Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

JulkAd 21:53, 10 sie 2015

Kindzia napisał(a)
jeżówki podlewane dają radę, astry zaczynają, ale berberysy wyblakłe, o trawie nie ma co pisać

Jeżówki pomimo pustynnych temperatur masz cudne....u mnie zakwitła 1 słownie-jedna!....najpierw przez ślizgacze, a teraz pewno przez pogodę. A hortki świetnie sobie radzą.... Moje pod świerkiem zdecydowanie gorzej....a kolory w daliach ....moje marzenie, ale jakoś do przechowywania się nie przekonam: (

Alchymista obejrzałam. Oj przytne na maksa swoja NN różową, ale żółta idzie out. Buziaki

P.s. podrap za uszkiem Figusia...bidulki z tych sierściuchòw...
Bogdzia 22:10, 10 sie 2015

Ale hortki masz cudne i nie tylko hortki. Macham.
Ludwika 22:21, 10 sie 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)

O mamuniu a cóż to za cudo na ostatnim zdjęciu?

No przecież Kindzia!
Madzenka 06:06, 11 sie 2015

Wszytsko pieknie kwitnie a tarwnik sie po deszczach zregeneruje,.. Pewnie jesienią dopiero....
Bea 07:55, 11 sie 2015

Pocieszenie w hortensjach, że teraz kwitną.
Bo trawniki wszędzie takie same.

Pozdrawiam
boguslawa_ma... 12:20, 11 sie 2015

Mówisz że róże u ciebie nie chorują, a u mnie plamistość straszna niektóre tylko same łodygi,nawet chipipendaleFajnie że masz w pracy klime przy domu drzewa ci rosną ,a u mnie wszystkie okna na południe

Kasiu centrum twojego miasta przejezdne,do cmentarza dojadę?bo remonty były.
gierczusia 12:27, 11 sie 2015

Ajjjj ..klimy w pracy zazdraszczam łoookrutnie mam nadzieję ,że upały zelźeją zańim do pracy wrócę, bo ja na ostatnim piętrze..pod dachem nie pytaj , co tam się dzieje przy takiej temperaturze figę sobie wylukałam...piękne są ,,prawda ??? Widziałam drzewa figowe w Turcji wielkości..klasycznych naszych ..na przykład grusz ale strach mnie już nie oblatuje nasz karczownik i zimy robią swoje...figa u mnie nie zdominuje całego mini ogródka
Ściskam mocno
Ps...ślicznie na zdjęciach wakacyjnych wyszłaś
Kindzia 17:25, 11 sie 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kasiu mój trawnik już taki sam jak Twój. Podlewania że studni ale to jak podlewać pustynię spryskiwaczem. Trzeba będzie nowy wątek założyć ,,pustynia cioci,,

To chyba większość nas będzie musiała przystąpić do "Pystynnego Ogrodowiska Sahary"...
Kindzia 17:27, 11 sie 2015

Kasya napisał(a)

musze koniecznie wiecej cynii

a moje rozplenice jeszcze spią

Cynie dają radę i ładne są. Też je będę siać wiosną, ale później niż w tym roku, po 15-tym kwietnia dopiero. Za bardzo mi siewki wybujały.

Rozplenice z dnia na dzień szczoteczki pokażą, lada chwila u Ciebie też będą.
Kindzia 17:34, 11 sie 2015

JulkAd napisał(a)

Jeżówki pomimo pustynnych temperatur masz cudne....u mnie zakwitła 1 słownie-jedna!....najpierw przez ślizgacze, a teraz pewno przez pogodę. A hortki świetnie sobie radzą.... Moje pod świerkiem zdecydowanie gorzej....a kolory w daliach ....moje marzenie, ale jakoś do przechowywania się nie przekonam: (

Alchymista obejrzałam. Oj przytne na maksa swoja NN różową, ale żółta idzie out. Buziaki

P.s. podrap za uszkiem Figusia...bidulki z tych sierściuchòw...

Z jeżówek jestem zadowolona, chociaż jedne ciemne różowe M mi ciachnął do samej ziemi, bo go prosiłam o przycięcie ostróżek po kwitnieniu...

Tym Twoim hortusiom pod świerkiem brakuje pewnie wody i trochę światła więcej by chciały.

Dalie...pokazywałam teraz? Nawet nie pamiętam...one bardzo cierpią, schną na potęgę, mimo podlewania. Są na południowej rabacie blisko domu...byle bulwy się nie zasuszyły, bo kwiatów ładnych to chyba już nie można się spodziewać w tym roku. Liście im wysychają, same patyki stoją.

Spróbuj cięcia róży, może faktycznie odmłodzenia potrzebuje. Ma grube, zdrewniałe pędy?

Figo podrapany, Twoją sunię pomiziaj ode mnie