Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród pod górkę...

Mój ogród pod górkę...

szemusia 18:58, 28 kwi 2017

Doczytałam i o smutkach i o radościach
Najważniejsze, ze się emocje równoważą...

Kasiu, cokolwiek teraz nie wsadzisz, myślę, że zawsze będzie pięknie U ciebie mega robotę wykonują te kamienie...
Kacha123 19:09, 28 kwi 2017

szemusia napisał(a)
Doczytałam i o smutkach i o radościach
Najważniejsze, ze się emocje równoważą...

Kasiu, cokolwiek teraz nie wsadzisz, myślę, że zawsze będzie pięknie U ciebie mega robotę wykonują te kamienie...

Tak to w życiu bywa

Dzięki, że zajrzałaś i jeszcze z dobrym słowem
21:10, 28 kwi 2017
Kacha123 napisał(a)

I jakie masz rezultaty? Może się czymś sprawdzonym podzielisz?

zwykły preparat na mrówki kupuje....nie wiem czy jest cos co jest bardziej skuteczne ....choc ten preparat chyba tez nie jest skoro go używałam rok temu ...a mrówek w tym roku mam duo wiecej ..tak mi sie wydaje.

przy duzym ogrodzie to jak nic trzeba miec podreczny koszyczek ogrodnika w którym będzie trutka na nornice , granulki na ślimaki oprysk na mszyce i trutka na mrówki ...bo bez tego zestawu to szkoda wychodzić na obchód ogrodu ...bo gdzie nie spojrzysz to plagi.
nicol21 09:12, 29 kwi 2017

Kacha123 napisał(a)

Wyczaiłam, że już mam sąsiada - domek nr 7
http://www.osiedle-na-wzgorzu.pl/plan-osiedla.html

zajrzałam w opis.... tylko ta enklawa zieleni jakoś się uszczupliła. No ale grunt że tylko domki a nie bloki budują!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Madzenka 09:22, 29 kwi 2017

Prawie mi się płakać chciało na widok Twoich brzóz... Muszę dzisiaj moje obejrzeć.......

Super , ze bedziesz miała sasiada
AgnieszkaW 10:27, 29 kwi 2017

Kasiu, by cokolwiek doradzić, musiałabyś dać szerszą perspektywę z tymi aktualnymi pozostałymi brzozami, zawsze dobrze wyglądają grupy takich samych drzew po przekątnej ogrodu, pomyśl nad tym. A może grujecznik wielopniowy zamiast jarzęba? Byłoby nawiązanie do już rosnącego po przeciwnej stronie, ale jednak w innej formie?
Kacha123 11:31, 29 kwi 2017

eee_taam napisał(a)

zwykły preparat na mrówki kupuje....nie wiem czy jest cos co jest bardziej skuteczne ....choc ten preparat chyba tez nie jest skoro go używałam rok temu ...a mrówek w tym roku mam duo wiecej ..tak mi sie wydaje.

przy duzym ogrodzie to jak nic trzeba miec podreczny koszyczek ogrodnika w którym będzie trutka na nornice , granulki na ślimaki oprysk na mszyce i trutka na mrówki ...bo bez tego zestawu to szkoda wychodzić na obchód ogrodu ...bo gdzie nie spojrzysz to plagi.

Sól na parapecie nie zadziałała, położyłam im teraz zgniecione liście geranium, a eM jednak wybrał się po chemię
Kacha123 11:33, 29 kwi 2017

nicol21 napisał(a)

zajrzałam w opis.... tylko ta enklawa zieleni jakoś się uszczupliła. No ale grunt że tylko domki a nie bloki budują!

Też się z tego śmialiśmy. Opis chyba powstał zanim doszczętnie wszystko wycięli. Na projekcie widać też, że nie będzie okien na naszą stronę
Kacha123 11:35, 29 kwi 2017

Madzenka napisał(a)
Prawie mi się płakać chciało na widok Twoich brzóz... Muszę dzisiaj moje obejrzeć.......

Super , ze bedziesz miała sasiada

Mnie też Marzenko Oglądaj dokładnie, bo licho nie śpi!
Zakupiłam dzisiaj opaski lepne i będę oklejać pnie. Walka będzie się toczyć na wielu frontach! Nie poddam się!

Ciekawe, kto to będzie?
Kacha123 11:41, 29 kwi 2017

AgnieszkaW napisał(a)
Kasiu, by cokolwiek doradzić, musiałabyś dać szerszą perspektywę z tymi aktualnymi pozostałymi brzozami, zawsze dobrze wyglądają grupy takich samych drzew po przekątnej ogrodu, pomyśl nad tym. A może grujecznik wielopniowy zamiast jarzęba? Byłoby nawiązanie do już rosnącego po przeciwnej stronie, ale jednak w innej formie?

Tak wygląda to miejsce. W "zagajniku" brakuje tej wykopanej brzozy, a po lewej łyso bez jarząbka. Nie ciekawie to wygląda, bo nie widać jeszcze traw. Widzisz, nie pomyślałam o grujeczniku. Pierwsza myśl to dać jeszcze trzy brzozy pod domek, ale eM mówi, że chyba będzie za brzozowo Marzy mi się jeszcze tulipanowiec...