Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

Margarete 22:43, 31 sty 2016

U mnie też spokojnie...zimy nie ma ale wiosny nie widać.....lampki na choince przed domem jeszcze świecą....do 2 lutego już niedługo ale póki co żyję zimowym nastrojem a nie wiosennym. W ogrodzie nic na szczęście nie wyłazi. I dobrze bo zima ma wrócić w lutym na trochę.
Pozdrawiam
Kindzia 17:56, 02 lut 2016

Ewik napisał(a)

Zrób im ucztę , nakarm do woli

Dostały, bez skąpstwa.
Kindzia 18:12, 02 lut 2016

Madzenka napisał(a)
Ja tez jeszcze nie szaleją wiosennie. Moze w lutym ją poczuję? Mimo ze za oknem już +11 to nie działam ogrodowo

W sobotę chłopaki zdejmowali światełka z ogrodu, ja dawałam nornicom jeść... i wyrobiłam się szybciej. To zostało mi trochę czasu i posprzątałam jakieś jeszcze jesienne liście, nawet poplewiłam. Pogoda do południa była wiosenna. Potem wiatr się wzmagał aż do paskudnej wichury w nocy. Czyli sezon zaczęłam☺.
boguslawa_ma... 18:17, 02 lut 2016

Kindzia napisał(a)

W sobotę chłopaki zdejmowali światełka z ogrodu, ja dawałam nornicom jeść... i wyrobiłam się szybciej. To zostało mi trochę czasu i posprzątałam jakieś jeszcze jesienne liście, nawet poplewiłam. Pogoda do południa była wiosenna. Potem wiatr się wzmagał aż do paskudnej wichury w nocy. Czyli sezon zaczęłam☺.

Dziś byłam na działce i zauważyłam nore pod tym świerkiem,czy mogą korzenie
podgryść?
Na drzewie wisi karmnik dla sikorek ,nasionka spadają na ziemię to mają co jeśc muszę im trutkę posypać.
Kindzia 18:22, 02 lut 2016

Margarete napisał(a)
U mnie też spokojnie...zimy nie ma ale wiosny nie widać.....lampki na choince przed domem jeszcze świecą....do 2 lutego już niedługo ale póki co żyję zimowym nastrojem a nie wiosennym. W ogrodzie nic na szczęście nie wyłazi. I dobrze bo zima ma wrócić w lutym na trochę.
Pozdrawiam

U nas też wiosennie, zimy w dalszym ciągu nie widać. Wczoraj wprawdzie padało, ale dzisiaj już znowu słoneczko☺. Po tych chwilach ogrodowych w sobotę już czuję, że wiosna coraz bliżej. W pracy za dwa tygodnie będę po wielkiej robocie... może wiosna przychodzić.
Kindzia 18:26, 02 lut 2016

boguslawa_madejska napisał(a)

Dziś byłam na działce i zauważyłam nore pod tym świerkiem,czy mogą korzenie
podgryść?
Na drzewie wisi karmnik dla sikorek ,nasionka spadają na ziemię to mają co jeśc muszę im trutkę posypać.

Skoro korzenie róż żrą, to za świerka też się mogą zabrać... za nimi nie trafisz.
Mala_Mi 23:36, 02 lut 2016

Ha, ha.. ja też dziś pieliłam Ogrodnik jednak jest trochę stuknięty I zaliczyłam pierwszy frencz
14:06, 03 lut 2016
Mala_Mi napisał(a)
Ha, ha.. ja też dziś pieliłam Ogrodnik jednak jest trochę stuknięty I zaliczyłam pierwszy frencz

u nas się mówi że "chytry na robotę"

to ja już też bez obciachu wyruszę na pierwsze wycinki ...oby tylko obeschło ciut ...bo w sobotę to się topiłam i buty obklejały się masakrycznie
Agania 20:24, 06 lut 2016

Ja mam tak samo wpadłam dzięki w gliniastą niespodziankę i ledwo dotyczyła się do do domu, a wychyliłam się z domku tylko na fotki oczarowe
Kasiu u mnie też szału nie ma...same kretowiska
Słoneczka niech nam nie brakuje....buziak
Milka 15:17, 08 lut 2016

Ja juz pocięłam co mogłam teraz wybieram lilie, kuszą wszystkie, buziak