Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród pod górkę...

Mój ogród pod górkę...

Kacha123 19:26, 27 kwi 2017

Kochani, wszystkim Wam dziękuję za dobre słowo w kryzysowych chwilach. Bardzo mnie ta sytuacja przybiła - raz stratą trzech drzew, dwa świadomością jak dużym ignorantem ogrodowym jestem. Od posadzenia roślin do pięknego, a przede wszystkim zdrowego ogrodu daleka droga...

Jarząb i dwie chore brzozy już zniknęły z ogrodu.
A ja postanowiłam działać. W weekend będziemy robić mikstury - OW, HT, gnojówkę z pokrzyw oraz wywar z suszu wrotyczu. Idę na wojnę z wszelkimi szkodnikami. Muszę też ograniczyć znacznie populację mrówek, które robią mi mrowiska w korzeniach roślin!

Ku przestrodze - oglądajcie pnie i przyglądajcie się wszystkim dziurom! Moje brzozy z pozoru były zdrowe - wypuściły pełno zdrowiutkich liści!

Kacha123 19:32, 27 kwi 2017

I kolejna wiadomość! Tym razem dobra! Wybrałam się za płot porozmawiać z operatorem koparki, która tam od tygodnia pracuje i widziałam plan z projektem zabudowy za nami - będą dwa rzędy domków szeregowych
Szeregówki staną prostopadle do mnie, więc będę mieć praktycznie bezpośrednio tylko jednego sąsiada
19:50, 27 kwi 2017
oglądam z M te zdjęcia drzew....pamieta jak u nas brzózki rosnace przy drodze zawaliły sie na linie elektryczną i nie mielismy pradu ...ze 3-4 lata temu ...i tez były bure pnie w środku .......a jak stan brzóz u siąsiadów?

PS. szeregówki super wiadomość dzień dobrych wiadomości dziś dostałam pismo zawiadamiajace że wydali pozwolenie na budowę drogi....do 3 lat jest szansa ze zrobia mi jakiś ludzki dojazd wreszcie ...bo w taka pogode jak dziś ...na butach juz nie przejdziesz

Juzia 21:50, 27 kwi 2017

Jeju
I ten Wasz piękny jarząb????
No nie mogę

Konieczki 22:29, 27 kwi 2017

A nie mowilam ciesze sie razem z Wami
nawigatorka 22:31, 27 kwi 2017

Cieszę się dobrymi informacjami
Kacha123 10:34, 28 kwi 2017

eee_taam napisał(a)
oglądam z M te zdjęcia drzew....pamieta jak u nas brzózki rosnace przy drodze zawaliły sie na linie elektryczną i nie mielismy pradu ...ze 3-4 lata temu ...i tez były bure pnie w środku .......a jak stan brzóz u siąsiadów?

PS. szeregówki super wiadomość dzień dobrych wiadomości dziś dostałam pismo zawiadamiajace że wydali pozwolenie na budowę drogi....do 3 lat jest szansa ze zrobia mi jakiś ludzki dojazd wreszcie ...bo w taka pogode jak dziś ...na butach juz nie przejdziesz

U sąsiadów brzozy OK, ale prosiłam żeby doglądali.

No to fajnie z tą drogą, będziesz mogła sobie wreszcie kupić Porsche - hihihi!
kasja83 10:36, 28 kwi 2017

Kacha123 napisał(a)
Kochani, wszystkim Wam dziękuję za dobre słowo w kryzysowych chwilach. Bardzo mnie ta sytuacja przybiła - raz stratą trzech drzew, dwa świadomością jak dużym ignorantem ogrodowym jestem. Od posadzenia roślin do pięknego, a przede wszystkim zdrowego ogrodu daleka droga...

Jarząb i dwie chore brzozy już zniknęły z ogrodu.
A ja postanowiłam działać. W weekend będziemy robić mikstury - OW, HT, gnojówkę z pokrzyw oraz wywar z suszu wrotyczu. Idę na wojnę z wszelkimi szkodnikami. Muszę też ograniczyć znacznie populację mrówek, które robią mi mrowiska w korzeniach roślin!

Ku przestrodze - oglądajcie pnie i przyglądajcie się wszystkim dziurom! Moje brzozy z pozoru były zdrowe - wypuściły pełno zdrowiutkich liści!

O masakra;-(
Widzę, że ruszasz do boju.
Kacha123 10:37, 28 kwi 2017

Juzia napisał(a)
Jeju
I ten Wasz piękny jarząb????
No nie mogę

No ten właśnie Teraz zrobiło się bardzo łyso i to najbrzydsze miejsce w ogrodzie. Ta rabata dawno mnie denerwowała, ale jarząb ratował sytuację. Teraz to beznadziejna skarpka, na którą nie mam pomysłu
Kacha123 10:38, 28 kwi 2017

Konieczki napisał(a)
A nie mowilam ciesze sie razem z Wami

No powiem, że ta wiadomość mnie pokrzepiła. Żeby jeszcze nowy sąsiad mógł cieszyć się widokiem moich zdrowych drzew, to będzie git!