Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

boguslawa_ma... 12:32, 06 maj 2017

U mnie też pada ,dalie moje tak wysuszone ,że nie wie czy coś z nich wyrośnie
Kasiu cynie rosną jak oszalałe wyniosłam na balkon,na drugi tydzień musiałabym ci podrzucić .
Kindzia 07:54, 07 maj 2017

Basilikum napisał(a)
do niedawna nie wiedzialam, ze sa pachnace Magnolie

Na szczescie mam meza, ktory pomaga w ogrodzie i jezdzi ze mna na zakupyy a jak nie wiem czy wybrac ten czy ten lrzaczek to mowi "wez dwa"

Milego dnia i pogody ogrodowej zycze. Ja dzis wyjatkowo do pracy musze

Ja wielu rzeczy o roślinach, które wiem, jeszcze do niedawna nie wiedziałam Uczymy się

To dobrze masz. Ostatnio, jak kupowałam rodka na skarpę, to mój mnie usilnie namawiał żebym przynajmniej ze 3 wzięła...tylko gdzie sadzić?
Kindzia 07:55, 07 maj 2017

Urszulla napisał(a)
Kasia, zrób z bliska zdjęcie twojej magnolii River. Chodzi o kwiat dla porównania z moją. Pozdrowienia

Ula, musisz się cofnąć, zupełnie niedawno wstawiałam parę zdjęć kwiatów z bliska...
Kindzia 08:00, 07 maj 2017

boguslawa_madejska napisał(a)
U mnie też pada ,dalie moje tak wysuszone ,że nie wie czy coś z nich wyrośnie
Kasiu cynie rosną jak oszalałe wyniosłam na balkon,na drugi tydzień musiałabym ci podrzucić .

Podlewam dalie od czasu do czasu zimą, nie podlewałaś Bogusiu? Próbowałam różnie przechowywać dalie, ale chyba jednak w piasku najlepiej.
Trochę wcześnie wysiałaś, to zaawansowane są Ja mam zapisane w pamięci, że cynie siać po 15 kwietnia dopiero, jak przedtem siałam, to zawsze za wcześnie i rachityczne potem sadziłam Dadzą radę
Nie ma sprawy Bogusiu, zawsze jesteś zaproszona do mnie, przecież wiesz We wtorek i w środę nie ma nas po południu, to zostaje poniedziałek i czwartek, wybieraj
Kindzia 08:18, 07 maj 2017

Wczoraj rano padało, ale potem nawet słoneczko wyszło i na tyle salonowa obeschła, że mogłam ją opielić.
Nawet oprysk robiłam klonowi i wiązowi, tyle, że na pewno nie skuteczny, bo za szybko znowu zaczął deszcz padać
Już wieczorem doszłam do wniosku, że koło huśtawki Laguna się sprawdza jako pnąca róża, natomiast William Morris niekoniecznie...i przesadziliśmy Williama na nową rabatę...ale tam jest grząsko W maju jeszcze róż nie przesadzałam...
I tym sposobem mam miejsce na jeszcze jedną pnącą Pierwsza myśl to była druga Laguna...ale zawsze szukałam miejsca na Giardinę, kolorystycznie by pasowała...i przyszła mi do głowy A mam praktycznie w Pszczynie szkółkę z różami, która ma Giardinę w ofercie, nawet Gierczusi tam kupowałam...nęci mnie

Trawie się najwidoczniej deszcze podobają, jak pomalowana jest

boguslawa_ma... 08:32, 07 maj 2017

Pięknie u ciebie jak zawsze,przyjadę w czwartek
Kasiu nie wiem czy pamiętasz ,ale obiecałaś mi kawałek tego ciemniego rozchodnika,
podobno to łatwo się ukorzenia w wodzie ,dlatego chcę żebyś mi dała tylko jedną gałązkę ja sobie ukorzenie ,włóż do wody jeśli dla ciebie to nie kłopot.
Kindzia 08:56, 07 maj 2017

boguslawa_madejska napisał(a)
Pięknie u ciebie jak zawsze,przyjadę w czwartek
Kasiu nie wiem czy pamiętasz ,ale obiecałaś mi kawałek tego ciemniego rozchodnika,
podobno to łatwo się ukorzenia w wodzie ,dlatego chcę żebyś mi dała tylko jedną gałązkę ja sobie ukorzenie ,włóż do wody jeśli dla ciebie to nie kłopot.

Grząsko bardzo...
Właśnie przeczytałam Twoją wiadomość i ukopałam Ci. Jest w ziemi, w doniczce, przetrwa
Czekam na Ciebie w czwartek, 15,30 może być?
Monia81 09:21, 07 maj 2017

O jak ładnie, soczysta trawka Ja dalie zamierzam w tym tygodniu posadzić, ja je przechowuje w drewnianych skrzynkach w słomie i jak do tej pory fajnie się to sprawdzało
Kindzia 11:06, 07 maj 2017

Monia81 napisał(a)
O jak ładnie, soczysta trawka Ja dalie zamierzam w tym tygodniu posadzić, ja je przechowuje w drewnianych skrzynkach w słomie i jak do tej pory fajnie się to sprawdzało

Trawa nam się wybitnie podoba w tym roku
Specjalne zdjęcia ma

Dobrze, że w tygodniu możesz, nie musisz się spieszyć. Ja tylko weekendowo działam.

W słomie...nawet nie wiedziałam, że może też tak. Człowiek się całe życie uczy jednak
Kindzia 11:10, 07 maj 2017

Jeszcze mam takie zdjęcia kawałka ogródka

Różowa magnolia wreszcie się rozwija, biała jeszcze jest

iryski kolor pokazują