Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

anna_g 21:08, 07 cze 2016

Kindzia napisał(a)

Ojoj jakie to ładne jest połączenie. Jak dożyję przyszłego roku to zdecydowanie poszerzam bylinową mą rabatkę I też chcę czochy - bo jako jedyna chyba nie mam na O.
A dlaczego Ty chcesz się pozbyć Marmoladek?
JulkAd 21:36, 07 cze 2016

Kindzia napisał(a)

Pierwszy rok, to krzaczek mały. Też mam taką sadzoną jesienią. Jak nie zapomnę, to Ci zrobię zdjęcie starej i nowej. Różnica znaczna. Powolutku i młodziak dorośnie, będzie Cię cieszyć jak mnie

Tak się ostatnio zastanawiałam czy się dopiero po wynikach rekrutacji na studia odezwiesz... Paskudnico!

Dobrze, że już wróciłaś...wiesz, że mi Ciebie tu brakuje...

Pocieszam się, że to pierwszy rok...chociaż pozostałe też pierwszy, a jakoś ładnie ruszyły....jeszcze dumam czy dobrze ścięłam wiosną, chociaż właściwie nie miałam co ciąć...tylko czarne kikutki o ile w ogóle były.

E co będzie to będzie z tymi studiami...chyba bardziej Młodej zależało na maturze, rozszerzenia były trudne w tym roku, a one dość ważne...zobaczymy w lipcu

No postaram się systematycznie wchodzić na O, ciut dłuższa przerwa i ciężko się zmobilizować
JulkAd 21:40, 07 cze 2016

Kindzia napisał(a)

Posadziłam 5 u siebie "gigantów"...ale gigantyczne były (bo już przekwitły) tylko liście....i wiem,że muszę je przesadzić...ale kiedy?
JulkAd 21:44, 07 cze 2016

Kindzia napisał(a)

U Ciebie zawsze różane szaleństwo ,każde cudne, ale z tą to już przegięłaś

Buziam
siaaska 23:45, 07 cze 2016

Narobiłaś mi smaka Alchymistem Szukam róży na moją pergolę bo ta co mam coś marnie rośnie i przemarza... Oczywiscie NN kupiona w u mnie w małej szkółce.
Szkoda że nie będzie nas na spotkaniu Będę zerkac na relację
Kindzia 10:11, 08 cze 2016

anna_g napisał(a)

Ojoj jakie to ładne jest połączenie. Jak dożyję przyszłego roku to zdecydowanie poszerzam bylinową mą rabatkę I też chcę czochy - bo jako jedyna chyba nie mam na O.
A dlaczego Ty chcesz się pozbyć Marmoladek?

Nie masz czosnków Aniu??? To aż nieprawdopodobne

Chcę się pozbyć wszystkich żurawek. Całe obrzeże skarpy zeżarły mi opuchlaki, poza tym wieczna z nimi robota...Zostały mi tylko na łuku koło pagody i w łezce.
Kindzia 10:14, 08 cze 2016

JulkAd napisał(a)

Pocieszam się, że to pierwszy rok...chociaż pozostałe też pierwszy, a jakoś ładnie ruszyły....jeszcze dumam czy dobrze ścięłam wiosną, chociaż właściwie nie miałam co ciąć...tylko czarne kikutki o ile w ogóle były.

E co będzie to będzie z tymi studiami...chyba bardziej Młodej zależało na maturze, rozszerzenia były trudne w tym roku, a one dość ważne...zobaczymy w lipcu

No postaram się systematycznie wchodzić na O, ciut dłuższa przerwa i ciężko się zmobilizować

Nic się nie martw, ukorzeni się porządnie, to zacznie masy nabierać. Przemarzła? To aż dziwne, u mnie wprawdzie wszystkie róże mają kopczyki, ale żadna nawet nad kopcem nie przemarza. U Ciebie przecież zacisznie i cieplej. Dziwne...może sadzonka słabsza była...

Ważne, że już po maturze i na prostą wyszła Dalej powolutku
Kindzia 10:16, 08 cze 2016

JulkAd napisał(a)

Posadziłam 5 u siebie "gigantów"...ale gigantyczne były (bo już przekwitły) tylko liście....i wiem,że muszę je przesadzić...ale kiedy?

W lipcu przesadzaj. Ja zaschną. Lubią słoneczko. Chociaż te z moich ostatnich zdjęć długo cień mają, dopiero jak słoneczko wysoko to do nich dociera. Dlatego dłużej są.
Kindzia 10:18, 08 cze 2016

JulkAd napisał(a)

U Ciebie zawsze różane szaleństwo ,każde cudne, ale z tą to już przegięłaś

Buziam

Przegięłam mówisz? W zeszłym roku była większa. Po przerzedzeniu przynajmniej jest zdrowa, bo wiaterek dociera w ten busz
Kindzia 10:19, 08 cze 2016

siaaska napisał(a)
Narobiłaś mi smaka Alchymistem Szukam róży na moją pergolę bo ta co mam coś marnie rośnie i przemarza... Oczywiscie NN kupiona w u mnie w małej szkółce.
Szkoda że nie będzie nas na spotkaniu Będę zerkac na relację

Tylko Alchymist ma jedną wadę, nie powtarza kwitnienia

Szkoda