Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

Kindzia 09:19, 29 lut 2016

Kasya napisał(a)

Kasiu, jak dlugo masz juz te zielone obeliski ?

...ze 3 lata, najpierw sadziłam takie ukradzione szczepki i się nie przyjęły. Potem dostałam od sąsiadki. Tak myślę, że to będzie jego czwarty rok.

Edit. Czekaj, może Ty mówisz o tych na róże? To teraz będzie ich 3 rok
Kindzia 09:22, 29 lut 2016

mirkaka napisał(a)

Moje żurawki też paskudne, nawet przestałam je lubić, będę wywalać wszystkie podżarte przez opuchlaki i nie będę się nad nimi rozczulać.

Myślę, że jeszcze spróbuję rozsadzić Southern Comfort, tych jeszcze opuchlaki nie ruszyły. Zaczęły od marmoladek...Nie mam pomysłu czym je zastąpić...
mirkaka 11:36, 29 lut 2016

Kindzia napisał(a)

Myślę, że jeszcze spróbuję rozsadzić Southern Comfort, tych jeszcze opuchlaki nie ruszyły. Zaczęły od marmoladek...Nie mam pomysłu czym je zastąpić...

A ja chcę je częściowo zastąpić oregano tym złotym, to zioła więc może ich opuchlaki nie ruszą a wręcz odstraszą? Dzwonek ten niziutki też ładnie wygląda na obwódkach.
Haconechloa może będzie ładnie wyglądać. Jest trochę możliwości. Może karłowe liliowce ?
boguslawa_ma... 12:26, 29 lut 2016

Kindzia napisał(a)

Mówiłam, że mi wcięło. Nie chcę Cię naciągać Bogusiu, przecież nie po to pisałam, że mi wcięło. Jestem Ci bardzo wdzięczna , że się podzielisz cyniami i werbeną. Nie muszę siać. Mam z tym kłopot, muszę wysiać tam, potem przewieźć do Zabrza, bo podlewać trzeba.

Kasiu nic się nie stało ja mam dużo przebiśniegów chętnie się podzielę,one się rozmnażają bardzo szybko i są u mnie od lat i jeszcze dorzucę niespodziankę
Milka 17:26, 29 lut 2016

Ależ wiosna u ciebie i jaki kawał pracy zrobiliście, był fart z pogodą, dziś zima wróciła. Znowu trzeba patrzec kiedy sucho, ale perspektywy kiepskie, cos wolna ta wiosna w tym roku. Figo pieknie portretuje
malkul 18:13, 29 lut 2016

boguslawa_madejska napisał(a)

Kasiu nic się nie stało ja mam dużo przebiśniegów chętnie się podzielę,one się rozmnażają bardzo szybko i są u mnie od lat i jeszcze dorzucę niespodziankę

zauroczyły mnie !
Moniq 18:16, 29 lut 2016

Kasya napisał(a)

Kasiu, jak dlugo masz juz te zielone obeliski ?

Kasiu co to za odmiana bluszcza co tak pięknie oplata drzewa?
Kindzia 20:15, 29 lut 2016

Przepraszam Was bardzo, jutro rano wyjeżdżam na szkolenie, już mam spakowany komputer,piszę z telefonu (masakra!),jutro, jak się rozgoszczę w Ustroniu, to odpiszę. Do jutra ❤
Kindzia 07:39, 02 mar 2016

mirkaka napisał(a)

A ja chcę je częściowo zastąpić oregano tym złotym, to zioła więc może ich opuchlaki nie ruszą a wręcz odstraszą? Dzwonek ten niziutki też ładnie wygląda na obwódkach.
Haconechloa może będzie ładnie wyglądać. Jest trochę możliwości. Może karłowe liliowce ?

U mnie o tyle jest kłopot, że częściowo skarpa jest w słońcu cały rok, a częściowo w cieniu...i muszą być rośliny, które dobrze wyglądają i w jednym, i w drugim. Cyba tylko bukszpan da radę w takich warunkach, ale jak sobie pomyślę o takim kawale do cięcia...
Kindzia 07:40, 02 mar 2016

boguslawa_madejska napisał(a)

To ciekawe dlaczego u mnie zniknęły...
W takim razie z góry dziękuję

Piękne zdjęcie!!!