Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;)

Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;)

Iwk4 02:56, 14 lis 2015

Zaglądam sprawdzić, czy już oddychać. Wszystkiego dobrego Beatko.
Drewutnia fajna. Tylko jak później kompost będdziesz wyciægać?
beata_m 13:40, 14 lis 2015

Iwonko tam będą/są podwójne drzwi do tego żeby przesypać lub wyciągnąć kompost do użycia i będzie klapa z góry żeby nie trzeba było drzwi otwierać tylko z góry wsypać trawę czy też inne dobra mam nadzieję, że to się sprawdzi ... okaże się w sezonie
dziękuję oczywiście za odwiedziny

a i zgodnie z Twoją radą nabyłam w CO miskanty po cenie -25%
Ewkakonewka 17:28, 14 lis 2015

O matulu, ale mnie do tablicy wywołałaś chociaż nie czuję się ekspertem od stipy To co masz w torebkę schowaj do szafy i wiosną Ci przypomnimy, że to już czas . Do lodówki nie chowałam. Tylko tu zaglądaj czasami, chociaż wiem, że to łatwe może nie być Odliczam z Tobą Na oddychaniu się nie znam bo ja dwie cesary miałam.
Drewutnia bardzo fajna i ten kompostownik w środku ukryty meeeega fajny pomysł.
Buuuziak
beata_m 18:55, 14 lis 2015

dzięki Kochana u Ciebie też się panoszyłam z pytaniami bo po prostu pamiętam te Twoje łany jakie miałaś

Co do tej drugiej kwesti to ja miałam dwa oznaczone skrótem SN drugi gorszy od pierwszego więc czekam, w którą stronę teraz pójdzie

Ewcia tak mnie duma rozpiera przy tym kompostowniku, że z radością lecę obierki wyrzucić choć może lecę to za duże słowo
ren133 13:57, 16 lis 2015

beata_m napisał(a)
a tu nasza drewutnia, jeszcze bez dachu
a tam na środku na dole mój pierwszy kompostownik dwukomorowy (jeszcze bez pokrywy)

Super drewutnia ... i jeszcze znalazło się miejsce na kompostownik Zazdroszczę Ci zwłaszcza tego drugiego (bo drewutnię już mam choć nie tak piękną jak Twoja)
Trzymam kciuki
Iwk4 18:22, 16 lis 2015

Beatko, z obierkami uważaj, zwłaszcza zimowymi
Nie, żeby zaszkodziły, ale u mnie niby kompost przerobiony wysypywałam na rabaty, a potem z każdego oczka i obierka ziemniaki mi rosły. Nawet kilka doświadczalnie zostawiłam i miałam swoje ziemniaki Dziwnie jednak wyglądały między szpalerem tuj
Teraz zdecydowałam, ze latem będę wyrzucać obierki, ale te, co na zimowanie zostawione, to już nie bardzo. Przez te oczka w ziemniakach
beata_m 22:19, 16 lis 2015

ren133 napisał(a)

Super drewutnia ... i jeszcze znalazło się miejsce na kompostownik Zazdroszczę Ci zwłaszcza tego drugiego (bo drewutnię już mam choć nie tak piękną jak Twoja)
Trzymam kciuki

Dzięki Renatko, chciałam wszystkiego po trochu, żadne inne miejsce na kompostownik mi nie pasowało ... bo ogródek mały więc jakoś tak uradziliśmy
beata_m 22:20, 16 lis 2015

Iwk4 napisał(a)
Beatko, z obierkami uważaj, zwłaszcza zimowymi
Nie, żeby zaszkodziły, ale u mnie niby kompost przerobiony wysypywałam na rabaty, a potem z każdego oczka i obierka ziemniaki mi rosły. Nawet kilka doświadczalnie zostawiłam i miałam swoje ziemniaki Dziwnie jednak wyglądały między szpalerem tuj
Teraz zdecydowałam, ze latem będę wyrzucać obierki, ale te, co na zimowanie zostawione, to już nie bardzo. Przez te oczka w ziemniakach

serio?!?!?! kurcze ani by mi do głowy nie wpadło
Ziemniaków jeszcze nigdy nie uprawiałam
Karol99 22:35, 16 lis 2015

Przepiękna drewutnia.
jazzy 22:36, 16 lis 2015

Ja obierek po ziemniakach nie daję na kompost Czytałam, że nie powinno się dawać przez te zarazy ziemniaczane...