Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja działka na Dębowym Lesie

Moja działka na Dębowym Lesie

AnnaMS 21:41, 30 kwi 2019

anabuko1 napisał(a)
Twoje mają więcej przestrzeni, to mogą ładniej rosnąc i ładniej się prezentować.
A czymś je nawozisz ?
O tak tulipany są piękne Jeszcze

Staram się na wiosnę czymś podsypać, z uwagi że ich trochę jest wybieram to co tańsze, przeważnie jest to azofoska lub jakiś inny uniwersalny nawóz, w tym roku padło na bornik bydlęcy granulowany i podsypywałam co się dało
Kiedyś kupowałam nawozy specjalnie do określonych roślin - inny do róż, inny do bukszpanów itd. ale zaprzyjaźnieni ogrodnicy twierdzą że to nie ma sensu, tylko kasę tracę i bądź tu mądry
A Ty Aniu czym dokarmiasz swoje kwiaty i hosty ?
greg66 22:01, 30 kwi 2019

anabuko1 napisał(a)

Tulipanków jest.Co roku na jesieni trochę dokupuję.Ale jestem bardzo rozczarowana,że te z poprzednich lat zamierają , słabo kwitną.
I sama nie wiem, czy je wykopać po przekwitnięciu i posadzić na jesieni ?
Czy to im pomoże lepiej zakwitną w przyszłym roku ??

Możliwe ze wpadają głębiej i dlatego wychodzą same liście przynajmniej u mnie tak było, teraz żona wkłada je do koszyczka i ładuje do ziemi, te stare powybierałem cebulki i posadziłem jeszcze raz, zakwitły ale nie wiem czy wszystkie

Ale i tak masz je piękne
Kociamama 22:07, 30 kwi 2019

Byliśmy z Gackiem w Twoim ogrodzie. Pooglądał, pomruczał.... Miał chęć na drzemkę w fotelu, ale już zajęty przez Fionę. No cóż dżentelmen. Nie chciał panny budzić
anabuko1 22:09, 30 kwi 2019

AnnaMS napisał(a)

Staram się na wiosnę czymś podsypać, z uwagi że ich trochę jest wybieram to co tańsze, przeważnie jest to azofoska lub jakiś inny uniwersalny nawóz, w tym roku padło na bornik bydlęcy granulowany i podsypywałam co się dało
Kiedyś kupowałam nawozy specjalnie do określonych roślin - inny do róż, inny do bukszpanów itd. ale zaprzyjaźnieni ogrodnicy twierdzą że to nie ma sensu, tylko kasę tracę i bądź tu mądry
A Ty Aniu czym dokarmiasz swoje kwiaty i hosty ?

Aniu, to mamy tak samo.
Tez wcześniej kupowałam do wszystkiego..a teraz tylko do borówek i jagody kamczackiej .
A reszta z uwagi,że dużo tych roślin jest, to też taki uniwersalny polifoska
I jeszcze kupiłam duży wór obornika granulowego kurzącego
Warzywka rosną na nowym warzywniku.Teraz będzie 1 a. warzywnych dobroci

Cukinie i dynie jeszcze w innym miejscu posadziłam

Powojnik z grupy atragene
anabuko1 22:19, 30 kwi 2019

greg66 napisał(a)

Możliwe ze wpadają głębiej i dlatego wychodzą same liście przynajmniej u mnie tak było, teraz żona wkłada je do koszyczka i ładuje do ziemi, te stare powybierałem cebulki i posadziłem jeszcze raz, zakwitły ale nie wiem czy wszystkie

Ale i tak masz je piękne

Grzesiu w pierwszym roku kwitną jak jeden.Idealnie.a potem takie,,wywpier...
No cóz,,dosadzam i tym sposobem jest ich więcej widać w ogrodzie.Ale w innych miejscach .
Tr najgorsze już w liściach spróbuję wykopać. może to im pomoże,, zaszkodzić nie powinno.

AnnaMS 22:22, 30 kwi 2019

anabuko1 napisał(a)

Aniu, to mamy tak samo.
Tez wcześniej kupowałam do wszystkiego..a teraz tylko do borówek i jagody kamczackiej .
A reszta z uwagi,że dużo tych roślin jest, to też taki uniwersalny polifoska
I jeszcze kupiłam duży wór obornika granulowego kurzącego
Warzywka rosną na nowym warzywniku.Teraz będzie 1 a. warzywnych dobroci

Cukinie i dynie jeszcze w innym miejscu posadziłam

Powojnik z grupy atragene

No i fajnie
Warzywniak masz super, a ten Twój powojnik to kuzyn mojego powojnika ? Podobne kwiaty i liście, tylko kolor liści inny.
anabuko1 22:25, 30 kwi 2019

Kociamama napisał(a)
Byliśmy z Gackiem w Twoim ogrodzie. Pooglądał, pomruczał.... Miał chęć na drzemkę w fotelu, ale już zajęty przez Fionę. No cóż dżentelmen. Nie chciał panny budzić

Dziękuję za wizytę i to jeszcze a Gackiem.Fakt moja panna już śpi.
Fajnie ,że gacek to taki dżentelmen.Bo moja Fiona to maniery ma naprawdę księżniczki
Aj fotelkow dość, na tarasie w ogrodzie,,także zapraszam nawet na drzemkę kocią

Kociamama 22:31, 30 kwi 2019

Traktor się wyłączył. Znaczy Gacek zasnął wtulony w rękaw
Z przyjemnością oglądam Twoje zdjęcia.
anabuko1 22:34, 30 kwi 2019

AnnaMS napisał(a)

No i fajnie
Warzywniak masz super, a ten Twój powojnik to kuzyn mojego powojnika ? Podobne kwiaty i liście, tylko kolor liści inny.

Pewnie,że fanie
Z warzywnika w jednym miejscu i już nie pod dziewami i większego to bardzo, bardzo się cieszę
Mój powojnik to Maidwell Hall

zawitka 09:21, 01 maj 2019

Ładny kolor tych tulipów wyżej .ja tulipany będę sadzić tylko w pojemniki .Jesienią zakopię kilka sztul doniczek i spokój wiem wtedy gdzie co jest ,a tak to wyłażąmi same liście i szkoda ich niszczyć a wygląda to jaknie wiadomo co .