Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja działka na Dębowym Lesie

Moja działka na Dębowym Lesie

gogo 13:56, 17 maj 2019

Moje hostowisko skromniutkie, w porównaniu do Twojego, mam 30 odmian / dwie padły /.
Już wiem, że je powiększę, żeby hosty rosły bliżej siebie i nie było pustego miejsca.
I chcę odmiany średniej wielkości, bo mam za dużo małych.
Ten słoneczniczek jest piękny, mam go na liście do kupienia, ale nie ma go w moich szkółkach internetowych.
Jest w jednej, gdzie nic nie kupuję, bo tam drogo.
anabuko1 22:02, 17 maj 2019

Napia napisał(a)
Napatrzyłam się na Twoje funkie i coraz chętniej zapraszam je do swojego ogrodu. Ostatnio udało mi się kupić takie malutkie, mini. Śliczne są. I chcę jeszcze Chyba się zaraziłam, ale świat byłby piękniejszy, gdyby tylko takie choroby nam dolegały.

Latarenki urokliwe

Ja tam bardzo lubię hosty.To bezproblemowe roślinki.Także polecam.Fajnie,ze ty je tez do swojego ogrodu je zapraszasz..i te maluszki są tez piękne.Miałam kiedyś jedna. ale gdzieś przepadła. i mysisz uszek już nie mam.
No tak, gdyby tylko takie były problemy, to tylko żyć nie umierać

Latarenki i mi się bardzo podobają.ale jeszcze nie maja stałego miejsca.

Byl sobie stary koszyk...

Farby białej mi już zabrakło.kiedyś go machnę na biało.Ale na razie taka wygląda Trochę brązowej farby,za dużo nie chce. bo kiedyś i tak pójdzie na biało.

anabuko1 22:26, 17 maj 2019

AnnaMS napisał(a)
Trzymam kciuki za wierzbę 100 odmian host to już sporo, ja miałam 60 ale wiele z nich mi się zminiaturyzowała, a samych krzaczków hostowych to stówka też będzie, lubię po kilka jednakowych sadzić Dużo masz fajnych ozdóbek

Oj Aniu,,, Ogólnie na deszczyk nie narzekam, pod wieczór wczoraj zlewa poszła.Podlało wszystko.I fajnie.Ale nad stawem to juz nie fajnie.
A wierzbę to nie trzeba podlewać, tam...ech sama zobacz jak jest po deszczach .Zdjęcia dzisiejsze.
Chyba moje marzenia o jakim fajnym nasadzeniu przy stawie, muszą się zmienić.Tu inna ziemia, teren.. i chyba nic nie będzie rosło..Trawa,

Posadziłam pod wierzba języczki, .Podzieliłam ze swojej.ale cóż trzeba z stad je zabrać, bo zgniją.
I tak wieczorem zrobiłam, bo całkiem klapnęły. Nie wiem czy ich nie strace całkowicie

Staw nasz prawie z sąsiada stawem się łączy.
Spokojnie, sąsiad od siebie założył siatkę w stawie oczywiście.
Z tylu tak wygada staw...Nie prędko tu jakiś strzep kaparkowy wejdzie do wyrównania,
Jak podeszłam wyżej na skarpę ziemi, to bagienka nie widać, a druga strona działki wygląda nawet ładnie.
Warzywnik tam gdzie ta beczka,,tam daleko.
Z tylu tak wygada staw...Nie prędko tu jakiś strzep kaparkowy wejdzie do wyrównania,

Jak podeszłam wyżej na skarpę ziemi, to bagienka nie widać, a druga strona działki wygląda nawet ładnie.
Warzywnik tam gdzie ta beczka,,tam daleko.
60 host, to już tez pokaźna kolekcja.A teraz 100 to już bardzo duzo.!
Ty masz duże drzewa, sporo cienia.. to dobrze im tam się rośnie.U mnie to nie ma cienia za duzo.Dlatego posadziłam pod domkiem.Ale upały niektóre niestety czerkaja.Ale większość jakoś daje rade.
Jakos i ozdobki lubię.
Dziękuję i pozdrawiam
anabuko1 22:32, 17 maj 2019

marba napisał(a)

Księżniczka nie będzie przecież wylegiwać się byle gdzie. Pomiziaj ją za uszkiem ode mnie.

Basiu, ok, jak tylko przyjdzie, bo jeszcze gdzieś paniusia wyszla na dwor.
A tu dzisiaj ze mną na obchodach nad stawem.

No i przyłapałam ja dzisiaj jak mi chyba podgryza tarwke

anabuko1 22:36, 17 maj 2019

Malgosik napisał(a)
Ale masz kawał warzywnika

No mam,,,Warzywnik spory.
Ale własne warzywka najlepszej. To trochę się pomęczę, dla siebie przecież.

Złotokap od sąsiadki zagląda do mojego ogródka
sylwia_slomc... 22:49, 17 maj 2019

Ania nas też dzisiaj utopiło i to sporą część ogrodu
Jezyczką się podzielę jakby co
Gocha 23:04, 17 maj 2019

Aniu współczuję tego błota i zalania. Ale masz piękny warzywnik i jaka w nim czarna ziemia, czy to jakaś tam specjalnie kupiona i nawieziona? Ja pierwszy raz też posadziłam ziemniaki ale w walcach i tylko kilka sztuk- eksperyment taki. Pozdrawiam gorąco
AnnaMS 23:26, 17 maj 2019

Ale potop, pewnie za kilka dni wszystko wróci do normy czyli do suszy ...
Hosty mam bo mam cień, latem super sprawa ale tęsknie za kwitnącymi bylinami ... drzew nie usunę więc staram się coś stworzyć z bylin cieniolubnych.
Moje kiciuchy też wcinają trawkę, tylko czemu te droższe są smaczniejsze ?
anabuko1 19:31, 18 maj 2019

gogo napisał(a)
Moje hostowisko skromniutkie, w porównaniu do Twojego, mam 30 odmian / dwie padły /.
Już wiem, że je powiększę, żeby hosty rosły bliżej siebie i nie było pustego miejsca.
I chcę odmiany średniej wielkości, bo mam za dużo małych.
Ten słoneczniczek jest piękny, mam go na liście do kupienia, ale nie ma go w moich szkółkach internetowych.
Jest w jednej, gdzie nic nie kupuję, bo tam drogo.

Ja tez zaczynałam od kilku host, kilkunastu potem , kilkudziesięciu potem się zrobiło. 30 to tez sporo, naprawdę sporo.
Hosty fajne.Ale póki wyrosną, około maja i do początku pazdziernika i tyle.Miedzy nimi, ja zaczęłam sądzić krokusy kwietnie się sprawdzają i tulipany.
Oj, słoneczniczek jeszcze w doniczce... jeszcze nie znalazłam właściwego miejsc a dla niego.Ja kupiłam go na ryneczku od pani, taki kopany i do doniczki włożony. Ja zapłaciłam za niego 7 zł.

Irysy średnie, niesadzane . Dopiero mi zakwity.
anabuko1 19:38, 18 maj 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ania nas też dzisiaj utopiło i to sporą część ogrodu
Jezyczką się podzielę jakby co

Ta zlewa z jednej strony pokazała mi,ze nad stawem to trzeba posadzić zupełnie inne rośliny.Tam teren od lak tez podmokły.I cudu nie będzie.
Nie będzie to ładne nasadzenie, jak sobie myslalam.
Trudno.
Oki, może w przyszłym roku od korzenia języczka odbije.Szok przezywa, .
Potem znowu przesadzona.Trudno. w tym roku nie pociesze się jeu kwiatami.
Moze na drugi rok.