Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

gobasia 10:20, 28 lut 2016

U ciebie to już prawdziwa wiosna ...nawet trawnik zielony
Piszesz Krwawnik z Pęchcina -muszę do nich pojechać
lojalna_ 10:36, 28 lut 2016

u Ciebie wszystko takie duze?

sasnki tez mi wychodza
chce je przesadzic , wiem ze tego nie lubia i maja jakis system korzeniowy palowy i tak sie do tego zabrac nie moge
olga80 11:07, 28 lut 2016

Oj u Ciebie to wiosna już na całego Krokusy cudne
11:38, 28 lut 2016
lojalna_ napisał(a)

sasnki tez mi wychodza
chce je przesadzic , wiem ze tego nie lubia i maja jakis system korzeniowy palowy i tak sie do tego zabrac nie moge

Jola po kwitnięciu je przesadzaj.......u mnie są tez już duże ja nawet czytałam ze sasanki nie lubią dzielenia ...ale jak już podzieliłam u siebie ...i wszystkie przeżyły
mirkaka 13:25, 28 lut 2016

Kawał roboty odwaliłaś Ja tylko parę gałęzi ścięłam i dwie tawułki przycięłam. Boję się sprzątać suchociny z bylin bo w nocy są u nas przymrozki i jednak te suche chronią wychodzące młode pędy.
Bogdzia 13:33, 28 lut 2016

Piękna masz juz wiosne i tak duzo w ogrodzie zrobiłas.U mnie wiosny mniej ale tez ja widac.Buziaki.
Kindzia 14:37, 28 lut 2016

Marzenaka napisał(a)
Witaj. Podziwiałam twój ogród. Pięknie masz. Widzę, że wiosna większa niż u mnie. Ale też tulipany i czosnki wyszły. Pozdrawiam.

Podoba Ci się? To miłe
Większa może nie, zdjęcia z odpowiedniej perspektywy zrobiłam, to się wydaje...chociaż czosnki i lilie na prawdę duże jak na luty.
Ja również pozdrawiam
Kindzia 14:40, 28 lut 2016

Kasik napisał(a)
No widzisz - rozmawiamy o oznakach wiosny tu i tam, ale dopiero jak zobaczy się na zdjęciach, to robi wrażenie. Wyłazi wszystko na potęgę, a już czosnki to jakieś szaleństwo. U mnie jeszcze niektórych nawet odrobiny nie widać.

Pokazałam u siebie jak wyglądał Phantom na przestrzeni 2 lat. Popatrz sobie i cierpliwie poczekaj.

Buziol

U mnie większość czosnków w ziemi siedzi, te jakieś terminatory...

Specjalnie poleciałam zdjęcie swojemu cyknąć. Nie ma mowy żeby był na nóżce, nie jest od początku tak prowadzony...nie mam odwagi wyciąć wszystkich gałązek oprócz jednej...

Proszę bardzo, oto moja marnocinka

Kindzia 14:44, 28 lut 2016

gobasia napisał(a)
U ciebie to już prawdziwa wiosna ...nawet trawnik zielony
Piszesz Krwawnik z Pęchcina -muszę do nich pojechać

Właśnie trawnik w nie najlepszej kondycji...sporo mchu wylazło. Właśnie się rozglądam za jakimś preparatem.

Pęchcin do najtańszych nie należy, ale można perełki spotkać. Jak atramentowo granatowe ostróżki. Ciekawe czy wylezą takie same w tym roku. I właśnie do tych granatowych kupiłam intensywnie żółtego krwawnika.
Kindzia 14:47, 28 lut 2016

lojalna_ napisał(a)

sasnki tez mi wychodza

Sasanki przesadzaliśmy jesienią, korzenie wydają mi się w normie, jak byliny. Gdyby były jakieś nie typowe to pewnie bym pamiętała...ale moje młode, dwuletnie sadzonki były. Wyszły chyba wszystkie. Czyli bez problemu. Ciekawe czy będą kwitły.