Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

Kindzia 08:48, 24 lis 2016

barbara_krajewska napisał(a)

Hahaha, a ja rękawy w kurtkach wnuczków reperowałam.

Przyglądam się bezlistnym różom i zastanawiam się, czy swoje też nie ogołocić, bo jak liście opadną, to gdzie je potem będę szukać. A większość porażona czarną plamistością.
Wczoraj M spryskał brzoskwinie miedzianem i chlapnął przy okazji róże. Jakaś zapora przed patogenem chyba będzie?

Tośmy się zgrały

Mnie już nawet nie o latające liście chodzi, tylko o zimowanie patogenów grzybów pod kopczykami...
Różom miedzian na pewno nie zaszkodzi. Jednak z mojego doświadczenia z całą pewnością mogę stwierdzić, że na zapobieganie chorobom grzybowym róż najskuteczniejszy jest Amistar.
Kindzia 08:48, 24 lis 2016

Madzenka napisał(a)
Brakowało Twojej energi!

To miłe co piszesz Marzenko
Kindzia 08:50, 24 lis 2016

Marta napisał(a)
Fajnie, że M wciągnął się ogrodowo, mi wystarczyłoby gdyby mój zaczął interesować się trawnikiem, którego nie mam, bo to chwastowisko. Pokazuję mu zdjęcia Waszych, ale jak na razie nic go nie wzrusza. Może kiedyś się doczekam?

U mnie pomogło wleczenie chłopa po znajomych ogrodach Jak zobaczył wypielęgnowane trawniki i usłyszał, że to najczęściej panowie się tym zajmują...poskutkowało
Myślę, że się doczekasz
Kindzia 08:55, 24 lis 2016

mirkaka napisał(a)

Pięknie masz przygotowane różyczki do zimy. A z Alchymista też obrywałaś liście? On wielki to pewno przy nim nasiedziałaś się trochę?

Byłabym chora jakbym musiała kopczykować ziemię z chwaściorami i opadłymi liści, takie zboczenie mam
Alchymist nie oberwany do końca, na końcówkach gałązek ma jeszcze liście, na pergoli dwie Ilse też jeszcze z liśćmi. Może jeszcze zdążę dokończyć. Przy huśtawce też mam dwie pnące, te też mają jeszcze listki przy końcach pędów.
Opadłe liście sprzątamy na bieżąco.
Margarete 10:17, 24 lis 2016

Wolę pażdziernikowe obrazki od listopadowych.
Jezyk fajny i dobrze ci sie udało go sfotografować, u mnie jak sie jakis jezyk trafi to pies go obszczekuje i i on sie zwija od razu w kulke, pyszczka nie pokazuje...trudno mu fote zrobic.

Oberwałaś liście rózom...hmm a ja też mam jeszcze duzo i liści i kwiatów zmarnowanych takich ale są. Weekend przede mna, moze nadgonię :-0

Zazdroszcze wizyty Kasi i Cioci, ale wam bedzie fajnie i wesoło ... Miłej zabawy i pozdrowienia dla was wszystkich!
Milka 16:47, 24 lis 2016

Aleś sobie urlop od forum zrobiła ale spotkania z forumowymi były,czyli tak połowicznie I teraz masz gości znakomitych, super macie. Ja znowu zostaję sama, tylko cicho sza, do świąt
Trawy cudnie powiązane, nie wiem czy moje tak złapię, bo sa ogromne, te chudsze pewnie tak. No i róze masz gołe, skubałaś?, bo moje całe w liściach i kwitną, a niektóre badyle tez ciachnęłam, bo mi przeszkadzały, wiosna zrobie prawidłowe cięcie.
A na skarpie wcale nie tak źle buź
Sebek 16:58, 24 lis 2016

Malepartusy mnie... rozczuliły Mnie by aż szkoda było tej trytytki na te maleństwa
Bogdzia 21:24, 24 lis 2016

Sebek napisał(a)
Malepartusy mnie... rozczuliły Mnie by aż szkoda było tej trytytki na te maleństwa

A to Sebus oszczędny
sylwia_slomc... 21:58, 24 lis 2016

No nie moge u Ciebie też już ogród do zimy gotowy
Wyczytałam gdzie indziej , że gości będziesz miała,a może już miałaś...nie spojrzałam na datę, ale superowi Goście - pozdrów od Nas
Bogdzia 10:38, 25 lis 2016

Kaśko buziaki imieninowe zostawiam. Zdrówka i codziennych radosci.Dla drugiej Kaśki również- jutro przekaz.