Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

gobasia 17:51, 10 kwi 2018

Kasiu

przyglądaj się lilii mutantce.Jak zacznie wylazić z ziemi to już poznamy jaka bedzie...daj znać...bardzo bym chciała ,zeby była mega
Ewa777 18:21, 10 kwi 2018

Kasiu, napisz jakie berberysy cięłaś. A najlepiej daj zdjęcia przed cięciem i po, jak masz.
Lilie to nawet czubeczka nie wychyliły u mnie.
Od dziś mamy ochłodzenie. Dopiero w piątek będzie ciepło, ale deszczowo.
Kindzia 18:27, 10 kwi 2018

gobasia napisał(a)
Kasiu

przyglądaj się lilii mutantce.Jak zacznie wylazić z ziemi to już poznamy jaka bedzie...daj znać...bardzo bym chciała ,zeby była mega

Jeszcze jej ne widziałam Gobasiu, a mam ją zupełnie osobno. Szukałam już. Muszę eMa wysłać w tamto miejsce, niech popatrzy. W zeszłym roku właśnie on pierwszy ją wyniuchał, ale pamiętam, że później zaczęła. Będziesz wiedziała jaka będzie...jesteś niemożliwa
Pewnie, że dam znać, będę trąbić, bankowo będziesz wiedziała
Mam wielką nadzieję, że powieli cechy matki, w zeszłym roku miała taki jeden kwiat jakby zrośnięty z dwóch...reszta była zwyczajna.
Kindzia 18:38, 10 kwi 2018

Ewa777 napisał(a)
Kasiu, napisz jakie berberysy cięłaś. A najlepiej daj zdjęcia przed cięciem i po, jak masz.
Lilie to nawet czubeczka nie wychyliły u mnie.
Od dziś mamy ochłodzenie. Dopiero w piątek będzie ciepło, ale deszczowo.

Tnę zawsze wiosną Rocket : Red, Orange i Golden. Teraz obciachałam też Admirationy, bo się rozpanoszyły bardzo. Zwykle tnę też na skarpie maluchy : Tiny Gold, Bagatelle i...nie pamietam...taki bordowy malec jeszcze. Ale teraz musowo im odpuściłam. Pokazywałam, widać je było przy okazji innych prezentacji.

Tu z boczeczku jest Red Rocket

tu z tyłu Orange i Golden

a tutaj na środku salonowej admirałki i goldenki

U nas tylko nieco chłodniej, miało padać, w Zabrzu ani widu, ani słychu...
20:26, 10 kwi 2018
Kindzia napisał(a)

Signum. Jeszcze je leczę po grzybie. Żywopłoty już znacznie lepiej, ale niektóre kulki jeszcze...dlatego chucham i dmucham, dezynfekuję nożyce i zaraz po cięciu oprysk.

kurcze nie wiem od czego to zalezy ...te bukszpany mnie niepokoją ....choć u mnie w tym roku spokój ..tfffuuu!!! ...zeby nie zapeszyc bo po zeszłorocznym pomoze jeszcze nie uzupełniłam ludwiczków ...ale chyba kupie te 10-12 brakujacych bo moze te moje buksiki sie juz zaklimatyzowały i wzmociły i juz bedzie dobrze
Ewa777 20:28, 10 kwi 2018

Dzięki Kasiu Orange Rocket tnę bardzo mocno co roku, ale bagatelle i admiration nie tnę, bo jakoś słabo rosną. Może moje jeszcze za młode na cięcie?
Gocha 09:16, 11 kwi 2018

Śliczny ten jedynak ciemiernikowy. Ale mu na pewno smutno tak samemu Ciecie super wykonane. Podziwiam nieustająco.
Bogdzia 20:13, 11 kwi 2018

Piękną zieloną trawkę masz , u mnie dopiero pojedyncze źdźbła sie zielenia .eMuś pracus do pozazdroszczenia, mój sporo robi ale tylko to co chce i jak chce, czasem mnie wkurza.
Milka 06:22, 12 kwi 2018

Kindzia napisał(a)

Signum. Jeszcze je leczę po grzybie. Żywopłoty już znacznie lepiej, ale niektóre kulki jeszcze...dlatego chucham i dmucham, dezynfekuję nożyce i zaraz po cięciu oprysk.

Moje znowu do kitu i znowu reanimacja, wkurzaja mnie.
Cysia urosla, piękne sukieneczki ma, strojnisia
Wiosna zaawansowana, porzadeczek jest.
Czekam na azalie japońskie i twoje ciecie, bo też chce, wiec wtedy krzycz, buź Kasiu
Tess 10:59, 12 kwi 2018

Kasiu, gdzieś na wątkach przeczytałam, że zastępstwa za ostróżki poszukujesz. Odpisałam tam, ale napiszę i tu.

Dzwonki piramidalne. Na żywo - przyznaję - nie widziałam, ale mój kolega pieje zachwyty nad nimi. Jak chcesz, mogę nasion od niego zaczerpnąć, spróbujesz bezkosztowo.

A teraz, skoro już jestem, rozejrzę się