Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

Kindzia 14:30, 15 lip 2017

Basinkowo napisał(a)
Dziękuję Wam dobre kobiety! To dałyście mi do myślenia. Macie rację, muszę zacząć od takich, które mnie nie zrażą. Skorzystam z waszej rady i poszukam jakiś niemieckich, pachnących piękności. Mam nadzieję, że coś znajdę.

Róże mam pryskane na grzyba, niemieckie zdrowe. Natomiast Austiny (za wyjątkiem Williama Morrisa) w czarnej ospie...Jubilee Celebration praktycznie bez liści

Niemieckie z ADR najlepsze.
Kindzia 14:35, 15 lip 2017

Kasik napisał(a)

Róże - wiadomo- u Ciebie zawsze piękne, lilie- jak kto lubi Ja za nimi nie przepadam, ale muszę przyznać im że są piękne. Całość wymuskana do granic przyzwoitości, a ta nowa rabata- cudeńko. Moje klimaty, moje kolory. Baroneski przy fioletowej szałwii wyglądają jeszcze ładniej, Ona im podbija kolor. Cudnie Kasiula.

Nie lubisz lilii...to patrz Ranne zdjęcie pachnidełka dla Ciebie Potem będą dalsze, teraz pachnące kwitną

Mówię Ci, że fioletowa ładniejsza. A przekonałam się przez przypadek

Przyjedziesz, zobaczysz czy wymuskane...salonowa nie ruszona, na skarpie znowu rzucik...mam nadzieję, że pomoże kora, którą jutro wysypiemy. Nie, pomóc pomoże, tylko czy nie zjedzie!

Wiadomo, że Twoje klimaty, przecież my podobnie mamy
Kindzia 14:37, 15 lip 2017

Teraz czas pachnących lilii Ulubione moje...
Zdjęcia takie sobie, bo pogoda rano nie najlepsza była...

14:40, 15 lip 2017
Kindzia napisał(a)

Róże mam pryskane na grzyba, niemieckie zdrowe. Natomiast Austiny (za wyjątkiem Williama Morrisa) w czarnej ospie...Jubilee Celebration praktycznie bez liści

Niemieckie z ADR najlepsze.

tydzień deszczowy wiec i u mnie pojawia sie ospa przymykam oko na to ..trudno
Kindzia 14:40, 15 lip 2017

Kindzia 14:41, 15 lip 2017

eee_taam napisał(a)

tydzień deszczowy wiec i u mnie pojawia sie ospa przymykam oko na to ..trudno

A mnie wkurza okropnie...już bym w Austiny nie szła...
Kindzia 14:44, 15 lip 2017

Część hortek już biała Część za momencik

Hortki pod magnolią jeszcze zielone, na cycku, za wyjątkiem Phantoma na pniu, też.
Kindzia 14:46, 15 lip 2017

C.d.n.
Muszę uciekać...

pestka56 15:32, 15 lip 2017

Kindzia napisał(a)

Nie wiem jak Rosarium teraz...kiedyś kupowałam i było w porządku, ale ostatnio na forum czytałam, że się popsuli...jeszcze Floribunda jest godna polecenia.

Z czystym sumieniem mogę RosaĆwik polecić. Wszystkie róże (doniczkowane i z gołym korzeniem) za wyjątkiem Alchymista i Sympathie mam od nich. Wiele przyjechało bezpośrednio od Kordesa, co było widać po doniczkach i etykietkach. A jak pakują , ho, ho. Każda w osobnym pudle i tak umocowane, że nawet płatek u tych kwitnących nie spadł.
Basilikum 15:58, 15 lip 2017

a nazwa sie ubawilam pasuje ten cwiek do rozy hihih

Kasiu ale masz piekne lilie a hortki tez. oje sadzone w zeszlym roku takie niskie jakies sa. Czy one beda w przszlym roku wyzsze?