Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

Kindzia 07:55, 26 sty 2016

barbara_krajewska napisał(a)
Kapryśne te zimy ostatnio. Żeby tylko w kwietniu o sobie nie przypomniała.

Ja nawet taką ilością śniegu pochwalić się nie mogę. Dzisiaj resztki z deszczem spłynęły. A temperatura plusowa! Na razie plus 4 stopnie!

Pozdrawiam, Kasiu...

Wiesz Basiu, że mnie te przeszłe mrozy nawet cieszyły...ze względu na robactwoTeraz też mnie ta plucha specjalnie nie martwi...rodusie podlewa i iglaste
U nas też na plusie.

Macham
Kindzia 08:02, 26 sty 2016

Iwk4 napisał(a)
Kasiu, cieszę się, że wróciłaś. Rozplenice w bieli cudnie wyglądają. Moje w tym sezonie za małe były i nie zakwitły. Mam nadzieję, ze dorównają w tym roku

Mobilizacja to podstawa sukcesu
Rozplenice szybko rosną, moje były już raz dzielone, a posadzone były przecież w 2013...Znowu trzeba na wiosnę dzielić
Gocha 12:35, 26 sty 2016

Kasiu jak fajnie że już jesteś. Wiem coś o okularach zapomnianych- ja jak czasami zapomnę zabrać z domu do pracy to niestety czekam aż mi M. pojedzie po nie i dopiero wtedy mogę pracować. Tak mi się porobiło na stare lata. Ja w tym roku też będę dzieliła rozplenice i może carexy też jakieś podzielę bo kasy ni ma na roślinki. Buziaczki Kasiu
boguslawa_ma... 15:29, 26 sty 2016

Kasiu pytałaś u kogoś o lillypol ,miałam o nich liliie,2014 ,duże cebule,zdrowe byłam zadowolona tylko przyszły za wcześniej ,był śnieg ,pamiętam że sadziłam w doniczkach,już dostałam od nich katalog,myślałam nawet o mortagonach.
Kindzia 18:49, 26 sty 2016

Gocha napisał(a)
Kasiu jak fajnie że już jesteś. Wiem coś o okularach zapomnianych- ja jak czasami zapomnę zabrać z domu do pracy to niestety czekam aż mi M. pojedzie po nie i dopiero wtedy mogę pracować. Tak mi się porobiło na stare lata. Ja w tym roku też będę dzieliła rozplenice i może carexy też jakieś podzielę bo kasy ni ma na roślinki. Buziaczki Kasiu

Matko...jakie to miłe co piszesz

U mnie zawsze wzrok szwankował, mam wadę wrodzoną. Nawet kiedyś nosiłam okulary na stałe, ale potem...głupota podlotka nie zna granic
Teraz też na starość muszę, cyferki mi się rozmazują. I bez nich praktycznie nie czytam.

Czyli będzie wielkie wiosenne dzielenie traw? Też mam dostać takie podzielone od Cioci Gosi, między moje kulaski buksikowe pod wykuszem. Swoje nadwyżki rozplenic rozdam

Macham Małgosiu
Kindzia 18:54, 26 sty 2016

boguslawa_madejska napisał(a)
Kasiu pytałaś u kogoś o lillypol ,miałam o nich liliie,2014 ,duże cebule,zdrowe byłam zadowolona tylko przyszły za wcześniej ,był śnieg ,pamiętam że sadziłam w doniczkach,już dostałam od nich katalog,myślałam nawet o mortagonach.

Pytałam o nich? Zupełnie sobie nie przypominam...przecież kupowałam u nich, dużo lilii od nich u mnie rośnie. Zawsze byłam zadowolona z ich cebul.
Teraz nie zamawiam, muszę rabatę przerobić, na której rośnie grubo ponad setka lilii...już się boję ile się zniszczy. Dopiero potem mogę ewentualnie nad nowymi się zastanowić.
Wiesz jak kocham lilie, ale martagony jakoś do mnie nie przemawiają...nie mam w planie ich sadzić u siebie.
Bogdzia 19:34, 26 sty 2016

Kindzia napisał(a)

Pytałam o nich? Zupełnie sobie nie przypominam...przecież kupowałam u nich, dużo lilii od nich u mnie rośnie. Zawsze byłam zadowolona z ich cebul.
Teraz nie zamawiam, muszę rabatę przerobić, na której rośnie grubo ponad setka lilii...już się boję ile się zniszczy. Dopiero potem mogę ewentualnie nad nowymi się zastanowić.
Wiesz jak kocham lilie, ale martagony jakoś do mnie nie przemawiają...nie mam w planie ich sadzić u siebie.

I słusznie bo martagony pasują do lesnych klimatów a u Ciebie klimat rózany,
za to ja je bardzo lubię.
Kindzia 20:31, 26 sty 2016

Bogdzia napisał(a)

I słusznie bo martagony pasują do lesnych klimatów a u Ciebie klimat rózany,
za to ja je bardzo lubię.

Wiem, że lubisz Bogdziu

Moje zwyczajne z zeszłego roku...

Częściowo przekopane są po zmianie rabaty salonowej...następna część też będzie przekopana wiosną, bo następna rabata do zmiany...ile z nich zostanie???
Ewik 21:33, 26 sty 2016

Slicznie wyglądają a nornice ich nie jedzą ?
Sebek 21:36, 26 sty 2016

Hak poczekasz chwilę to lilie dzielnie znoszą przesadzanie U mnie wykopane wiosną karpy zdążyły zakwitnąc