Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;)

Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;)

jazzy 19:18, 29 sie 2016

beata_m napisał(a)
i kobiety pytanie do Was:

placyk basenowy ... żwirek i ułożone w nim obrzeża trawnikowe na płask?!

kredki dzieci, rysowałam tez z ich towarzystwem więc ...
w realu:

A może cały placyk wyłożyć tymi kwadratami? Albo cały tylko prostokątami?
Czy te podłużne płyty mają służyć jako ścieżka? Jaki wymiar ma cały ten plac wyłożony agro?
jazzy 19:21, 29 sie 2016

Te moje to te: http://www.castorama.pl/produkty/ogrod/architektura-ogrodowa/kamienie-i-galanteria-betonowa/plyty-chodnikowe/plyta-betonowa-linea-25-x-100-x-4-cm.html#search-product
Mają wymiar 100x25x4cm. Były rok temu w przecenie, to się szarpnęłam
beata_m 21:59, 29 sie 2016

hihih i pewnie trzeba czasem zaszaleć!

wiesz co Marta no póki co to ma być placyk pod basen, a poza sezonem letnim miejsce na palenisko i jakieś siedzenie ...
generalnie chciałam wyłożyć żwirkiem + płytami (prostokątnymi czy kwadratowymi) żeby jakoś można było stolik postawić itp.

nawet mnie mąż dziś wysłał i wziełam katalog, może jakieś większe płyty lepiej ... żeby drobnica nie wyszła, placyk nie jest duży 4x4 [m]

Jana 07:47, 30 sie 2016

Fajnie wyglądają w tamtym miejscu wisienki co do płyt super pomysł tylko nie rozumiem do końca, a ten placyk czym chcesz wyłożyć? Ja generalnie nie lubię dużych połaci wyłożonych betonem ale pod stolik i kilka krzeseł też bym jddnak dała, nawet z uwagi na bezpieczeńswto dzieci, a tą ścieżkę płyty plus żwirek, a bardziej chybA nawet same plyty bez żwirku zatopione w trawie
Iwk4 08:28, 30 sie 2016

Super z nowymi wiśniami. W jakiej odległowci od siebie rosną?
Fajny mąż. Oby takich było więcej.
Iwk4 08:36, 30 sie 2016

Beatko, a ten żwirek pod basenem nie będzie uciskał na dnie?
Nie przedziurawi basenu?
Sama nic u siebie nie wymywliłam mądrego...
jazzy 12:47, 30 sie 2016

Można pod sam basen ułożyć płyty szczelnie bez żwirku. Ale jest jeszcze kwestia czy to będzie komfortowe dla osób korzystających z basenu po wyjściu bosymi stópkami po żwirku biegać?
beata_m 14:49, 30 sie 2016

bardzo Wam dziękuję za miłe słowa

macie racje Kochane kobietki, dlatego tam chciałam jakoś gęsto tych płyt, ale to jeszcze jest wszystko w fazie pomysłu a tak sie uparłam póki co na żwirek i płyty, że wiecie jak basen zniknie to chciałam ja taki kącik z paleniskiem, ławeczkami i takie tam .... tak jak zwykle "2 w 1"

tz. ja myślałam o takim basenie większym stelażowym prostokątnym, nie pamiętam dokładnie ale jakoś wymiary były niecałe 2m na niecałe 3 m więc już za dużo mniejsca na bieganie tam po placyku nie będzie

pod basen dam mate wiec nie powinien żwirek dna poniszczyć

a Iwonko wisienki dość blisko 1,5 m ... ale liczę na zejście koron i ciut cienia na podjeździe ....

ren133 15:11, 30 sie 2016

Beatko
Pod sam basen żwirku bym nie dawała po może przedziurawić basen.
Fajny masz ten zakątek a jak go dopracujesz to będzie pokazowy!!!
kasja83 11:29, 31 sie 2016

Beata froncik, że mucha nie siada!Dobry mąż,ale wujek z ciotką też fajni, że obdarowali bukszpanami.
Ciekawie kombinujesz z tym placykiem-mnie Twój szkic się podoba,ale jak w praktyce wyglądałoby funkcjonowanie baseniku na żwirku to nie wiem.