Nie mam Aniu piwnicy, ani w donu, ani w budynku gospodarczym. Kiedyś u nas był bardzo wysoki poziom wód gruntowych i mało kto ma tu piwnice, a w spiżarce zimą za ciepło i karpy wysychają.
I jabluszka i kwiaty jabłoni na jednej gałązce
I pigwa rośnie, rośnie już jest wielkości sporego jabłka
A na kzraczku jest kilkanaście takich owockow.Po raz pierwszy.
Nawet nie wiem jak smakują
Te dalie masz śliczniutkie
A pigwe za tydzień mam dostać od teściowej taki mały krzaczek, bo przygotowuje cząstkę ogrodu owocową, mam obiecane porzeczki białe (na pniu) może agrest no i t apigwa a obok już rośnie śliwa (ponad 30 letnia) i jabłoń.
A dziękuję Jeszcze dwie mi nie pokazały kwiatuszków.
Ale lata dzień bo w dużych pączkach już są
Ja takiego pigwowca też mam.Co kwitnie na pomarańczowo-czerwono wiosną .A owocki ma nieduże.I nieduży krzaczek.
A ta moja pigwa krzak już ma większy niż aronia.A jeszcze będzie większa.Owoce już jak spore jabłka .A kwitnie na wiosnę na biało, podobnie do kwiatu jabłoni.
To fajnie,że będziesz miał krzewy owocowe.To sama pychota swoje owoce.Ja mam ich sporo.I to rożne;Agrest biały, czerwony, porzeczka czerwona, czarna, jagody kamczackie, 5 krzaków borówek, pigwowiec, pigwa, aronia, winorośl 2.I kilkanaście drzewek owocowych.
Aniu, mało piszą ostatnio na forum, ale staram się czytać regularnie U Ciebie jestem też stałym gościem
Powiedz mi, od jakiej strony świata masz tę swoją hostową rabatę pod domem? Chciałabym taką samą zrobić u siebie od północnej strony domu, chyba będzie dobrze? Hosty raczej cieniste, nie?
Aniu, milo mi,że do mnie zaglądasz.Dziękuję
Moje hosty są od sytrony zachodniej i trochę północnej.
A drugie pod ścianą od strony wschodniej
Widok z góry
Jeszcze mam rabatę pod winogronem od zachodniej strony
Aniu , od północy to idealne miejsce dla nich.
Aniu, kiedy moje nowe hosty będą takie duże, oj, trzeba czekać
Bardzo podoba mi się róża Rhapsody in Blue, mam ją na liście, napisz mi coś o niej.
A ja gruszki i jabłka mam dożywotnio u sąsiadów, oni mają za dużo, ja w ogóle, chętnie się dzielą.