Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

Kindzia 18:43, 09 kwi 2018

I dla Danusi lilie. Najpierw przy łezce, potem na salonowej. Ta wielgachna na salonowej też już kły pokazuje...ale tam ciepła rabata i południowa.

jeżówki też się tam pokazują

tulucy 23:22, 09 kwi 2018

Takie jakieś zboczenie ta zazdrość ale cóż, też bym tak chciała potyrać...

Kamienie to jest myśl... Bo że zdjęciami to potem mam ciężko czasem zidentyfikować. A kamieni trochę mam i myślę, co z nimi zrobić to na razie mam wykorzystanie.

Buksy już do cięcia? Oj rety... Za dużo na raz...
Urszulla 02:01, 10 kwi 2018

Przyszłam sprawdzić efekty po weekendzie
Zachwycająca ta kosmetyka u Was w ogrodzie

Twojemu eM-owi dzięki za targanie roślin z mega korzeniami do auta.Śmiałam się przy okazji że się przydał mój kosz na śmieci. Musiałam w niedzielę posadzić żeby się dobro nie zmarnowało i tym sposobem po 3 dniach tyrania stać mnie dziś było tylko na koszenie

paniprzyroda 07:00, 10 kwi 2018

Poszło Wam migiem, co dwie osoby to nie jedna, u mnie em na starych śmieciach ogarnia, w nowym ja i wolniej to idzie. Ale poza warzywnikiem też prawie finisz
Magleska 07:02, 10 kwi 2018

tu też popracowane
człowiek chciałby wszystko ogarnąć jak najszybciej ,ale niestety nie da się
fajnie ,że masz pomoc ema ....
Miłego dnia
danuta_szwajcer 07:09, 10 kwi 2018

No to masz ładne już lilie a umnie nic jeszcze nie wychodzi ide dziś poplewić, wczoraj podlałam bo sucho bardzo to moze zobacze czy cos wyłazi. Kiedy wyrywasz czy obcinasz te suche patyki z lilii? Przez tą moją kontuzje te rabaty były bardzo zaniedbane zeszłego roku no i mam nadzieje, że nornice ich nie zjadły bo same upaduwy tam są Jedną róże pnąca też mi zjadły
Gocha 09:56, 10 kwi 2018

Kasieńko jak pięknie już u Ciebie.Super że razem działacie. Mój J.też pomaga mi w ogrodzie i już coraz więcej sam wie jak robić. Tylko nie wiem czy trawy brązowe przeżyją jego przycięcie piłą bo ciachnął ja może 2 cm. nad ziemią - nie upilnowałam niestety. Inne trawy raczej dobrze ciął. U mnie prace bardzo powoli idą ale staram się coś zrobić każdego dnia ale to naprawdę wolno się posuwa.Bukszpany jeszcze nie ruszone a musowo teraz dopóki rośliny obok nie urosły. Lilie wykopywałam w tamtym roku i chciałam przesadzić ale tylko niewiele cebulek udało się wykopać i myślałam że zgniły albo nornice zjadły a wygląda na to że część tak głęboko w ziemi siedzi bo teraz trochę wyłazi na starych miejscach. Pamiętaj że gdybyś przypadkiem pozbywała się cebulek lilii z powodu ich nadmiaru to ja się ustawiam na końcu kolejki. Lody były boskie szczególnie masło orzechowe ale w tym roku nie będę tam za często zachodzić bo bardzo kuszą
Kindzia 10:33, 10 kwi 2018

Karolka napisał(a)
Pani Kasiu, a tu jak zawsze ślicznie! Tęskno mi za waszym ogrodem
A te magnolie, tylko pozazdrościć, u nas pąki nawet nie są jeszcze gotowe do pękania.

Buziolki przesyłam :*:*

Och, Karolcia...na razie mam dość prac ogrodowych, końca nie widać...wczoraj bardzo usilnie używałam wszelkich motywacji żeby wykulkować wszystkie buksy pod pagodą...ale dałam radę
U Was wcześniej startuje, potem my gonimy...i przeganiamy Ważne, że Wasza Satisfaction żyje!

Buziaczki
Kindzia 10:36, 10 kwi 2018

tulucy napisał(a)
Takie jakieś zboczenie ta zazdrość ale cóż, też bym tak chciała potyrać...

Kamienie to jest myśl... Bo że zdjęciami to potem mam ciężko czasem zidentyfikować. A kamieni trochę mam i myślę, co z nimi zrobić to na razie mam wykorzystanie.

Buksy już do cięcia? Oj rety... Za dużo na raz...

Wiem doskonale Zawsze zazdroszczę jak inni zasuwają, pogoda piękna, a ja 55 km od ogrodu, w pracy...

Wykorzystaj, to dobre znaczniki

Buksy musiałam, potem taki busz, że nie dojdę do nich. Zresztą nie wszystkie musiałam, reszta w czerwcu będzie do golenia

Wszystko wina pogody...z zimy od razu lato. Wszystko szleje, my też przy okazji
Kindzia 10:38, 10 kwi 2018

Urszulla napisał(a)
Przyszłam sprawdzić efekty po weekendzie
Zachwycająca ta kosmetyka u Was w ogrodzie

Twojemu eM-owi dzięki za targanie roślin z mega korzeniami do auta.Śmiałam się przy okazji że się przydał mój kosz na śmieci. Musiałam w niedzielę posadzić żeby się dobro nie zmarnowało i tym sposobem po 3 dniach tyrania stać mnie dziś było tylko na koszenie

Jeszcze nie koniec Ula. Ale potrzebujemy ze dwa dni na dokończenie i ze dwa na wysadzanie, przesadzanie i tworzenie drugiego cycusia...już koniec coraz bliższy.

Ważne, że już Ci rośnie Niech rośnie zdrowo!