Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

JulkAd 21:02, 26 paź 2015

Kindzia napisał(a)

Chyba pampasowa, nie wiem. Myślę, że tam przetrwa, to patio hotelu. I chyba młodziak jeszcze, bo nie jest taka duża.

Takiego jarząbka Julciu u siebie też zmieścisz

Może i susza, w zeszłym roku się wcześniej wykłosiły. Ale cieszę się, że w ogóle są Jeszcze mi się kłoski u ML marzą...

Tak, w korzeniach. Plewiłam skarpę i mi pierwiosnki, i marmoladkowe żurawki w rękach zostały...to zaczęłam grzebać. I są. Ale rabanu nie robię, za radą Bogdzi. Tragedii nie ma, najwyżej żurawki na carexy wymienię i po krzyku. Byle mi się za rodusie nie wzięły te białe tłuściochy...bo nie wybaczę

O jarzæbku czas będzie jeszcze żeby pomyśleć. Na razie różami skusiłaś, a muszę przeprowadzki poczynić na rabatach i dopiero może wtedy temat ogarnę. Dzisiaj na próbę kilka lilii posadziłam....zobaczymy co z nich będzie

Na mojego rodka opuchlaki już weszły, na jednego i oby nie na pozostałe...może jednak wybiorą żurawki?...mniejsza strata by była....
Miłego wieczoru i tygodnia Kasiu
Gocha 23:25, 26 paź 2015

Kasiu ślicznie wyplewione masz rabatki- zazdroszczę. Berberysy pięknie sie przebarwiają. Mój Mariken niestety nie zżółkł w tym roku, wcześniej go przymroziło. Buziaki
Madzenka 20:50, 27 paź 2015

Niestety białe robale carexy też lubią....
mirkaka 08:41, 28 paź 2015

Ja wczoraj wykopywałam rozchodniki i w nich znalazłam larwy opuchlaka Nawet w bazylii i oregano były Czy ktoś wie czego nie lubią te paskudy? Mnie to dziadostwo dołuje, jak są mszyce czy przędziorki to się tym nie martwię ale opuchlaki działają na mnie przygnębiająco
Kasiu, róże jesienne cudne, u mnie już tylko kilka kwitnie ale pąki ciągle zawiązują tylko już ich pewno nie otworzą.
AsiaK_Z 08:58, 28 paź 2015

Pozdrowienia zostawiam
Kindzia 09:06, 28 paź 2015

JulkAd napisał(a)

O jarzæbku czas będzie jeszcze żeby pomyśleć. Na razie różami skusiłaś, a muszę przeprowadzki poczynić na rabatach i dopiero może wtedy temat ogarnę. Dzisiaj na próbę kilka lilii posadziłam....zobaczymy co z nich będzie

Na mojego rodka opuchlaki już weszły, na jednego i oby nie na pozostałe...może jednak wybiorą żurawki?...mniejsza strata by była....
Miłego wieczoru i tygodnia Kasiu

Lilie posadziłaś???!!! Nie mam pytań To moje ulubione, zaraz po różach, wiesz A jakie? Azjatyckie na początek?

Och, przeprowadzki...nie lubię...Ciekawe kiedy róże do Ciebie dotrą. Pogoda wymarzona na sadzenie. Przynajmniej nie zmarzniesz. W dzień piekna pogoda, nocą w Zabrzu od dwóch dni przymrozki mamy...ciekawe jak tam dalie w Pszczynie i co z Marikenem...

Pamiętam, że Ci jednego rodka obżerały...co za dziadostwo!!! Moje żurawki wybiórczo żrą, ale myślę, że to kwestia czasu...do moich rodków te tłuściochy kawałek mają...nadzieję mam, że nie dotrą

Buziaki i dziękuję
Kindzia 09:10, 28 paź 2015

Gocha napisał(a)
Kasiu ślicznie wyplewione masz rabatki- zazdroszczę. Berberysy pięknie sie przebarwiają. Mój Mariken niestety nie zżółkł w tym roku, wcześniej go przymroziło. Buziaki

Zmobilizowałam się Bardzo mnie denerwowały te chwaściory, a patrzyłam na nie przy każdym wejściu do domu. Może nie urosną do zimy...marzenie

U mnie w zeszłym roku też nie zdążył zżółknąć, to nadzieję mam, że może w tym zdąży

Macham
Kindzia 09:11, 28 paź 2015

Madzenka napisał(a)
Niestety białe robale carexy też lubią....

Nieeeeee........
Kindzia 09:18, 28 paź 2015

mirkaka napisał(a)
Ja wczoraj wykopywałam rozchodniki i w nich znalazłam larwy opuchlaka Nawet w bazylii i oregano były Czy ktoś wie czego nie lubią te paskudy? Mnie to dziadostwo dołuje, jak są mszyce czy przędziorki to się tym nie martwię ale opuchlaki działają na mnie przygnębiająco
Kasiu, róże jesienne cudne, u mnie już tylko kilka kwitnie ale pąki ciągle zawiązują tylko już ich pewno nie otworzą.

W rozchodnikach też???!!! Chyba wszystko żrą, z tego wynika No, może róż nie...tam się nornice rozgościły. Aaa i skoczka mam, teraz, czujesz to??? Jak nie urok, to sr.....

Tak, róże mnie zachwycają zawsze. U mnie też sporo pąków...ciepły tydzień, może jeszcze coś się zdąży wykluć. Miałam wczoraj zdjęcia wkleić, ale jakoś do komputera nie doszłam...dzisiaj też marne szanse, dzieci mnie po południu obsiądą
Kindzia 09:18, 28 paź 2015

AsiaK_Z napisał(a)
Pozdrowienia zostawiam

Dziękuję i macham