Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja działka na Dębowym Lesie

Moja działka na Dębowym Lesie

anabuko1 22:45, 02 lut 2018

sierotka napisał(a)
Ok to do miłego zobaczyska

Do zobaczenia Bogusiu
Dominika11 napisał(a)
Aż już się chce mi wiosny
Pięknie Aniu

Jak i każdemu z nas.Tęsknimy bardzo za wiosna ,Już myslimy co siać, co kupować... a tu u nie zima wraca.Śnieg z deszczem.Ale przewaga już na wieczora śniegowych płatków.Czyżbym rano miała białe widoki ?
anpi napisał(a)

Jeszcze kilka w tym tygodniu widziałam na Rejowieckiej w B.

Widzisz Bogusiu do Biedronek musisz się wybrać , może jeszcze sa/A jeżeli nie.To potem jeszcze gdzieś bedą.Będę miala na uwadze i będę informowała cie, jak gdzieś je zobaczę.

Hortensja dębolistna . dostawiam małą sadzonkę i 3 lata czekała aby zobaczyć jej kwiaty.Ale i tak warto ją mieć.Wcześniej od innych hortensji wypuszcza liski.Duże, piękne ,wykrojone ciekawie.Kwiatostany piękne i też wcześniej zaczynają kwitnienie niż bukietowki .
Na jesieni wybarwiają się na brązowo.I długo trzymają liście, nawet po przymrozkach nie wszystkie opadną
Zdjęcie z lipca .

Róża Elshorn i dębolistna po polowie lipca

połowa sierpnia

sierotka 07:37, 03 lut 2018

anabuko1 napisał(a)

Jeżeli będą już w sprzedaży będziemy siebie informować, ok ?
Ciemierniki wczesną wiosną te białawe są często w biedronce.
Potem w ogrodniczym na Rampie brzeskiej i na rynku często jedna pani ma .I inne tez sadzonki z ogrodu.Tak przy rynku.
Przypomnij mi to w niedzielę ci wytłumaczę gdzie.

Aniu w Biedronach zaglądam ,chyba wymienimy się info co której potrzeba i jak ta to zobaczy to zadzwoni i kupi mozna i tak no nie ?

Witam o tak koniecznie dobra informacja to jest to .
Ok przypomnę .
sierotka 07:39, 03 lut 2018

anpi napisał(a)

Jeszcze kilka w tym tygodniu widziałam na Rejowieckiej w B.

Eh to już ich nie ma ale wczoraj Pani w L przy Bazylanach mówiła ,że u nich tez są na wiosnę .
Muszę zapytać kiedy maja dostawę kwiatów bo chyba powinni mieć taki dzień w tygodniu.
anabuko1 09:26, 03 lut 2018

sierotka napisał(a)

Aniu w Biedronach zaglądam ,chyba wymienimy się info co której potrzeba i jak ta to zobaczy to zadzwoni i kupi mozna i tak no nie ?
Witam o tak koniecznie dobra informacja to jest to .
Ok przypomnę .

Bogusiu, masz jak w banku . jak zobaczę to zadzwonię .
A jak trzeba ci będzie to kupię ci.
Dalsze nie pokazywane zdjatka

Jarzmianka - ta biała mi lepiej rośnie .Przez co i kwitnie.

Liliowiec Catherine Woodbury

I inne liliowce

anabuko1 09:39, 03 lut 2018

sierotka napisał(a)

Eh to już ich nie ma ale wczoraj Pani w L przy Bazylanach mówiła ,że u nich tez są na wiosnę .
Muszę zapytać kiedy maja dostawę kwiatów bo chyba powinni mieć taki dzień w tygodniu.

Tak w Lidlu jest dużo fajnych roślin.Często tam wcześniej duzo kupowałam.Śledź gazetki.A dostawy nowe są w poniedziałek i czwartek.
A jeszcze trochę będą i cebulowe

Dalsze nie pokazywane,,,wspominkowe letnie.
Bo za oknem zima , biało .To może w takiej tonacji

Liliowiec Arctic Snow

a to inny- niestety sporo mam NN.

Liliowiec Border Music

To już inny
Margerytka40 09:41, 03 lut 2018

Ja właśnie zamówiłam sobie nasionka białej jarzmianki.Potrzebne mi dużo sadzonek i stwierdziłam ,że ekonomiczniej będzie. Cóż ,tylko kwiatów jeszcze w tym sezonie nie będzie ale nic to,poczekam
MirellaB 13:25, 03 lut 2018

Twoje lilie zawsze podziwiam Póki co postanowiłam, że wiosną już lilii nie będę kupowała - pamiętasz, że nie chcą u mnie rosnąć. Myślę jednak, że jak zobaczę pełne kartony to się skuszę
Ewa777 17:30, 03 lut 2018

Dużo cierpliwości i siły w walce z chorobą syna
Piękne zdjęcia pokazujesz z ogrodu - od razu wesele się robi.
Też chciałabym kupić ciemierniki. Nie wiem, czy wybrać się na giełdę, czy czekać na dostawy w L czy B.
BasiaLT 21:05, 03 lut 2018

Aniu i jak samopoczucie syna? Już trochę mniej boli? A jak ty się trzymasz? Piękne twoje roślinki. Za każdym razem nie mogę się napatrzeć.
Anda 08:45, 04 lut 2018

Piekna Twoja dębolistna Ech, kiedy ta wiosna wreszcie przyjdzie...
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies