Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja działka na Dębowym Lesie

Pokaż wątki Pokaż posty

Moja działka na Dębowym Lesie

anabuko1 20:43, 20 maj 2019

basia3012 napisał(a)
Aniu, słodką kicię masz. Lubi trawkę jak my sałatę.
Oj co z tymi roślinami nad stawem będzie? Czy nie zgniją? Strasznie zalane.
Pięknie poza tym, dekoracje super. Bardzo ładnie.

Fiona to nasz pupilek
Ja salat lobie bardzo.Ale jeszcze swoja mam mala.
No właśnie nad staw, to muszą pójść zupełnie inne ros liny..Echh.
Dobrze,ze duzych nasadzeń to ja jeszcze tam nie zrobi lam.
Języczki ponownie, przesadzone.
Deszcze codziennie padają.Woda sie utrzymuje, ech..,.
Ale dobrze,ze tylko nad stawem bo tam i niżej i inna gleba.
Dziękuję i ciesze się,ze moje skromne dekoracje eis komuś podobają.

A Ogród żyje i cieszy
20:46, 20 maj 2019
anpi napisał(a)
O za długo Aniu to nie posiedziałyśmy Panowie owszem a my ...jak tu usiedzieć jak tyle kwiatów do obejrzenia i omówienia
Hostunie cudne,nie ma to jak na żywo obejrzeć taką pokaźną kolekcję!
Dorodne żurawki przyciagają wzrok swoimi kolorowymi listkami.Kwitnących różności też sporo,a kolejne się szykują...
Warzywniak masz Aniu pokaźny!Dziękuję za pyszne kolorowe rzodkieweczki i nie tylko...
Fajnie było się spotkać,choć tak przelotem
O lilaku będę pamiętać

Nowe spojrzenie. Pięknie i piękne zestawienia
anabuko1 20:50, 20 maj 2019

Milka napisał(a)
Majowy ogród chyba najpiękniejszy i w takim cudnym okresie spotkanie ogrodniczek, to sama przyjemność kicia cudna

to prawda majowy ogród jest bardzo bogaty.
Takie spontaniczne spotkanko to byli tylko z Ania i jej mężem i jej mama.ale bardzo , bardzo fajne.Za krótkie trochę.
Tylko słoneczka więcej chcemy.
Kicia i nam sie bardzo podoba.Dziękuję Irenko.

anabuko1 20:57, 20 maj 2019

greg66 napisał(a)
Aniu jak myślisz co może mi zjadać liście funkii, ślimaki? jak temu zaradzić?

Ślimaki.Teraz sporo deszczu wody, to grasują.
One je uwielbiają.
U mnie ich nie ma.ale nie mam dużych drzew,
Jak zaradzić ? , zbierać i wyrzucać daleko.
Ponoć ten niebieski granulat jest dobry.Ale ja jak wspominałam, to ślimaków nie mam to nie testowałam.Tylko czytałam i oglądałam o tym w w TV.
greg66 21:00, 20 maj 2019

Zobacz do mnie czy to ślimak?
anabuko1 21:18, 20 maj 2019

Margarete napisał(a)

Sorry że się wcinam i odpowiadam za Anię ( zaraz mnie tu pogoni że się szarogęszę ) ślimaki bardzo bardzo chętnie jedzą hosty ( wiem bo u mnie też tak jest) . Można próbować wysypywać jakieś nieprzyjemne dla nich materiały typu trociny albo fusy po kawie wokół host, albo zrobić pułapkę wykopaną w ziemię dla ślimaków wypełniona piwem ( podobno to je kusi bardzo i lgną do piwa) albo bardziej drastycznie wysypać niebieskie granulki na ślimaki - to już mniej humanitarny sposób niestety ale skuteczny, oczywiście jeśli w ogrodzie nie ma małych dzieci czy zwierząt które by się tymi niebieskimi granulkami zainteresowały. Bo to niebezpieczne dla nich jest.

