakonek złe miejsce ? Przesadzić je ?

AnnaMS 23:24, 02 maj 2019

anabuko1 napisał(a)

Jedną posadziłam na rabacie,?A 3 maleńkie pod jałowcami,?Tam też szpaler żurawek zrobiłam .I to robiłam dopiero sierpień-wrzesień.Żurawki rosną dobrze.
To dla hakonek złe miejsce ? Przesadzić je ?

Wiesz, ekspertem nie jestem, piszę tak jak myślę, moim zdaniem trzeba sporo odsunąć się od jałowca czy tui żeby korzenie nie właziły w korzenie traw, może ktoś się wypowie jeszcze na ten temat, pod moimi tujkami i jałowcami jedynie w miarę radzą sobie tawuły o żółtych liściach (bo akurat takie mam), peonie i hosty ale one rosną troszkę dalej, w zeszłym roku posadziłam brunery, może dadzą radę
kerii 23:30, 02 maj 2019

anabuko1 napisał(a)

Witaj Jolu!
Dziękuję .Oj wszędzie to może nie jest pięknie.Ale i tak to co mam już mnie cieszy.Czyli mamy też zwierzaki lubiące podziwiać ogrody swoich pań
Warzywka są.Ale jeszcze trochę muszę dosiać i dosadzić.
Żółte hakonki żyją,Już myślałam,że nie przetrwały zimy.Ale są,Maleństwa wypuszczają listki.Dzięki Jolu
Może w tym sezonie coś masy nabiorą ??
Czymś je podkarmić ?Czy za młode ?

Cieszę się Aniu że przezimowały gdzieś, kiedyś wyczytałam żeby podsypać je korą, że tak lubią.
Myślę, że całkiem spokojnie można je czymś delikatnie zasilić. Obornik granulowany, gnojówka z pokrzyw, azofoska co tam masz pod ręką, byle nie za dużo.
Anda 07:46, 03 maj 2019

U Ciebie dalej wiosna, a u mnie już tulipany niestety przekwitły.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
08:06, 03 maj 2019
anabuko1 napisał(a)

U mnie cały dzień wiało jak cho...
Co za dni. Ale coś tam człowiek robi.Nie ma wyjścia.
Widziałam u ciebie, przeróbki, nowe roślinki, nowe prace i nasadzenia.
Suuper!
I tak już masz tam pięknie

Dziękuję ślicznie, mi tam zawsze coś nie pasuje
jolanka 08:22, 03 maj 2019

Znowu naoglądałam się pięknych zdjęć i znowu wzdycham
Ślicznie Aniu, kolorowo prawie lato u Ciebie
U mnie wczoraj wiało a dzisiaj mokro, załamać się można. Pogoda ogrodowa będzie jak do pracy będę musiała jechać