Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

Mari 09:53, 08 kwi 2018

Magnolia bosko wygląda w pąkach. U mnie krokusy również tracą już na uroku...ale twoje jeszcze zachwycają.
boguslawa_ma... 11:12, 08 kwi 2018

Magnolie już pączki mają?
Kasiu rozplenice rozsadzać żeby lepiej rosły ,czy zostawić?
danuta_szwajcer 21:43, 08 kwi 2018

Ale jakie lilie masz juz?? U mnie jeszcze nic nie wychodzi. Magnolia owszem też zaczyna Piękne masz te iryski Pozdrawiam
Kindzia 07:29, 09 kwi 2018

Ewa777 napisał(a)
Kasiu, piękne krokusy. Masz je w kilku kolorach. Magnolia bardzo szybko u Ciebie wystartowała, ale u Was dużo cieplej. U mnie nie pobiegasz w krótkim rękawku. Trzeba założyć polar, a nawet kurtkę w cieniu.

Po wycięciu bylin widzę, że na na rabacie nie ma tak dużo tulipanów ile miałam 2 lata tamu. Muszę tej jesieni dosadzić, bo mi wyginęły. Smutna teraz ta moja rabata bylinowa. A może zrobię tu łączkę krokusową. Zobaczy się.

Tniesz teraz tawuły japońskie?

Białe muszę dokupić jesienią, nie wiem dlaczego omijałam białe krokusy do tej pory...
Ja latam w krótkich spodenkach i bez rękawków. U nas prawie lato. Do Was też dojdzie Ewcia. Dzisiaj znowu cieplej ma być. Mam urlop dzisiaj, mam nadzieję pociąć bukszpany. To jeszcze do cięcia tylko tuje zostaną, ale do tego to już nadgarstek nie potrzebny, ciężki sprzęt trzeba odpalić.

Tak, tulipany giną. Z tych sadzonych w dużych ilościach parę lat temu zostały u mnie pojedyncze egzemplarze...

Tak, tnę.
Kindzia 07:31, 09 kwi 2018

Monia81 napisał(a)
Piękne krokusikiTo pociachałaś sobie, że hejja wczoraj padłam jak długa...a dzisiaj obiecałam eMusiowi rowery... przyjemnej niedzieli

Piękne
A pociachałam Wczoraj też, ale jeszcze dzisiaj mnie czeka.
Rowery? Chyba nie dałabym rady...
Kindzia 07:32, 09 kwi 2018

Mari napisał(a)
Magnolia bosko wygląda w pąkach. U mnie krokusy również tracą już na uroku...ale twoje jeszcze zachwycają.

Ta jest na prawdę godna polecenia. Małe toto, a całe pąkami obsypane.

Krokusy się kończą, ale już żonkile wieczorem pokazały kolorek i tulipany w pąkach

Edit : A gdzie Twój wątek??? Może też bym sobie chciała u Ciebie pooglądać...
Kindzia 07:37, 09 kwi 2018

boguslawa_madejska napisał(a)
Magnolie już pączki mają?
Kasiu rozplenice rozsadzać żeby lepiej rosły ,czy zostawić?

Żółtkowi też zaczynają pękać

Jeżeli nie masz ich za dużych, przeszkadzających, to nie dziel. U mnie jeszcze nie widać czy żyją. Muszę dzielić w łezce, ale za wcześnie jeszcze. Zawsze to robię dopiero jak zielone puszczą. I poważnie się zastanawiam nad wywaleniem ich z łezki, co dwa lata dzielę, bo rosną jak głupie. Jakąś mniejszą rozplenicę niż Hameln potrzebuję, ale nie liliputka...albo na stożki buksowe wymienię...nie wiem sama jeszcze...ze stożkami może by było zbyt monotonnie...
Kindzia 07:39, 09 kwi 2018

danuta_szwajcer napisał(a)
Ale jakie lilie masz juz?? U mnie jeszcze nic nie wychodzi. Magnolia owszem też zaczyna Piękne masz te iryski Pozdrawiam

Azjatyckie zaczęły wyłazić. Cyknę Ci zdjęcie dzisiaj. Nawet koło łezki wychodzą, a tam o tej porze roku jeszcze mało słońca dociera, szybko.

Na iryski zachorowałam, jak je u Ani rzeszowskiej zobaczyłam. Nawet ładnie przyrastają.
Kindzia 07:47, 09 kwi 2018

I wczoraj pracowaliśmy, wbrew moim zasadom. Niestety, za tydzień nas nie będzie, a wszystko rośnie jak dzikie przy tych temperaturach.
Znowu 5 godzin do przodu z robotą
I tak:
- ścięte i popryskane wrzosy
- przycięte małe berberyski i popryskane
- Przycięte cisy
- reszta róż przycięta, przy okazji dowiedziałam się , że jedna róża wyleciała, a ze dwie jeszcze mają łodygi jakieś w ciapki, też się kwalifikują do wyciepania. I nawet nie wiem które to...spis róż mam w Zabrzu.

Dzisiaj się bierzemy za bukszpany, ja za kulkowanie, R za żywopłoty i skarpetki.

Jutro rano do Zabrza, do pracy rodacy

Aaaa, była jeszcze Ula po ogrodowe nadwyżki, ale nawet kawy nie piłyśmy, czas!!!
tulucy 07:50, 09 kwi 2018

Huhu zazdroszczę dnia wolnego... Myślałam o piątku, ale w prognozie deszcz, więc na razie odpada, chyba że coś się zmieni. A jak nie to poniedziałek... Lilie czekają w kartonie, aż się boję.
Też planuję posądzać krokusów i iryski reticulata w puste miejsca, tylko ż jesienią oczywiście nie będzie ich widać, może teraz obfocić, gdzie łyso?