Gosia dobrze radzi
anabuko1 21:18, 20 maj 2019

Margarete napisał(a)
Może Ania ma jakieś inne swoje sprawdzone metody - ja wiem o takich jak pisałam powyżej

Aniu jak u ciebie pięknie i kolorowo.
Przykro mi z powodu ulewy - napsociła ci. A u nas z wytęsknieniem wyglądamy deszczu. Trochę popadało ale to wciąż za mało. Jak to niesprawiedliwie jest ten świat urządzony.... choć i u nas dziś na noc burze i ulewy zapowiadają.

Kotek cudnie się komponuje na tle detali ogrodowych i tyle kolorów. Kocham ogród w maju i swój i twój i każdy inny wygląda chyba najpiękniej.

Spieszę donieść że u siebie założyłam hostową rabatę w cieniu pod świerkiem. Taką z prawdziwego zdarzenia
Z życzliwą pomocą koleżanek Ogrodowiskiem ( dostałam cudne hosty) oraz rozsadziła swoje które miałam poutykane po kątach. Teraz tylko czasu potrzeba żeby to wszystko ładniej wyglądało bo na razie jeszcze łyse miejsca sąxeokól
Buziaki!

Małgosiu, fajnie ,ze zajrzałaś i odpowiedziałaś.
Ja nie mam slimakow.I doswiadczen walki w tym temacie.
No masz ty masz za malo deszczu ?
To weź sobie od nas.Ja mam i słonko codziennie i deszcze.Ale takiego dłuższego ciepełka slonecznego chce mi się bardzo.
Gosia, czy świat światem byl sprawiedliwy ?
Ot był jaki byl i będzie.Nie mamy wpływu na dużo rzeczy.
Fiona to nasz ulubienica.
Gosiu fajnie,ze masz duży świerk i cień.I ciesze się ,ze hosty maja rabate idealna.ale będziesz trochę musiała je pod tm świerkiem podlewać, bo świerk i cień da im ale i wody sporo zabierze.
dobrez miec takie koleżanki zyczliwe co i hosty piękne sadza. Suuper.Mnie tez trawek sporo podarowały.
Te dziewczyny na O sa bardzo zajefajne
Hosty w tym roku jeszcze ładnie ci podrosną.a z roku na rok będą piękniejsze i bardziej dorodne.

hosta War Paint w roli głównej

AnnaMS 22:01, 20 maj 2019

Fajne hościaczki, War Paint jak królowa
Margarete 22:24, 20 maj 2019

anabuko1 napisał(a)

Małgosiu, fajnie ,ze zajrzałaś i odpowiedziałaś.
Ja nie mam slimakow.I doswiadczen walki w tym temacie.
No masz ty masz za malo deszczu ?
To weź sobie od nas.Ja mam i słonko codziennie i deszcze.Ale takiego dłuższego ciepełka slonecznego chce mi się bardzo.
Gosia, czy świat światem byl sprawiedliwy ?
Ot był jaki byl i będzie.Nie mamy wpływu na dużo rzeczy.
Fiona to nasz ulubienica.
Gosiu fajnie,ze masz duży świerk i cień.I ciesze się ,ze hosty maja rabate idealna.ale będziesz trochę musiała je pod tm świerkiem podlewać, bo świerk i cień da im ale i wody sporo zabierze.
dobrez miec takie koleżanki zyczliwe co i hosty piękne sadza. Suuper.Mnie tez trawek sporo podarowały.
Te dziewczyny na O sa bardzo zajefajne
Hosty w tym roku jeszcze ładnie ci podrosną.a z roku na rok będą piękniejsze i bardziej dorodne.

hosta War Paint w roli głównej

War Paint piękna
Wiem że pod świerkiem sucho ale kazałam go podjrzesać firmie ogrodniczej bo już za szeroki był i nie mogłam obok przechodzić taki był szeroki na dole choć piękny. Żal mi było ale dzięki temu zyskałam kawał rabaty pod świerkiem.
BasiaLT 08:56, 21 maj 2019

Aniu dekoracje masz rewelacyjne ale ta latarenka jest po prostu fantastyczna.