Nowe liście są delikatne, jak polał deszcz i przyświeciło słoneczko to je "ugotowało". W dodatku jest świeżo sadzony. Ja bym go zacieniowała przed słońcem.
Myślę, że mu nic nie będzie. Tak mój klon palmowy czasami się zachowuje przed domem.
Crimson z jak się ukorzeni to będzie nie do zdarcia. Nie przesadzaj z podlewaniem, bo go utopisz.
Trawka mi przezimowała zeszłą zimę, tej kilka wypadło. Ale u mnie carexy co kilka lat zawsze wypadają, chyba się starzeją.
RH mi wygląda na Eskimo... ładny jest. Chociaż podobne są CW tylko CW ma mniejsze kwiaty niż Eskimo.
I czy nie mają one za mało miejsca? Ten pierwszy rośnie pomiedzy kamieniami, one nie lubią mieć niczego na korzonkach, nawet kory, bo chorują i zamierają. Jakie to kamienie?? Czy nie wapienne, bo niektóre kamienie wapienne będą zabierać kwasowatość gleby.
Sorki, ale tak mi się przypomniało co Bogdzia zawsze mówi o sadzeniu RH..... wygląda to bardzo ładnie jak masz.
Dzięki Aniu za wszystkie porady. Rh to Schneekrone. Korę mam obok Rh, pod nie sypałam. O kamieniach nie pomyślałam - to rzeczywiście wapień To chyba czeka mnie kolejne przesadzanie