Beatko nie pochwaliłam-aż mi wstyd, a efekt przecież wspaniały-piękna metamorfoza placu zabaw. To od razu łypię na ten mój-ale chyba eM wyrzuciłby mnie z domu-jak rok temu malowaliśmy i odnawialiśmy całą konstrukcję
Jeżóweczki doszły???
I jeszcze o hortki chciałam dopytać-bo ja póki co mam Limki-i moja wiedza skromna ogranicza się do tego, że ona kwitnie na pędach jednorocznych-to sobie na początku sezony krzaczek przycinam-w tym przypadku też robić to jakoś metodycznie?Co to masz za hortki?
Beciu, jest ekstra !!
Bardzo fajnie całość wygląda i tak wszystko masz w idealnym porządeczku, poukładane, posprzątane ... G.J. na tle tej ścianki będą cudownie się prezentować
Z podsypką na placu basenowym raczej nie pomogę ale zastanawiają mnie te otoczaki. Czy to dobry pomysł ? Chodzenie nawet po najmniejszych kamieniach bosą stopą raczej przyjemne nie jest. Z piaskiem to tak jak mówisz, koty zrobią sobie tam kuwetę :/
A może sztuczna trawa ? albo kafle betonowe ?
Kasia no co Ty! Dziękuję bardzo za komplement Ja mam vanilla fraise, podwiązane do siatki bo niestety poległy przy deszczach. Wiesz co ciełam je właściwie drugi raz (w tamtym roku wiosną je sadziłam), mocno dość wybujały w tym sezonie, chyba dlatego,że w miarę dobrze przygotowaną rabatę. Jesienią glinę przekopałam z obornikiem. Wiosną dołożyłam piasku żółtego i torfu kwaśnego i w to wsadziłam hortensje.
Jednak wyczytałam u Toszki w wątku Alicji, że jest sposób aby je tak prowadzić coby się nie pokładały. Dlatego też wiosną będę szukać rad Toszki bo ma dać instrukcję jak to zrobić czyli po prostu chyba jak dobrze je przyciąć wiosną bo niby ciełam jak pisali ale nie udało się utrzymać kwiatów w górze, ktore jak piszesz pojawiają się na pędach tegorocznych.
No jeżówki w końcu wysłane z tym porządeczkiem to czasem się udaje raczej jest to poligon zabaw mojej ekipy
A co do placyku, to mam zonka jeszcze co tam dać, sztuczna trawa by pasowała do basenu ale jesienię chciałam eMa namówić na jakieś palenisko .... no i wtedy tak średnio chyba na sztucznej trawie?! Albo zrobić jakoś z tymi kaflami ale nie na całości?! Muszę jeszcze poszukać i podpatrzeć może jakieś inne rozwiązania