Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

Kindzia 10:41, 14 cze 2016

eliza3 napisał(a)
Coś mi się wydaje, że kupiłam Lagunę, proszę o więcęj fotek, abym mogła porównać.
Zaczęła kwitnąć. Ładnie pachnie i ma kolor ciemnoróżowy lub malinowy jak kto woli lub jak kto widzi.

Nie mam teraz więcej fotek. W piątek Ci mogę ją obfocić z każdej strony, na życzenie;D To sobie porównasz. Jest taka ciemnomalinowa, biskupia.
Kindzia 10:45, 14 cze 2016

anna_g napisał(a)

Ostróżki masz bardzo dorodne i tutaj faktycznie wygląda na busz... Babka na targu u nas już znowu ma w sprzedaży ostróżki - tak że jakbyś potrzebowała to wiesz
Po cichu powiem Ci - a propos cięcia buksów - że ja z dwóch chciałabym zrobić stożki a ciągle wychodzi mi... jajo

Na razie mi ostróżek nie brakuje, a te na zdjęciu z lewej strony to właśnie te z Twojego targu Ale gdyby co...będę pamiętać. Dziękuję

Ze stożkami trochę trudniej, jak zaczynam swoje ciąć to też mi się najpierw wydaje, że zbyt radykalnie lecę, ale jak nie jest radykalnie, to grubasy wychodzą
Kindzia 10:46, 14 cze 2016

Bogdzia napisał(a)
Piekne portrety róz .

Bo róże piękne Cały czas mi w głowie Twoja ilość róż...
Kindzia 10:48, 14 cze 2016

Marta napisał(a)

Pamiętam, fajnie roślinki się rozrosły Dużo roślin ucierpiało przez te susze, oby w tym roku pogoda była łaskawsza.

Odmachuję

Jak dla mnie już mogą spokojnie przestać się rozrastać, starczy

W tym roku łaskawsza pogoda, bujnie rośnie
Kindzia 10:56, 14 cze 2016

barbara_krajewska napisał(a)
Kasiu, zainspirowałaś mnie do działania! Już od dawna przymierzałam się do cięcia azalii, ale odwagi brakowało. Teraz przytnę nie tylko japońską, ale wielkokwiatową także. Nad ukształtowaniem rododendronu intensywnie myślę. Danusia pisała, że można jedynie pod koniec zimy lub wczesną wiosną więc sprawa w czasie odłożona.

Z wielu dalii zostawiłam dwie, a to tylko dlatego, że udało mi się dla nich miejsce znaleźć, bo z przechowywaniem karp też sporo kłopotu mam! Spodobało mi się Twoje powiedzonko, że 'kocą się'! Oj, kocą na potęgę!

Bukszpany tnę na raty, bo kręgosłup nawala, ale sporo przycięłam. Niestety jeszcze kilka zostało z cisami łącznie.

Ogród cudny, co Ty w nim jeszcze chcesz ulepszać!?

Czyli pisarzowicki sposób na ułagodzone azalie się rozpowszechnia Mnie bardzo do gustu przypadły te ich półkule azaliowe i już nie mam takich oporów, po ich tegorocznym kwitnieniu, żeby je ciąć.
Dwie dalie to jest bardzo dobra ilość, nie namachasz się przy sadzeniu i wysadzeniu. Ja ich mam za dużo, muszę ograniczyć. Ale lubię dalie bardzo i już w tym roku miałam się pohamować, a jednak posadziłam wszystkie...na jesień część rozdam, teraz już na pewno!!!

Właśnie to schylanie jest paskudne, ale z wielkimi jeszcze większy kłopot. I tak źle, i tak niedobrze Ale dodają ogrodowi elegancji i poczucia uporządkowanie, nie ma wyjścia, trzeba się przemęczyć

Basiu, wiesz jak to jest, w ogrodzie zawsze można coś zmienić...ale bardzo miło czytać takie słowa od tak doświadczonej ogrodniczki Dziękuję
Kindzia 10:59, 14 cze 2016

Madzenka napisał(a)
Obfitość ogrodowa u Ciebie w rózach i dobrach wszelakich. Pieknie i soczyscie masz.

Jak czytałam ile ich u Bogdzi rośnie...to mam mało róż. I wcale nie planuję więcej Zieleń soczysta, bo jak na razie, pogoda dość sprzyjająca jest
Dziękuję Marzenko
Kindzia 11:00, 14 cze 2016

Ludwika napisał(a)

Kurcze, za późno weszłam na forum... Zmobilizował mnie Twój wczorajszy post ze zdjęciami i pocięłam te swoje parę sztuk Tylko zrobiłam całkiem na odwrót niż Ty napisałaś Zaczęłam od góry i przechodziłam na boki... No muszę przyznać, że najgorsze nie są ale następnym razem spróbuję jeszcze Twojej metody Dużo gorzej wyszedł mi natomiast stożek, choć myślałam, że z nim będzie łatwiej :/

Zobaczysz, jak spróbujesz, że ten sposób, który opisałam jest efektywniejszy
Zaraz zobaczę u Ciebie jak to wyszło
Kindzia 11:22, 14 cze 2016

olga80 napisał(a)
Pospacerowałam z kawa po Twoim ogrodzie i zachwycał mnie w każdym calu.Cudowne róże, buksy idealnie przycięta ,łezka wygląda jak z katalogu ogrodniczego-cudowne widoki
O matko...aż się rumienię Bardzo mi miło Zapraszam częściej
dominika_ 13:44, 14 cze 2016

Witaj Kasiu zaglądałam do Ciebie kilkakrotnie, dziś pospacerowałam dłużej Ogród no cóż tu napisać... brakuje słów, pięknie, wszystko do siebie dopasowane, zadbane, tylko usiąść i podziwiać. I na Twoim miejscu wcale nie stresowałabym się wizytą gości, bo ogród dopieszczony w każdym calu

Pozdrawiam serdecznie
Kindzia 13:56, 14 cze 2016

dominika_ napisał(a)
Witaj Kasiu zaglądałam do Ciebie kilkakrotnie, dziś pospacerowałam dłużej Ogród no cóż tu napisać... brakuje słów, pięknie, wszystko do siebie dopasowane, zadbane, tylko usiąść i podziwiać. I na Twoim miejscu wcale nie stresowałabym się wizytą gości, bo ogród dopieszczony w każdym calu

Pozdrawiam serdecznie

Na razie niespecjalnie mam czas na to żeby usiąść i podziwiać... może jak będę tam na co dzień mieszkać, to się wreszcie obrobię. Ale dziękuję za pochwały, bardzo są motywujące

Stresik jest, ale to chyba normalne...oby tylko nie padało. Muszę zaklęcia szeptać