Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

Kindzia 08:45, 06 wrz 2017

lojalna_ napisał(a)
Myślałam że widziałam wszystkie fotki a jednak nie Gierczusia zwróciła moja uwagę na romantico.

Nooo świetnie było )))

Małgoś z zaskoczenia zdjęcia robi, to takie wyszło

Było...
Kindzia 08:45, 06 wrz 2017

danuta_szwajcer napisał(a)
Kasiu nieustanna miłośc, drugą młodośc przeżywacie Piękne zdjęcia Pozdrawiam

Danuś...my przecież cały czas młodzi

I ja pozdrawiam serdecznie
Kindzia 08:47, 06 wrz 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Kasiu róża upstrzona kwiatami to NN, ale się dowiem jak się nazywa. Byłam dzisiaj w sklepie w którym ją kupowałam odpowiedzieli że nie bedą jej mieć tej jesieni. Szkółka która dostarczała im te róże miała duży problem bo im wszystko zmarzło i dopiero w tym roku nasadzili i wiosną przyszłego roku będą mieli.

Więc trzeba czekać. Jeszcze będę szperała po necie jak zobaczę taką samą to sprawdzę nazwę.

Powiem Ci, że jest piękna! Kwiat ma taki upakowany, płatki delikatnie wywinięte i kolor cudny. Liście zdrowe...warto wiedzieć co to za cudo!
Kindzia 08:51, 06 wrz 2017

mirkaka napisał(a)

To na 100% jest Charls Austin a nie Chippendale.
Kasiu pięknie wypielęgnowany czyściutki ogród o tej porze, u mnie jakoś już brak napędu, ciągle pada..

No nie...pewna jestem, że to Chippendalle Kupowana w czasie kwitnienia w dobrej szkółce, pani ją prowadząca na prawdę jest znawcą róż i w tamtym okresie miała licencję tylko na niemieckie róże, niedawno ma też na angielskie. Ta róża rośnie u mnie od 2011 roku, bankowo jest niemiecka.

Jeszcze raz jej zdjęcia

mirkaka 09:12, 06 wrz 2017

Mam obie te róże i twierdzę że mam racje . Typowe dla Charlsa czerwonawe młode łodygi, jasne liście, i wywinięte płatki kwiatowe, Chipka takich nie ma.
Jeśli chcesz to wstawię fotki ich obu
Ale wg mnie nie ma się co martwić bo Charls jest piękną i wielką różą, pod konie lata wypuszcza u mnie długie baty które można kulkować na wiosnę.
Kindzia 09:36, 06 wrz 2017

mirkaka napisał(a)
Mam obie te róże i twierdzę że mam racje . Typowe dla Charlsa czerwonawe młode łodygi, jasne liście, i wywinięte płatki kwiatowe, Chipka takich nie ma.
Jeśli chcesz to wstawię fotki ich obu
Ale wg mnie nie ma się co martwić bo Charls jest piękną i wielką różą, pod konie lata wypuszcza u mnie długie baty które można kulkować na wiosnę.

Nie będę się spierać, niech i tak będzie

A zdjęcia wklej, lubię patrzeć na róże
Agania 09:51, 06 wrz 2017

Sympatyczne spotkania zawsze miło się ogląda i Was kochani

Ogród przepiękny w każdym zakątku, nowa rabata już taka gęsta. Wszystko muszę pochwalić, róże, hortensje, jeżówki, dalie giganty i nawet pustynniki chyba dojrzałam...wyczesane kompozycje....i tysiak skoczył...cudownie jak zawsze
Kasiu trwaj na ogrodowisku nam trwaj, moja motywacjo
danuta_szwajcer 09:57, 06 wrz 2017

No jasne, że młodzi, u siebie też dałam zdjęcie wspomnieniowe haha, żal mi się zrobiło: Piękna ta Chippendalle, ten kolor. Chyba znalazłam miejsce u siebie na tą Twoją pięknośc co masz na płocie bo też taki kolor ma co kwitnie wiosną Pozdrawam
mirkaka 10:27, 06 wrz 2017

Kasiu, ja też nie lubię się spierać, nie ma znaczenia jaka nazwa Ważne żeby nam się podobały
No to wklejam moje zdjęcia tych róż dzisiaj robione

to Chippendale

a to mój Charles Austin

No nie wiem już sama, może się mylę?
Kindzia 13:35, 06 wrz 2017

Agania napisał(a)
Sympatyczne spotkania zawsze miło się ogląda i Was kochani

Ogród przepiękny w każdym zakątku, nowa rabata już taka gęsta. Wszystko muszę pochwalić, róże, hortensje, jeżówki, dalie giganty i nawet pustynniki chyba dojrzałam...wyczesane kompozycje....i tysiak skoczył...cudownie jak zawsze
Kasiu trwaj na ogrodowisku nam trwaj, moja motywacjo

Ja też lubię oglądać zdjęcia ze spotkań

Bardzo mi miło, że tak uważasz To właśnie takie słowa motywują

Tak, cycek już gęsty...zaraz korekta wiosną Nasadziłam tam jak potyrpana...wiesz, że tam 3 azalie wielkokwiatowe wcisnęłam?...nie mam pytań...chyba mnie nawiedziło

Pystynników nie mam, tam za mokro, nie dały by rady...

Mam wzloty i upadki, ale zawsze wracam na forum, przecież Was kocham wszystkich!!!