Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja działka na Dębowym Lesie

Moja działka na Dębowym Lesie

anabuko1 20:50, 28 paź 2015

Nallar napisał(a)

Dobrze że na planach się skończyło.
Ktoś na forum (nie pamiętam kto) narobił ponad 100 sadzonek z nadzieją na berberysowy żywopłot, to musiało być rozczarowanie.

O to niezłe zdziwko było.Tyle pracy i nic,dobrze,że zaplanowałam i głośno pomyślałam.
A wy mi juz szybko złudzenia zdarłyście.Ale przynajmniej zdziwka smutnego nie będę przeżywać
dobrze, być na forum i z wami
To w nowym ogrodzie,,, chyba tawuła jakaś
anabuko1 21:09, 28 paź 2015

Jana napisał(a)
Aniu mnie ostatnio zachwycił berberys red pillar, wkleję jego zdjęcie ze szkółki, które nie oddaje jego wdzięku...ja też hortensje wywalałam

Piękny, ja jakoś w ogóle lubię zarówkowe roślinki
Jakoś mnie berberysy nie kręciły do tej pory.Ale chyba warto mieć chocią ciuteńkę ich , bo ta cudnie na jesieni wyglądają
Hortensje jak będę cięła na wiosnę, juz nie będę wyrzucać .
Wszystkie patyczki do ziemi.Może chociaż jedna czy dwie ,, się przyjmą
sylwia_slomc... 21:11, 28 paź 2015

Aniu ja gdzieś w czerwcu pobrałam dwie gałązeczki berberyska takie z piętką dałam w ukorzeniacz i do ziemi w doniczce i pod woreczek. Z tych dwóch sadzoneczek jedna puściła korzonki, po wsadzeniu w grunt opadła z listków , a teraz puściła na jesień nowe listki czyli żyje. Ale ma z 5 cm wysokości Czyli się jednak da 50% sukcesu
anabuko1 21:41, 28 paź 2015

Dorota123 napisał(a)
Jesień piękna, do mnie też zawitała. Latałam wczoraj z aparatem po ogródku, aż strach pomyśleć co sobie o mnie nowa sąsiadka pomyśli, ta starsza już przywykła, ale ta młoda????
Już myślałam, że ktoś ma patent na rozmnażanie berberysów, bo moje próby były nieudane, widzę, że nie tylko moje.

He, he,,, znam to uczucie,,, ganiać a aparatem i zasłaniać się przed sąsiadami.Na Dębowym niby robiłam to dyskretnie.I tak jedna sąsiadka zawsze zauważyła. i coś mnie pytała. cóż przyznałam się ,że to na potrzeby forum ogrodowego i dała już spokój.
Ale i tak jak coś po radę i rożne rzeczy ogrodowe to najpierw mnie pyta.
Nie wszystko oczywiście wiem,ale to co wiem, i jakieś nadmiary to oczywiście sąsiadka dostawała.Ale w tym roku,Jak dużo pracowałąm a lato upalne było.A moja sąsiadka tam była to najważniejsze rabaty mi przychodziła i podlewała .
Także dobrze mieć dobrych sąsiadów,.
a tutaj w nowym miejscu.Z jednej strony mam mur ma na 2 m.To nic i sąsiadów nie widzę. Z drugiej mam pustostan.Ponoć pan budował dom.wybudował, duży w surowym stanie,,I zmarł.a z dziećmi nawet nie wiem co.Od kilku lat tu nikt nie zagląda. Także mam pustki sąsiadowe.A z tyłu, sąsiedzi remontują stary dom,/jeszcze tam nie mieszkają .Tylko przyjeżdżają jak coś robią. Fiona moja lubi tam zaglądać. wskakuje nad drewutnie i im się przygląda jak są
Także tutaj praktycznie sąsiadów nie mam
Dobre,że ja głośno przyznałam się do moich pomysłów z rozmnażaniem berberysów .
Skończyło się na planowaniu i braku rozczarowań
anabuko1 21:45, 28 paź 2015

Malgosik napisał(a)

Świetne połączenie kolorystyczne.

Dzięki.Jesienne połączenia wyglądają czasami lepiej niż latem
anabuko1 09:55, 29 paź 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Aniu ja gdzieś w czerwcu pobrałam dwie gałązeczki berberyska takie z piętką dałam w ukorzeniacz i do ziemi w doniczce i pod woreczek. Z tych dwóch sadzoneczek jedna puściła korzonki, po wsadzeniu w grunt opadła z listków , a teraz puściła na jesień nowe listki czyli żyje. Ale ma z 5 cm wysokości Czyli się jednak da 50% sukcesu

Może się i da ,ale jak piszą do łatwych to nie należy.chyba dam sobie spokój z tymi gałązkami .Jak cos to kupię jeden czy dwa i już
Dobrze ,że ci się udało.A może z ciekawości , na wiosnę spróbować. Też z dwoma gałązkami
Dominika11 09:58, 29 paź 2015

ależ ty uchwycasz te owady
Jana 18:17, 29 paź 2015

anabuko1 napisał(a)

Może się i da ,ale jak piszą do łatwych to nie należy.chyba dam sobie spokój z tymi gałązkami .Jak cos to kupię jeden czy dwa i już
Dobrze ,że ci się udało.A może z ciekawości , na wiosnę spróbować. Też z dwoma gałązkami
te niebieskie cudne
Flower1 18:44, 29 paź 2015

niebieskie boskie macham
lindsay80 20:22, 29 paź 2015

Heh, kwiatuchy piękne pokazujesz
Tak coś czułam, że z berberysami tak będzie...