Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;)

Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;)

Kacha123 22:08, 23 mar 2016

Siejesz, wyrabiasz jaja, sadzisz czosnki od linijki i ogarniasz rodzinę - szacun!
beata_m 22:10, 23 mar 2016

Kacha123 napisał(a)
Siejesz, wyrabiasz jaja, sadzisz czosnki od linijki i ogarniasz rodzinę - szacun!

Kasia no coś Ty żadnej linijki nie było szacun to dla Was jak widzę Wasze ogródki ... ja to gdzieś z tył truchtam i nadążyć próbuję :*
babka 22:15, 23 mar 2016

beata_m napisał(a)

hihihi dzięki dzięki oby zakwitły te czosnki paskudne bo w tamtym roku mnie zawiodły ale mają drugą szansę, całkiem mi to pikwoanie dobrze szło .. podrzuć śmiało z przyjemnością podziubię znowu

Fruuuu i poleciało, Łapaj !!
Czosnki mają grube szczypiory, zakwitną ! Z moich tylko dwa sie ostały a wub roku też nie kwitły wcale. Tyle że kupiłam jakieś lipne cebulki. Od początku wiedziałam że nic z nich nie będzie
beata_m 22:21, 23 mar 2016

babka napisał(a)

Fruuuu i poleciało, Łapaj !!
Czosnki mają grube szczypiory, zakwitną ! Z moich tylko dwa sie ostały a wub roku też nie kwitły wcale. Tyle że kupiłam jakieś lipne cebulki. Od początku wiedziałam że nic z nich nie będzie

MAM
ja w tym roku nawet się postawiłam kupiłam z o 50 gr droższe niż w zeszłym bo pisało, że pewne cebulki oczywiście trochu się śmieję ale będę się cieszyć jak co urośnie a dzieci nie zjedzą
beata_m 10:07, 27 mar 2016

lojalna_ 10:36, 29 mar 2016

U mnie jeszcze słoneczko ale zapowiadają deszcz pozdrawiam
beata_m 13:47, 29 mar 2016

lojalna_ napisał(a)
U mnie jeszcze słoneczko ale zapowiadają deszcz pozdrawiam

u mnie deszcz już był, a teraz słoneczko więc udało mi się wyrwać na chwilkę tj. godzinkę do ogródka

szemusia 20:25, 30 mar 2016

beata_m napisał(a)

u mnie deszcz już był, a teraz słoneczko więc udało mi się wyrwać na chwilkę tj. godzinkę do ogródka

I co koleżanka w tym ogródku robiła? Leżaczkowała???

Podziwiam wysiewy, faktycznie z linijką chyba jednak je robiłaś...
beata_m 09:01, 01 kwi 2016

szemusia napisał(a)

I co koleżanka w tym ogródku robiła? Leżaczkowała???

Podziwiam wysiewy, faktycznie z linijką chyba jednak je robiłaś...

Rozmarzyłam się właśnie ale sprowadził mnie na ziemię fakt, że leżaczka nie mam ... hmmm naprawdę nic nie jest od linijki może jedynie ekobordy, bo eM ma oko, nawet z sadzeniem on mnie koryguje ale rabatkę przed skrzynkami równałam, i zamówiłam tam już rozplenice hamlen x 6 szt. i miskanta Variegatus x 3 szt. i jest stożek z bukszpana ... to tak na początek, bo nie wiem co dalej będzie pasowało

póki co wersja na ubogo

leon60 09:05, 01 kwi 2016

wow jakie kanty żylety