Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;)

Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;)

beata_m 10:14, 31 lip 2018

Efffa napisał(a)
Ale kulki!Gdzies Ty takie piękne kule dorwała?

Ewelinko ... to w większości zdobyczna rabata, wujek, ciocia, sąsiadka mamy co się wyprowadzała
beata_m 10:14, 31 lip 2018

basia3 napisał(a)
AAAAAAaa jakie cudowne bukszpany, odebrał mi mowę.

dzięki Basieńko !!! i jak tu Was nie kochać
beata_m 10:17, 31 lip 2018

Iwk4 napisał(a)
Beatko, te twoje kule są super. Właśnie patrzę na moje małe.
kompozycja ładna. Widzę tez halone. Tylko tez bym przyslonila ulicę. Nie wiem, czy masz miejsce na drzewa. Jak nie, to moze drewniane panele dac, jako tło dla kul? Drzewa by były fajnym tłem mimo wszystko...

Witaj Iwonko Dokładnie myślę tak samo jak Ty, ze trzeba to miejsce osłonić przed ulicą. Mam kilka pomysłów ... wąski żywopłot np grabowy (jeśli utrzyma się w ryzach 50 cm) albo drzewa na pniu ... też graby. Myślę, że w przyszłym roku jako pierwsza pójdzie pod wykończenie

o drewnianym panelu nie pomyślałam, a przecież mam już panele za domem więc byłoby fajne nawiązanie.

beata_m 10:21, 31 lip 2018

Rabatka frontowa przedogrodzeniowa jeszcze się nie robi niestety, ale trawy już mam od Polinki a cztery wiśnie szczepione na wys 2,2 w pieńkiem średnicy około 4 cm zamówiłam właśnie. Panowie od ogrodzenia mają przyjść w końcu w tym tygodniu więc myślę, że sierpniem uda mi się działać pełną parą czego się nie mogę doczekać.

Z porażek ... takich małych ... moje stipy w donicy tarasowej zastrajkowały i są brzydkie jak noc. Po tym jak postanowiłam wymienić ubiegłoroczne z racji, że jedne wyglądały pięknie bujnie a inne miały po 4 kłosy - jak wsadziłam nowe hodowane w domu i jak je majowe słońce przypaliło tak właściwie nie wyglądają w tym roku za reprezentacyjnie później załączę zdjęcia
beata_m 06:08, 02 sie 2018

beata_m 06:10, 02 sie 2018

dla porównania z zeszłego roku z sierpnia ....
szemusia 09:33, 10 sie 2018

Hej, no nie narzekaj - nie wyglądają tragicznie. DObrze jest

A jakbys wsadziła do donic rozplenice? Myślałaś o tym? Bo ze stipami zabawa co roku ta sama (choć stipy bardzo lubię), a rozplenice wsadzisz raz i rosną. Można np. rozchodnik do nich dodać i już masz klasyczne ogrodowiskowe nasadzenie.
Rozplenice latwo się dzieli, jak masz choć jedną, to wiosną na małe kawałeczki podziel i już masz nowe roślinki.
beata_m 11:42, 10 sie 2018

szemusia napisał(a)
Hej, no nie narzekaj - nie wyglądają tragicznie. DObrze jest

A jakbys wsadziła do donic rozplenice? Myślałaś o tym? Bo ze stipami zabawa co roku ta sama (choć stipy bardzo lubię), a rozplenice wsadzisz raz i rosną. Można np. rozchodnik do nich dodać i już masz klasyczne ogrodowiskowe nasadzenie.
Rozplenice latwo się dzieli, jak masz choć jedną, to wiosną na małe kawałeczki podziel i już masz nowe roślinki.

hmmm o rozplenicy przyznam szczerze nie pomyślałam, a wiesz że mam w tym roku mnóstwo jej siewek. Nawet siostrom już powsadzałam do doniczek żeby je zarazić miłością do nich
wrobelki 19:39, 14 sie 2018

Dawno tu nie byłam a tu takie ładne fotki z porównaniami cuudnie jest u ciebie
polinka 21:17, 14 sie 2018

Też jestem za rozplenicami w donicach Mam niske odmiany w białych donicach i fajnie to wygląda.