Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

Kindzia 09:47, 23 kwi 2015

Dzisiaj M do Pszczyny pojechał podlać. Boję się, że mi te buksiki padną...susza jak nie wiem co
Przy okazji ma przykazane róże podlać. Te golasy sadzone jesienią na pewno wołają pić

Na weekend mam plany przesadzeniowe. Trochę bylin muszę przesadzić, miejsce różom szykować. I cynie wyrosły mi już do nieba. Muszę zaryzykować i do gruntu posadzić, bo tak, to z nich na pewno nic nie będzie...w przyszłym roku posieję je najwcześniej w połowie kwietnia!
Milka 13:21, 23 kwi 2015

Koniecznie trzeba podlewać, u mnie susza straszna, co dzień podlewamy, a cynie ja do gruntu sieję, i co rok wyłażą, jakos tak 10 dni temu posiałam, szkoda zabawy w domu
Milka 13:23, 23 kwi 2015

Kindzia napisał(a)
Magnolia zaczyna, będzie na weekend gotowa Natomiast piwonia się pospieszyła i już zaczęła

i jeszcze tulipki na koniec relacji

Cudownie, a ta piwonia boska weekend masz pachnący
Milka 13:26, 23 kwi 2015

Kindzia napisał(a)
Moje przywiezione I zdechłe, wykopane, w ostatniej drodze do "kaczoka"

Łezka z dziurami i z dziurami uzupełnionymi

O rany, ale się dzieje!!! nie wywalaj tych starych buksów, daj w cień, podlewaj florovitem i odbiją, u mnie odbijają
anna_g 14:13, 23 kwi 2015

Kindzia napisał(a)

Znowu się zaczęłaś forumowo obijać Aniu...

Dziękuję

Ale nie tak bardzo
Za to ogrodowo się staram nie obijać Pogoda na szczęście się śliczna zrobiła i można sobie po pracy "pobywać" w ogrodzie... Krótko bo krótko max 2 godzinki ale jednak cieszy.
buziaki
Kindzia 14:28, 23 kwi 2015

Milka napisał(a)
Koniecznie trzeba podlewać, u mnie susza straszna, co dzień podlewamy, a cynie ja do gruntu sieję, i co rok wyłażą, jakos tak 10 dni temu posiałam, szkoda zabawy w domu

No, właśnie się bałam, że mi te buksy padną niepodlewane Irciu. M już wrócił, podlał

Żeby do gruntu siać, to trzeba mieć najpierw wyplewione...to taka rabata ze wszystkim (jeszcze pomysłu na nią nie mam i tak tylko dosadzam na niej co mi zbywa), zapuszczona jest, nie ruszona po zimie jeszcze. Nie było jak tam siać..
Kindzia 14:29, 23 kwi 2015

Milka napisał(a)

Cudownie, a ta piwonia boska weekend masz pachnący

Pachnący i pracowity Jeszcze dzieci z rodziną będą, czyli wnusiowy weekend też będzie Zięć mi byliny przesadzi, taką mam nadzieję
Kindzia 14:31, 23 kwi 2015

Milka napisał(a)

O rany, ale się dzieje!!! nie wywalaj tych starych buksów, daj w cień, podlewaj florovitem i odbiją, u mnie odbijają

Już musztarda po obiedzie Irenko, buksy w kaczoku dogorywają...nie mam cienia wolnego...
Mimo pryskania w środku szare są, taniej mnie wyniosło posadzenie nowych niż ta chemia na nie.
Kindzia 14:33, 23 kwi 2015

anna_g napisał(a)

Ale nie tak bardzo
Za to ogrodowo się staram nie obijać Pogoda na szczęście się śliczna zrobiła i można sobie po pracy "pobywać" w ogrodzie... Krótko bo krótko max 2 godzinki ale jednak cieszy.
buziaki

Nooo...przerwa krótsza niż ostatnio, to prawda

Ja nie mam cienia wątpliwości, że ogrodowo się wyżywasz

Jak ja bym chciała tak systematycznie, po 2 godzinki...przyjemność jest, a bólu nie ma

Pozdrówka Aniu
Kindzia 14:36, 23 kwi 2015

Wyobraźcie sobie...M przyjechał z podlewania, pytam czy magnolia się rozwinęła...a on mi na to, że nie zauważył !!! Nie mam pytań...

Zamówiłam sobie róże koło pagody i jedną na miejsce tej zeżartej przez nornice. Prosiłam o dostawę na połowę maja. Fajnie, że znowu róże