Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

Nikita 07:54, 09 kwi 2018

Rany, Kindzia...idziesz jak burza !!! Tyle roboty ogarnęłaś, że aż mi wstyd. Ja tylko troszkę poogródkowałam w ten weekend bo wolny czas zaabsorbowało mi inne zajęcie. I nawet do mojej magnolii nie zaglądnęłam...zapomniałam po prostu. Mam nadzieję, że też ma już pąki tak jak twoja.
Monia81 08:21, 09 kwi 2018

No fajnie, że masz dzisiaj wolne, piękna pogoda to można nadgonić z pracami ja jutro idę na okresowe badanie, więc sobie jutro podziałam w ogrodzie buziaki
Basilikum 12:59, 09 kwi 2018

oj tak w trzy dni robote za dwa tygodnie odwalilas
Kindzia 18:03, 09 kwi 2018

tulucy napisał(a)
Huhu zazdroszczę dnia wolnego... Myślałam o piątku, ale w prognozie deszcz, więc na razie odpada, chyba że coś się zmieni. A jak nie to poniedziałek... Lilie czekają w kartonie, aż się boję.
Też planuję posądzać krokusów i iryski reticulata w puste miejsca, tylko ż jesienią oczywiście nie będzie ich widać, może teraz obfocić, gdzie łyso?

Nooo, nie wiem Lusiu czy to można wolnym dniem nazwać Chyba tylko ogrodnicy sobie roboty zazdroszczą, też tak mam
Ooo, lilie Bardzo lubię. Mnie wykopywanie czeka, ludu złoty, znowu mi się część poniszczy. Ale trudno. Cycuś nr 2 czeka.
Kiedyś kładłam kamienie gdzie mam jesienią sadzić, to jest dobry sposób. Teraz też muszę sobie poznaczyć, potem szukać będę w tym buszu Zdjęcia to też dobry pomysł
Kindzia 18:07, 09 kwi 2018

Nikita napisał(a)
Rany, Kindzia...idziesz jak burza !!! Tyle roboty ogarnęłaś, że aż mi wstyd. Ja tylko troszkę poogródkowałam w ten weekend bo wolny czas zaabsorbowało mi inne zajęcie. I nawet do mojej magnolii nie zaglądnęłam...zapomniałam po prostu. Mam nadzieję, że też ma już pąki tak jak twoja.

Już mi wszystko posłuszeństwa odmówiło, cieszę się, że rano do pracy wracam, chociaż fizycznie odsapnę
Nożyce się stępiły, nadgarstki bolą, plery też...czuję, że mięśnie mam
Nie wstydziuchaj się, spokojnie nadgonisz. Ja dopiero za dwa tygodnie tu będę...musowa przerwa. Przegonisz mnie, spokojnie
Kindzia 18:10, 09 kwi 2018

Monia81 napisał(a)
No fajnie, że masz dzisiaj wolne, piękna pogoda to można nadgonić z pracami ja jutro idę na okresowe badanie, więc sobie jutro podziałam w ogrodzie buziaki

Więcej bym chciała...plan nie wykonany, nie daliśmy rady. I czasowo, i fizycznie.
Zostało do cięcia : skarpeta buksowa pod miłorzębem, żywopłot buksowy na skarpie i tuje. Następnym razem, jak pogoda pozwoli.

To miłej jutrzejszej pracy, nie przerób się

Macham
Kindzia 18:11, 09 kwi 2018

Basilikum napisał(a)
oj tak w trzy dni robote za dwa tygodnie odwalilas

3 pełne dni od rana do wieczora zasuwaliśmy, a i tak nie wszystko jeszcze...muszę odpuścić, nie mogę już dzisiaj...
Kindzia 18:18, 09 kwi 2018

Raport :
-pocięte : żywopłot na salonowej, skarpetki umberek, 13 kul buksowych
-przesadzone floksy i Red Barony
-opryskane pocięte buksy
...i mam dość...

kulki koło pagody przed i po. Potem kulki pod siatką i skarpetki umberek ( w tle eMuś wykopujący dziczki agrestu na nóżce)

Karolka 18:22, 09 kwi 2018

Pani Kasiu, a tu jak zawsze ślicznie! Tęskno mi za waszym ogrodem
A te magnolie, tylko pozazdrościć, u nas pąki nawet nie są jeszcze gotowe do pękania.

Buziolki przesyłam :*:*
Kindzia 18:22, 09 kwi 2018

Żywopłocik na salonowej - robota eMa

i następne kolorki