Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja działka na Dębowym Lesie

Moja działka na Dębowym Lesie

Dorota123 11:46, 04 wrz 2018

anabuko1 napisał(a)
Nie mam Aniu piwnicy, ani w donu, ani w budynku gospodarczym. Kiedyś u nas był bardzo wysoki poziom wód gruntowych i mało kto ma tu piwnice, a w spiżarce zimą za ciepło i karpy wysychają.
anabuko1 19:49, 04 wrz 2018

Dorota123 napisał(a)
Nie mam Aniu piwnicy, ani w donu, ani w budynku gospodarczym. Kiedyś u nas był bardzo wysoki poziom wód gruntowych i mało kto ma tu piwnice, a w spiżarce zimą za ciepło i karpy wysychają.

Aha, .To fakt w tej sytuacji, nie mam co się pchać w karpy do przechowywania na zimę .Ale za to dużo pięknych innych masz roślinek

anabuko1 20:08, 04 wrz 2018

Letnio- jesienne obrazy

I jabluszka i kwiaty jabłoni na jednej gałązce

I pigwa rośnie, rośnie już jest wielkości sporego jabłka
A na kzraczku jest kilkanaście takich owockow.Po raz pierwszy.
Nawet nie wiem jak smakują

greg66 20:12, 04 wrz 2018

Te dalie masz śliczniutkie
A pigwe za tydzień mam dostać od teściowej taki mały krzaczek, bo przygotowuje cząstkę ogrodu owocową, mam obiecane porzeczki białe (na pniu) może agrest no i t apigwa a obok już rośnie śliwa (ponad 30 letnia) i jabłoń.
anabuko1 21:00, 04 wrz 2018

greg66 napisał(a)
Te dalie masz śliczniutkie
A pigwe za tydzień mam dostać od teściowej taki mały krzaczek, bo przygotowuje cząstkę ogrodu owocową, mam obiecane porzeczki białe (na pniu) może agrest no i t apigwa a obok już rośnie śliwa (ponad 30 letnia) i
jabłoń.

A dziękuję Jeszcze dwie mi nie pokazały kwiatuszków.
Ale lata dzień bo w dużych pączkach już są
Ja takiego pigwowca też mam.Co kwitnie na pomarańczowo-czerwono wiosną .A owocki ma nieduże.I nieduży krzaczek.
A ta moja pigwa krzak już ma większy niż aronia.A jeszcze będzie większa.Owoce już jak spore jabłka .A kwitnie na wiosnę na biało, podobnie do kwiatu jabłoni.
To fajnie,że będziesz miał krzewy owocowe.To sama pychota swoje owoce.Ja mam ich sporo.I to rożne;Agrest biały, czerwony, porzeczka czerwona, czarna, jagody kamczackie, 5 krzaków borówek, pigwowiec, pigwa, aronia, winorośl 2.I kilkanaście drzewek owocowych.

Hostowo- floksowo

AnnaCh 21:03, 04 wrz 2018

Aniu, mało piszą ostatnio na forum, ale staram się czytać regularnie U Ciebie jestem też stałym gościem
Powiedz mi, od jakiej strony świata masz tę swoją hostową rabatę pod domem? Chciałabym taką samą zrobić u siebie od północnej strony domu, chyba będzie dobrze? Hosty raczej cieniste, nie?
Kasiolaaa 22:20, 04 wrz 2018

gruszunie to bym zjadla mmmm
anabuko1 22:22, 04 wrz 2018

AnnaCh napisał(a)
Aniu, mało piszą ostatnio na forum, ale staram się czytać regularnie U Ciebie jestem też stałym gościem
Powiedz mi, od jakiej strony świata masz tę swoją hostową rabatę pod domem? Chciałabym taką samą zrobić u siebie od północnej strony domu, chyba będzie dobrze? Hosty raczej cieniste, nie?

Aniu, milo mi,że do mnie zaglądasz.Dziękuję
Moje hosty są od sytrony zachodniej i trochę północnej.

A drugie pod ścianą od strony wschodniej

Widok z góry

Jeszcze mam rabatę pod winogronem od zachodniej strony

Aniu , od północy to idealne miejsce dla nich.
anabuko1 22:34, 04 wrz 2018

Kasiolaaa napisał(a)
gruszunie to bym zjadla mmmm

Moje gruszki to dopiero w październiku i to po połowie dobre,soczyste, ummm pychota

Róże niebieskie Rhapsody in Blue

Gizelka i galtonie
gogo 23:24, 04 wrz 2018

Aniu, kiedy moje nowe hosty będą takie duże, oj, trzeba czekać
Bardzo podoba mi się róża Rhapsody in Blue, mam ją na liście, napisz mi coś o niej.
A ja gruszki i jabłka mam dożywotnio u sąsiadów, oni mają za dużo, ja w ogóle, chętnie się dzielą.